lauantai 11. kesäkuuta 2016

Lamppu-gaten lopputulema :)

Lauantai-illan hämyä kaikille!

Tsa-daa, voinen paljastaa, että vuosia kestänyt lamppudilemmani on tällä erää ratkaistu. Teimme lopulta päätöksen ostaa tuon 1940-luvun valaisimen, jota pähkäilin parisen postausta sitten. :)

Uusi valaisin ei ole ehkä ihan täydellinen, mutta silti mieltymyksiäni vastaavan kehikon sisässä. En yksinkertaisesti jaksanut enää katsella sitä 90-luvun messinkistä valaisinta - niin hyvä valo kuin siitä tulikin. Eräs päätöksen vaikuttanut tekijä olivat (lievät) sähköiskut, joita vanha valaisimemme välillä antoi, huh! Kun mieskin totesi, että sietää tätä uutta, niin asia oli sillä selvä.


Esitette todella hyviä ja varteenotettavia kysymyksiä/ pohdintoja lamppuun liittyen. Millainen se on valaisuteholtaan? Näkyykö hehkulamppu rumasti? Pysyykö valaisin pystyssä lapsiperheessä? Istuuko mittasuhteiltaan?

 

No, osan voitte päätellä itse.

Lamppu ei ehkä istu ihan täydellisesti mittasuhteiltaan, sillä hieman supumpi kupu olisi istunut tauluhyllyn yhteyteen paremmin. Jatkankin yhä optimaalisimman kulman hakemista ja uskon löytäväni sille esteettisesti tyydyttävän asennon. Poika taas ei pääse lamppuun käsiksi, sillä se sijaitsee niin ahtaassa raossa sohvna ja seinän välissä.


Valaisuvoima ei ole samanmoinen kuin vanhassa, joka heitti valon pehmeästi ylöspäin toimien kuitenkin samalla hyvänä yleisvalona. Uusi lamppumme on enemmän selkeä tunnelmavalo. Häiritseekö se sitten elämää, se selviää vasta syksyn korvalla. Sen sijaan se, että (hehku- vai mitä ne nykyään on)lamppu näkyy joistakin kulmista ei häiritse lainkaan, sillä valo on sen verran pehmeä. Jos valon vaihtaa myöhemmin lediksi, se saattaa olla liian kova. Vinkkejä voi edelleen antaa.

Näin viikon koekäytön perusteella, en haluaisi kuitenkaan vanhaa enää takaisin. Kyllä tämä on sen verran meidän olohuoneemme kuuluvan näköinen.

Tunnelmallista iltaa kaikille!

4 kommenttia:

Celia C/ good to be home kirjoitti...

Onnea uudelle lampulle! Kauniistihan se kaartuu tuohon sohvanne ylle - kuin päivänvarjo. Voin hyvin kuvitella, että sohvalla voi nyt somasti lueskella.
Ai jai mulla muuten olisi niin hyvä pöytälamppu-kaveri tuolle. Tuo jalka on saman näköinen ja samalla tavalla kaartuva, mutta varjostin on erilainen, aitoa vaaleanpunaista helmiäistä :). Eikä mulla ole sille paikkaa tällä hetkellä...???
Lokoisaa viikonloppua!

Anonyymi kirjoitti...

Ihana lamppu! Sopii uuteen kotiinsa kuin nakutettu. :)

Anonyymi kirjoitti...

Minusta lamppu sopii teille todella hyvin.

Vakkari

Turun Tilda kirjoitti...

Celia C: Kiitos kommentista ja tarjouksesta! Luulen, että tällä erää pöytälampuista ei kannata haaveilla pienien innokkaidne kätösten vuoksi. Sulla on niin paljon mielenkiintoista tavaraa, että tulethan myymään niitä Åblogien kirppikselle elokuussa?! ;)

anonyymi: Kiva kuulla :)

Vakkari: Kiitos kehuista :)