torstai 12. joulukuuta 2013

Vintagelöytöjä Ihana Kirppikseltä


Tervehdys!

Nyt olen pitänyt päivän tunnit, istunut opettajankokouksessa ja korjannut YHÄ niitä iänikuisia koepinoja (tulihan sieltä hitaalle hämäläiselle tietty vastaan jo ne uusintakokeetkin), joten sallin itselleni hemmotteluhetken tekemällä postauksen parista viime aikojen vintagelöydöstä.

Vintagejutut ovat taas Ihana Kirppikseltä ja muistelen, että löysin nämä samasta pöydästä kuin muutaman noista edellisen postauksen silkkipaidoista. Tämä on muuten jännä juttu. Osa ihmisistä vie laatujuttuja kirppiksille myyntiin ihan kohtuu hinnoilla ja sitten on taas niitä, jotka yrittävät ansaita hirveillä trikooretkuilla ja nyppääntyneillä akryylipuseroilla. Haloo! Jos saman vaatteen saa suurin piirtein samaan hintaan uutena Henkkamaukalta, niin mietin vain, millainen logiikka piilee tällaisen myyjän pään sisällä...


Ensimmäinen löytöni on tällainen kultainen (60-luvun?) löysä jakku turkissomisteisilla hihoilla. Hinta oli viisi euroa. Ennen käyttöä takki on visiin vietävä Eijalle kunnostettavaksi. Takin myötä tajusin muuten, mikä olennainen vaatekappale minulta puuttuu - musta klassinen hieman löysä (silkkinen) juhlatoppi! Ääh, pitäisiköhän Zalandon 50 euron lahjakortti käyttää nyt sellaisen metsätykseen ennen maagista ostorajoitusrajapyykkiä eli uutta vuotta?


Toinen löytöni on tällainen Leslie Fay-merkkinen70-luvun maksimekko. Keinokuitumateriaali hieman arvelutti, mutta kun pöydän loput tuotteet olivat 50 % alennuksessa, 10 euron hinta ei enää tuntunut pahalta. Olen nimittäin kaipailullut kovasti jotakin pinkkiä mekkoa kesägarderoopiini, ja tykästyin mekkoa sovittaessani kovasti tuohon vyötäröleikkaukseen :)


No, mitäs mieltä olette? Ovatko nämä hittejä vai huteja?

Nyt jatkan tuntisuunnitteluiden kimpussa... Tai taidan vain varmistaa, että oikeat kamat on pakattu huomiseksi mukaan... Tässä vaiheessa viikkoa ja varsinkin kouluvuotta tuo ovenripapedagogiikka alkaa nimittäin houkutella kummasti ;)

Ps. Osallistukaahan kiltit tuohon sivupalkin kyselyyn! Moimoi :)

3 kommenttia:

Fantome kirjoitti...

Kuvat vaatteista päälläsi tilattu, henkarilla ei oikein näe pukineen laskeutuvuutta (?) itse vartalolla. :P

Voisin kuvitella ainakin tuon maksin sopivan sinulle. :)

Anonyymi kirjoitti...

Hienot löydöt molemmat.

Vakkari

Turun Tilda kirjoitti...

Fantome: Juu, yritän saada kuvat, kunhan vain osuisi jonkimoinen otollinen hetki. Nyt päivät ovat kuluneet lähinnä koulussa ja nukkuessa... mutta kohtahan sitä mennään keväättä kohti :)

Vakkari: kiva kuulla :)