perjantai 7. joulukuuta 2012

Tildan suosikit vuoden 2012 Linnan juhlissa

Huomenisia!

Linnan juhlat on sitten tältä vuodelta juhlittu ja on aika julistaa vuoden onnistujat. Huomasin kyllä, että listani ei taida olla kovin poikkeuksellinen tällä kertaa. Moni muukin, ainakin iltapäivälehdistö on nostanut samoja asuja esille. Yhteinen nimittäjä valinnoilleni taitaa olla se, että puvut ovat kohtuu yksinkertaisia. En hirveästi välitä merenneitohelmoista, ornamentin kiekuroista ja ylenpalttisesta kimalluksesta - ainakaan samassa asussa!


Juhlien ehdoton kuningatar oli Maria Ylipää Hanna Sarenin iltapuvussa. Asua voisi kuvailla vanhan ajan Hollywoodin tyyliseksi glamour-puvuksi modernilla twistillä. Veistoksellisen puvun avoin selkä olikin 1930-luvun tyylinen. Ylipään asusteetkin menivät nappiin -timanttilaukku ja ihanat, puvun tyyliin sopivat tarpeeksi dramaattiset korvakorut.


En ole mikään Jaana Pelkos-fani, enkä erityisesti pidä peblum-helmastakaan, mutta jostain syystä kuitenkin tykkäsin. Eikä se johdu edes siitä, että Pelkonen on onneksi jättänyt juontohommat vähemmälle politiikkaan siirryttyään. Ehkäpä asun juju oli herkullinen pinkin ja punaisen yhdistelmä, söpö pikkulaukku ja vielä söpömpi kavaljeeri ;)


USA:n suurlähettilään puoliso Cody Oreckin puku hehkui Pohjolan talven lumoa. Puvun väri ja aihe olivat Suomen talvisen luonnon inspiroimat. Huomasitteko miten kauniisti ja ryhdikäästi tämä vanhempi lady kantoi pukunsa. Onkohan hänkin ollut kehonrakentaja miehensä ohella?


Laura Birn on suloinen vuodesta toiseen. Suloa ei vähennä edes rankempi asu. Tällä kertaa vanhoista kierrätetyistä nahkatakeista tehdyn puvun oli suunnitelllut trashionista Outi Pyy. Vastapainona puvun voimakkuudelle oli herkkä ketjumainen pääkoru.


En tiedä, ovatko matalat kengät tyylirikko, mutta minusta Mari Kiviniemi on niin näyttävä ilmestys, ettei hän edes korkoja tarvitse. Kiviniemen puku on oiva esimerkki siitä, kuinka paljetteja tulee käyttää - yksinkertaisiin malliin ja mustaan yhdistettynä.

 Oliko listallani omia suosikkejasi? Mitä pukua taas kauhistelit?

Ps. Vielä muutaman tunnin voi osallistua tuohon sivupalkin kyselyyn. Mukavaa viikonloppua kaikille!

Maria Ylipään ensimmäinen kuva sivustolta yle.fi, muut sivustolta iltasanomat.fi.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Joo samat puvut pyörivät joka palstalla, mutta mikäs siinä. Ylipää on niin kaunis, että mikäs siinä ollessa linnan kaunottarena. Ainoa mitä olisin hänen puvustaan muuttanut oli että mielestäni se oli edestä katsottuna hiukan viimeistelemättömän näköinen. Selkäpuolelta taidokkaan näköinen, mutta edestä nuo "vapaana liehuvat verhot" eivät ehkä olleet ihan miljoonan dollarin näköiset. Muuten kyllä hieno kokonaisuus. Jaanalla oli kiva leninki myös, mutta nuo molkkukengät joita oli toki muillakin ovat mielestäni sekä vähän last season että myös tanssiaisiin ehkä vähän sopimattomat. Jossain gaalassa varmaan olisivat ihan ok. Cody oli upea, hieno osoitus siitä, miten kypsä nainen jolla on upea kroppa voi pukeutua hurmaavan naisellisesti olematta tyrkky. Muistaakseni tämä oli Otsamon puku ja siitä kyllä Mertille pisteet, että on saanut jotain näin kaunista aikaan. Lauran puku oli myös hieno, mutta jotain jäin kaipaamaan: ehkä sitä, että ryhti olisi ollut vähän uljaampi, tai että yläosassa olisi ollut jotain enemmän. Mielestäni nuo rintojen päältä poikki -puvut ovat kaikken haastavimpia kantajalleen. Kiviniemen puku oli myös positiivinen yllätys, en tiedä menikö monelta maatalon isännältä ja emännältä kahvi väärään kurkkuun, toivottavasti ei. Mutta kaiken kaikkiaan olin vähän pettynyt pukusaaliiseen, tai sitten vain monta upeaa pukua jäi huomiotta kun toimittajat keskittyvät aina tiettyihin henkilöihin :)

marja kirjoitti...

Maria Ylipää ja Laura Birn olivat minunkin suosikkejani, tosin Marian puku oli edestä mielestäni hiukan liian uskalias. Se vyötärökaistale olisi voinut ihan hyvin olla edessä kymmenen senttä korkeammalllakin ja idea olisi silti säilynyt.

Noin muuten puvut olivat mielestäni aika tylsiä tänä vuonna, muutama kohahduttaja oli mutta lähinnä negatiivisessa mielessä (Lisa Sounio, Eijariitta Korhola ym.). Tv-kameratkin olivat jotenkin eri paikassa kuin ennen, paljon hienoja pukuja (ja ihmisiä!) meni ohi niin ettei ehtinyt saada kokonaiskuvaa.

Turun Tilda kirjoitti...

anonyymi: Kompaan sinua, minäkin odotin ehkä enemmän... Näitä analyysejasi oli kiva lukea!

Marja: Minustakin Ylipään puku oli uskalias, verhotumpikin versio olisi toiminut. Korholan puku oli todellinen floppi! Sounio kaiketi virittelee joka vuosi dialogia puvuistaan yleisön kanssa, mutta en tiedä saavuttavatko nämä avaukset muuta kuin kauhistelua. Yhtänä vuonna henkilökohtaisesti ihan pidin eräästä hänen luomuksestaan. Rohkea nainen.