torstai 13. helmikuuta 2014

50-luvun villanuttu ja iso onnenhuokaisuIltaista!

Nyt koittaa NIIN suuri syvään huokaisu ja onnenhuuto, ettei rajoja!

Kokeet on korjattu, tokarit jaettu ja aikuiskoutustukihakemus viimein postitettu. Se, että huomenna on vielä täyslaidallinen tunteja ei merkkaa mitään. Todennäköisesti vuoden raskain suorittamisputki on päättynyt.

Sen verran höhlä ja väsynyt olin, että rynnätessäni töiden jälkeen postittamaan opintovapaahakemustani, en muistanut lainkaan, että poskeani koristi vielä abien aamupäivällä merkkaama orjanumero. Joo, meillä kaikki olivat erään historiallisen teeman mukaisesti poispotkittavan luokan omaisuutta. Postineiti taisi pari kertaa katsoa, että mikäs outo lintu tänne nyt tupsahti ;)


Kävin eilen asioilla Turussa ja poikkesin pitkästä aikaa Eijalla. Huomasin, että liikkeessä oli menoillaan muuttoale -15%. Kauhistuin ensin, että ei kai VintagEija´s vain ole lopettamassa, mutta onneksi uutinen oli positiivinen - Eija muuttaa parin kuukauden päästä lähemmäs keskustaa ihan hyville mestoille. Toivottavasti yhä useampi naama löytäisi tiensä paremmilla sijainneilla sijaitsevaan liikkeeseen. Olkaapa kuulolla, kerron lisäinfoa tuonnempana!


No, olin ihan muilla asioilla Eijan tykönä, mutta pakkohan minun oli hipelöidä  kaikenmaailman ihanuuksia, mitä putiikista jälleen löytyi. Sitten muistin pysyä oikeasti etsimissäni asioissa. Tiedustelin, olisiko liikkeessä myynnissä aitoja lyhyehköjä villanuttuja 50-luvulta. Eräs lakkoni koetinkivi on ollut tuossa alen aikaan se, että olin löytänyt muutaman varteenotettavan valkoisen villanutun Stockmannilta, mutten tietenkään voinut niitä enää tammikuun puolella ostaa.

VintagEija´sta löytyikin sitten jotain paljon parempaa. Aito VUORITETTU helmikirjailtu vintagenuttu, joka päättyy juuri oikeaan kohtaan eli lonkkaluun yläpuolelle. Sitä pidemmät villatakin luovat helposti säkkimäisen vaikutelman kellohelmojen kanssa. Nuttu on todella hyvälaatuista hienojakoista villaa ja angoraa, joukossa hieman nylonia. Se on muuten valmistettu Japanissa - ei ehkä ensimmäinen mieleenjuolahtava tesktiiliteollisuusmaa ;)


Maksoin nutusta hieman alle 50 euroa, ja useimmat Eijalla myynnissä olevat villatakit ovat siiinä 50-60 euron kieppeillä.

Olen muuten tosi tyytyväinen, että olen pysynyt lakossani.

Tähän mennessä olen ostanut vaatteita Ihana Kirppikseltä, Eijalta, Sifongista, UFF:lta ja Citymarkitista sukkahuosuja sekä villansilkkisekoitteiset pitkikset. Joo, ja eilen tukisukat lentomatkalle. Ostojen määrää en ole osannut armon lakkovuonna vielä ihan hirveästi rajoittaa, sillä olen tehnyt jotaikin hankintoja ihan kesääkin silmällä pitäen, mutta mitään övereitä en ole tehnyt ja ostosten laatukin on ollut mielestäni melkoisen hyvä.

Ehkäpä voisin tehdä, jopa listan ostoksistani tänne blogin puolelle. Ainakin aion pitää itselleni kirjaa pyntteistä ja tiu'uista tämän vuoden.

Mukavaa illanjatkoa ja kuulemisiin huomenna - silloin on luvassa KierrästysKeijut-arvontaa!

4 kommenttia:

Elina kirjoitti...

Minä taisin sovittaa samaa nuttulaista pari viikkoa sitten :)

Karkkis kirjoitti...

Kaunis nuttu! Kivaa, että VintagEija's muuttaa vähän lähemmäs keskustaa. Onhan se ollut suhteellisen lähellä minua, mutta hyvä jos saisi vähän lisänäkyvyyttä.

Kukkaisunelmia kirjoitti...

Kiitokset tästä ostoslakosta! Oon itsekin ollut ostamatta mitään uutena (lukuunottamatta lempibändini paitaa) tänä vuonna. :)

Rinna Pitsiunelma kirjoitti...

"Se on muuten valmistettu Japanissa - ei ehkä ensimmäinen mieleenjuolahtava tesktiiliteollisuusmaa " Japani oli juuri tuossa sodan jälkeen iso halpatuotantomaa, jossa tehtiin juuri tuollaista paljon sorminäppäryyttä ja aikaa vaativaa käsityötä Amerikan markkinoille.

VintagEijasta on nyt kuullut niinplajon hyvää, että pitää varmaan pistäytyä putiikissa kunhan pääsen sinne eksoottiseen Turkuun joskus!