perjantai 17. huhtikuuta 2015

Herkku ja Lahja Murena

Perjantaista teille lukijoilleni!

Tänään ajattelin vinkata teille itselleni täysin puskan takaa tulleesta mielenkiintoisesta pienestä varsinaissuomalaisesta yrityksestä.


Sain kutsun parisen viikkoa sitten salolaisen Herkku ja Lahja Murenan blogi-iltamiin. Nimi ei sanonut minulle mitään, ja kutsun perusteella kysessä vaikutti olevan varsin erikoinen yhdistelmä vähän kaikkea itseäni kiinnostavaa, joten olihan paikka tsekattava!


Murena on tosiaan Salon torin laidalla sijaitseva hyvän mielen liike, jonka valikoimista löytyy niin laaja herkkuvalikoima kuin erilaiset sisustus- ja lastentavarat. Yrityksen pääpaino on varmasti eräässä Varsinais-Suomen monipuolisimmassa herkkuvalikoimassa - myynnissä on sekä terveellistä lähi- ja luomuruokaa sekä italialaisia herkkuja.  Nopealla vilkaisulla huomasin myynnissä olevan ainakin Meritalon hilloja, paikallisten leipomoiden kausituotteita, Hemgårdenin makeisia, Inkereen kartanon lihatuotteita sekä Kolatun ja Kosken juustoja.


Kauppias Miina kertoi itse asiassa tuotevalikoiman nousseen jo 3000:n. Monia Murenan myyntiartikkeleita onkin myynnissä vain muutamassa muussa paikassa koko Suomessa!Eräs Murenan kiinnostavista liikeideoista on nk. perjantaikassi. Viikonlopun koittaessa saattaapi otsasuoni tykyttää inhottavasti, kun raskaan työpäivän päätteeksi pitäisi jakssaa vielä raahautua kauppaan... Mutta eipä hätää - Murenan perjantaikassi sisältää maukkaat raaka-aineet sekä reseptin ja valmistusohjeet perjantai-illan ruokaan. Tulevan viikonlopun kassin ruoka-annos ilmestyy liikkeen ja facebookiin torstaiaamuisin ja on noudettavissa torstaista 12.00 eteenpäin Murenasta valmiiksi pakattuna. Miten oiva lahjaidea esimerkiksi tulevan suven kesämökkivierailijoille! Murenan monipuolisesta ruokavalikoimasta löytyy lahjaviemisiä toki muutenkin.

Sisustustuotteitakin oli tarjolla moneen lähtöön ja joukossa myös - mikä itseäni ilahdutti - myös paikallisten pienyrittäjien tuotteita.


Eniten sisustusrintamalla minua kiinnostivat  tietysti lastentavarat. Olin suorastaan aivan täpinöissäni, kun huomasin myynnissä olevan Ingelan julisteita: olin varautunut siihen, että joskus hamassa tulevaisuudessa ehkä ehtisin Jyväskylään Harjun Paperiin sellaista hakemaan, mutta nyt julistesöpöläinen lähtikin Alvarin huonetta sulostuttamaan Murenasta. Arvatkaapa, mikä noista kolmesta se on! ;)


Murena myy myös ikiklassikko Myyrän tuotteita, Jabadaduun värikkäitä kertakäyttöastioita sekä blafreen retroja peltirasioita, salkkuja ja kerhoreppuja.

Saimme tilaisuuden myös maistella monia Murenassa myynnissä olevia herkkuja. Itse asiassa, useammassakin bloggaajatapahtumassa käyneenä voin todeta, että tarjoamiset olivat kyllä omaa luokkaansa!


Murena tekee yhteistyötä monien muiden salolaisten yritysten kanssa, esimerkiksi tilauskakkujen osalta Salon Seurahuoneen kanssa. Jotenkin Murenan touhusta ja paikallisten yrittäjien välisestä yhteistyöstä välittyi todella hyvä, positiivinen pöhinä. Sitä Salossa viime aikojen taloudellisten käänteiden vuoksi varmasti tarvitaankin.

Turku-Helsinki-motarilta ei ole pitkä kieppi Salon sydämeen. Käykääpä tsekkaamassa Murena. Liikkeestä luvattiin, että mainitsemalla kassalla blogini nimen, koko valikoimasta saa kevään ajan alennusta - 10 %. :)

Tilda suosittelee Murenaa lämpimästi ja visiteeraa varmasti myymälässä itsekin uudemmankin kerran! Hyödyntäkäämme hyvää, palvelualtista suomalaista osaamista.

Rentouttavaa viikonloppua kaikille :)

Ei kommentteja: