torstai 9. toukokuuta 2013

Kesäiset lempivaatteeni top 10

Helatorstaita!

Kesävaatteita ei ole tässä blogissa vähään aikaan nähty, joten ihan omaa inspiraatiotakin herätelläkseni, hain arkistojen kätköistä kuvia omista kesäisistä lempivermeistäni.

Asuja yhdistävä tekijä näyttäisi olevan vintage-henkisyys, sillä peräti neljä kymmenestä top kymppiasuista on menneiltä vuosikymmeniltä, ja lopuissakin on 50-, 60- ja 70-lukujen piirteitä. Muita yhdistäviä tekijöitä ovat muun muassa kellohelmaisuus, a-linjaisuus, mustavalkoisuus, keltainen korostevärinä, maksimitta, shortsihaalarit ja shortimitta. Asusteita suosin nahkalaukkuja, riippuvia kauluakoruja, ballerinoja, herrainkenkiä tai korkkipohjaisia korkkareita.

Tässä yksityiskohtaisempi asukierros:

1. Värikäs puuvillainen hellemekko, Evergreen Garderopi


Tämä 70-lukuinen hellemekko on malliltaan loistava, helman a-linjaisuus sopii nimittäin hyvin päärynävartaloiselle. Kyseinen vaatekappale sai minut myös tajuamaan, että keltainenkin voi sopia minulle :) Koska mekko on valmiiksi hieman haalistunut, en pelkää säästellä sitä. Se onkin ollut mukana monessa mukavassa kesäisessä riennossa! Kun mekosta aika jättää lopullisesti, marssin ompelijalle ja teetän pari samanmallista mekkoa tulevien onnellisten kesämuistojen varalle :)

2. Vale-Marimekko, Kreikasta


Tämän maksimekon osti minulle rakas siippani parin vuoden takaisella Pargan-matkalta. Mekkoa oli myynnissä vain yhdessä kaikille venyvässä koossa. Tämän mekon myötä tajusin, että maksipituus sopii hyvin myös lyhyemmille. Tällaisen kanssahan ei tule mitään säärikompleksejakaan! Mustavalkoisuus on taas, ah niin aikuista, vaikka väreistä tykkäänkin. Laittaisin tämän päälle tulevana kesänä vaikka tuttavien grillijuhliin. Katsotaan, kutsuuko kukaan ;)

3. 70-luvun maksimekko, Art +Design
                                         
                                                            

Tämä mekko on viime kesän lopulla tehtyjä vintage-löytöjä. Priimakunnossa ollut mekko päätyi alkusyksyn lämpiminä päivänä myös työasuksi. Tämä järjestyksessä toinen maksimekkoni sai minut entistä vakuuttuneemmaksi siitä, että vartalonmyötäinen maksimekko sopii tosi hyvin lyhyemmällekin varrelle. Pidän todella paljon mekon ruskeasta printtikukasta, vaikken 70-luvun kuosien suurin ystävä olekaan. Vyö, kaulukset ja liivimekon napitus tuovat puolestaan ryhtiä asulle.

4. ja 5.Shortsihaalarit, H&M ja Lindex



Ensimmäiset shortsihaalarit ostin mustina H&M:ltä. Ne ovat päässset muinoin häämatkalle ja muillekin reissuille. Kukertavien printtien vallatessa muotia ostin viime kesänä Lindexin loppualesta ihanat hellepäivän väreissä hehkuvat haalarit. Festareille en kyllä suosittele, sillä vessassa käymien on näissä kohtuullisen haastavaa ;)

6. 60-lukuinen pikkumekko, Seppälä

            

Tässä mekossa parata ovat pienet valkoiset kaulukset, söpö pitsimiehusta ja a-linjainen helma. Olen käyttänyt trikoomekkoa myös talvella pitkähihaisen trikoopaidan kanssa. Huivimaiset neulenutu ovat käteviä kesäiltojen viiletessä. Oma vaaleanpunainen on silkkisekoitetta H&M:ltä.

7. Valkoinen bleiseri, H&M

                        
                                       
Parin vuoden takainen valkoinen bleiseri on ollut huippuostos. Varsinkin epävakaisempina viileinä sadepäivinä se on ollut riittävä lämmin, mutta kuitenkin kevyt topin sekä shortsien tai farkkujen kanssa.

8.  Vintage-mekko, Tulkholman Beyond Retro

                                  

Tämä 50-lukuinen mekko oli rakkautta ensi silmäyksellä. Kelta-musta-valkoiset sik-sak-aplikaatiot, yläosan vohvelikangas ja helman keväys ovat yhdessä vain todella bueno! Otin riskin, kun ostin tämän mekon 40 eurolla. Rinnuksissa oli keltainen läikkä, mutta se lähti pois sappisaippualla!

9. Shortsit ja rusettipaita, H&M


Tämä on eräs kaikkien aikojen lempiasuistani. Paita ja shortsit vain istuvat niin hyvin yhteen!


10. 70-luvun piirakkamekko, UFF


Tämä paksua puuvillamekkoa käytän kotiasuna, miksen myös muuallakin. Ongelma vain on se, että mikään vaatekappale ei kestä ikuisesti. Pitänee ottaa tästäkin kaavan ylös!

Kuten huomaatte, en pahemmin jaksa seurailla vallitsevia trendejä. Jos jokin iskee silmään kaupassa, saatan toki innostua siitä ja saada ahaa-elämyksen, mutta mieluummin pitäydyn omissa hyväksi todetuissa vaatekappaleissa ja vartalolleni istuvissa malleissa. Onhan se taloudellisempaakin inspiroitua omasta vaatekaapista, vai mitä ;)

Mikä asuista oli sinun suosikkisi? Mitä kevät/kesätrendejä suosittelisit tyyliselleni pukeutujalle?

9 kommenttia:

Saariston kasvatti kirjoitti...

Eikös helatorstai ja helluntai ole eri asioita :D Helluntai on vasta 10 päivän päästä. ;) Mutta ei se poista sitä tosiasiaa, että vaatteesi näyttävät hyvälle!!

Turun Tilda kirjoitti...

Heh, juu näin taitaa olla. Tässä rästiopintotehtävien välissä postatessa nuppi ei taida olla terävimmillään...

adelheid kirjoitti...

Ruskea kukkamekko on niin ihana! Ja tuosta keltaraitaisesta ei voi kuin tulla hyvälle tuulelle :D

Anonyymi kirjoitti...

Shortsihaalarit ovat suosikkini! Ehkä siksi, etten itse laittaisi sellaisia päälle, koska reiteni eivät oikein täytä nykyisiä kauneusihanteita. Tai ehkä siksi, että valokuvan kerrostalo-heinäseiväsmaisema on niin mainio.

Johanna

Karkkis kirjoitti...

Minun suosikkini noista on tuo musta-valko-keltainen sik-sakmekko ja kukalliset sortsihaalarit. Vaikka kaikki on kyllä ihania.

Omia luotto-kesävaatteita on vaaleankeltainen mekko Henkka maukasta monen, monen vuoden takaa. Kukaan ei enää tiedä, että se on ihan halpismekko! Muita suosikkeja ovat äidin vanha 70-luvun puuvillapaita ja Seppälästä ostettu hihaton röyhelöpusero.

Annu kirjoitti...

Ihana kuva kokonaisuudessaan tuo toiseksi viimeinen, mahtava autokin taustalla. Ja kaunis asu ja tunnelma! Tuli jotenkin meidöän Ahvenanmaanreissu mieleen, eikös sielläkin kuvattu sua jonkun vanhan auton kanssa:) se oli kiva reissu! Tsempit viimisiin työviikkoihin ja ihanaa kun tulee kesä - se noista kuvista myös väistämättä tulee mieleen!

Anonyymi kirjoitti...

Eka hellemekko ja shortsihaalarit on parhaita. En pystyis itse käyttämään mutta sinulla näyttää ihanalta, jee!

Tessa kirjoitti...

Vau, upeaa! Omat suosikkini asuistasi olivat ensimmäinen mekko, vale-marimekko ja shortsit + rusettipaita, tosin myös nuo haalarikuvat saivat nyt himoamaan samanlaista... Kesän trendeistä suosittelisin, öö, rohkeaa asustamista joko näyttävillä käsikoruilla tai yhä vaan jatkavilla statemet-kaulakoruilla :). Mutta oikeasti, tuo kesävaatekokonaisuutesi näyttää niin hyvältä, että en kyllä siihen mitään lisäisi ennen kuin jotain on kulunut pois.

Meriina kirjoitti...

Oi, kesää odotellessa! Suosikkejani ovat shortsiasu ja ensimmäinen vihertävä hellemekko (vielä aavistuksen pidempänä se olisi minunkin käyttööni täydellisen huoleton luottovaate! Mahtava malli!)