keskiviikko 6. helmikuuta 2013

Violettia ja marjansävyjä vuosien varrelta

Keskiviikko-iltaista!

Erittäin vaaleanhaaleana kesänä (minulla on maidonvaalea iho & siniharmaat silmät; osalla kesistä on taas selvästi punertava iho) minulle sopivat erityisesti kylmät punaiset sävyt jäisestä pinkistä pehmeisiin violetteihin. Kovat kirkkaat smaragdivärit ovat sitten ennemmin talvityypin värejä, mutta tulee minun toki niitäkin käytettyä. Lämpimät värit kuten oranssi, okra ja kameli saavat minut värittömäksi ja suorastaan pahoinvoivan näköiseksi. Näitä syystyypin värejä yleensä välttelen.

Asukuvia en ehtinyt tänäänkään ottaa, mutta löytyyhän noita marjaisia kokonaisuuksia onneksi vuosien varreltakin. Kaikki seuraavat asukokonaisuudet löytyvät edelleenkin garderoopistani. Tässä ensin joitakin kesätyypin värimaailmaan istuvia hameasuja:


Sitten vähän housullisia asuja...


Vaalean kesän ja kevään erottaa toisistaan muuten siitä, että kesälle sopivat juurikin nuo mainitsemani kylmät sävyt ja harmaaseen taittuvat sävyt kuten siniharmaa, minttu ja jäinen pinkki, kun taas keväälle sopivat ennemmin sellaiset värit kuin taivaansininen, lehmuksen vihreä ja koralli. Kevään omat värit sisältävät hieman enemmän punapigmenttiä, esim hiuksissa saattaa luonnostaan olla kullan- tai punaisen sävyä.

Mitä muita värianalyysivinkkejä tiedät? Parin viikon takaisessa Kodin Kuvalehdessä oli muuten tosi hyvä artikkeli oman värityypin tunnistamisesta.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Juttuvinkki:

Esittele vaatekaappisi noin niin kuin konkreettisesti :D

Hyvää keväänalkua,

t. Salla

Turun Tilda kirjoitti...

Salla: Heh, en kehtaa! Ei mulla ole mitään walk-in-closet-henkistä pukeutumistilaa, vaan ihan liian vähän tilaa!

Mukavaa kevättä sinnekin!