maanantai 11. tammikuuta 2016

Nutukka numero kaksi

Maanantaista!

Koska nuttupostaussarja keräsi yllättävän paljon kiinnostusta, niin päätin sitten ihan oikeasti toteuttaa sen!

 
 

En ole postaillut pitkään aikaan asuista, joten vähän jännältä tuntuu. Olenko jo vähän vanha tällaiseen touhuun? Aikuisten naistenkin tyylipostauksia ilmeisesti kaipaillaan, joten jatketaan. Jätän kuitenkin varauksen siihen, että postailen edelleen näitä asukuvia sydän naaman päällä. Ainoastaan sellaiset ajatuksella otetut kuvasarjat, jotka toimivat mielestäni esteettisenä, jotain kertovana kokonaisuutena, saatan julkaista jatkossa ilman näitä lätkiä. Naapurini, jotka ovat nykyään perillä harrastuksestani nauroivat eräällä yhteishölkkälenkillä, että hehän voivat vaikka ottaa minusta kuvia juoksulenkin varrelta ja lätkäistä sydämen pyllyn päälle ;) Olisin sitten Miikari-henkinen sydänpylly :D

No joo, päivän asiaan!

Nuttu numero kaksi on tori.fi-löytö ja onnekas sellainen. Huomasin syksyllä juuri julkaistun myynti-ilmoituksen, jossa oli kaupan ihana 60-luvun kukikas villanuttu 40 euron hintaan. Kaupat tehtyäni myyjä mainitsi varasijajonon olleen aika pitkä!

Kukikas nuttu on kuulema peräisin islantilaisesta vintageliikkeestä, mutta jäänyt ostajan kaapin pohjille lojumaan. Kyllähän tällaista kukkamerta tarvitaan talven keskelle, vai mitä;) Nuttu toimii varmasti myös konjakinvärisen nahkahamoseni kanssa, mikäli sikäli hame mahtuu yhä ylleni. Muistaakseen tilanne oli siinä ja siinä viime syksynä... Kyseinen yhdistelmä voisi kuitenkin olla aika jees työasuna.


Tein muuten, jos en nyt uuden vuoden lupauksen, niin ainakin suunnan tarkistuksen. Sen sijaan, että sortuisin iltaisin katsomaan televisiota, päätin ottaa joulun myötä melko vaikuttavaksi muodostuneen kirjapinon päällimäisen kirjan vihdoin luettavakseni. Jotenkin lapsen saannin myötä minun on ollut todella vaikea keskittyä mihinkään ajatuksella.


Jottei haaste olisi tuntunut liian vaikealta, päätin aloittaa elämänkerrasta. Varma nakki lukuhalujen palauttamiseen on tietysti jonkin diktaattorin tyttären elämänkerta. Koska Hitlerille ei (onneksi) jälkikasvua siunaantunut, valinta oli selvä: Svetlana Allilujevasta kertova teos. Venäjän ja Neuvostoliiton historiahan on muutenkin ollut sydäntäni lähellä.

Nyt, kun alkupala on mlkein syöty ja lukuhanat auenneet, arvon kahden vaiheilla: lukeako ensin Katja Ketun Yöperhosen vai Sirpa Kähkösen Graniittimiehen.

Saa suositella!!

4 kommenttia:

Tuula's life kirjoitti...

Suloinen nuttu! Kukkasia talvella tarvitaan. Minua niin hymyilytti, kun tuossa pohdit, että oletko jo liian vanha asupostauksiin. Et Tildaseni ole. Minä olen paljon vanhempi ja asupostailen. Harvoin, mutta kuitenkin. Ja täytyy sanoa, että minua jotenkin hämmentää koko ikäkeskustelu. Kyllä me kaiken ikäiset pukeudutaan. Ja sinä pukeudut kaiken lisäksi niin tyylikkäästi. Pidän kovasti noista sinun vintage-asuistasi.
Mukavaa alkanutta viikkoa! Odottelen lisää nuttupostauksia :)

Kikka kirjoitti...

Yöperhosen. Graniittimieskin on hyvä, todella, mutta itse luin juuri pari päivää sitten Yöperhosen loppuun ja se kyllä jäi pyörimään mieleen. Hyvä tarina, ja Katja Ketun kieli on jälleen vahvaa ja tehokasta.

Joulupukki toi sen, olin ollut superkiltti! :)

Ja huh, tämä on jo kolmas kommenttini blogiisi lyhyen ajan sisällä - harvoin näin paljon tulee sanomisen tarvetta! Ehkä kaipaan etätyöpäivinä juttuseuraa. ;)

Nimetön kirjoitti...

Nätti on nuttu! Minulla on ollut vaikeuksia löytää tyyliini sopivia.

Minäkin olen nyt olosuhteiden pakosta iltaisin ilman TV:tä (nettini ei riitä katsomiseen). Tykkään kyllä, että tulee luettua kirjaa sen sijaan. Edes pari sivua. Tai pari riviä. :)

- Suotar

Turun Tilda kirjoitti...

Tuula: Kiitos tsempistä ja kehuista!

Juu, eivät teini-iän ylittäneet alastikaan kulje ;) Jotenkin asupostaukset hermostuttavat edelleenkin, koska oletan kai muiden pitävän itsensä kuvaamista jotenkin turhamaisena. Mutta hieman hankala on jakaa ajatuksia kierrätetyistä tai muista vaatteista, jos ne eivät ole yllä. Parempi elävä malli kuin mallinukke ;)

Kikka: Ok, Yöperhonen sitten kehiin Jari Sinkkosen Poika-kirjan jälkeen. Älä mökkihöperöidy - kohta nähdään :D

Suotar: Kiitos! Ehdotus:pohdi aluksi, mikä on tyylisi ja hanki nuttu sitten sellaisena, jonka alle sopivat yksiväriset paidat/ tunikat tai vaihtoehtoisesti hillitty nuttu, jonka alle sopivat värikkäämmät paidat :)Ihan hyvä, jos osaa elää ilman tv:n orjuutta!