maanantai 29. toukokuuta 2017

Golden Finn (handprinted in Finland)

Moikka!

Pahoitteluni heti alkuun, nyt tulee jo kolmas mekkopostaus putkeen. Selvä kesäkelien merkki ;)

Mietin vain, että mitä yleisesti suomalainen (tiedostava) nykykuluttaja olisi valmis maksamaan kotimaassa käsinpainetusta mekosta? Millainen sellaisen hintataso olisi?


Minä maksoin tästä 1970-luvun Golden Finn-merkkisestä mekosta 40 euroa. Se on ehkä aika paljon, mutta Golden Finn-merkki on eräs ehdottomista lemppareistani suomalaisessa vanhassa puuvillamekkotuotannossa.

Rakastan merkin kuoseja, löydät niitä esim. näistä aiemmista postauksistani. Tämä mekko on muuten kokoa 42. Se voisi olla vyötäröltä hieman kapoisampi ja valitettavasti mekkoon ilmeisimmin kuulunut vyö on kadonnut. Imetyksellisistä syistä kainalomitta on kuitenkin täysin passeli tällä hetkellä, mutta siltikin tuntuu hullulta, että mekko on oikeasti määritelty kyseiseksi kooksi - on nimittäin vähintään numeron tai kaksi pienempi oikeasti. Olen nähnyt samalla kuosilla muistaakseni 34 koon. Kuka kumma siihen oikein mahtuu?


Tällainen oli siis eilisen menomekko - taasen imetykseen passeli :)

Mukavaa viikonjatkoa!

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Hei!
h
Kysymyksesi pieniin mekkoihin mahtumisesta oli varmaankin lähinnä retorinen, mutta pari vuotta sitten Washington Postissa oli ihan mielenkiintoinen juttu vaatekokojen muuttumisesta (lue: muuttamisesta).
Ihmiset ovat todella paaaaljon suurempia nykyään kuin ennen!
Valitettavasti en onnistunut kopsaamaan linkkiä, mutta ehkä löytyy vielä lehden juttuarkistosta? Otsikko on "The absurdity if women's clothing sizes, in one chart"

Terveisin, Johanna