maanantai 19. marraskuuta 2012

Rospuuttosään city-kengät


Maanantaista!

Tänään palautui mieleeni taas se, että ai niin, Naantalihan sijaitsee täällä Varsinais-Suomessa. Kyseisessä kaupungissa paistaa sanonnan mukaan aurinkoinen. Ehkä säiden herra oli siis kerrankin varsin suopealla päällä, ja antoi armopaloja meille lähiseudun asukkaillekin. Todella kaunista oli ainakin sen vähän aikaa, kun aurinko jaksoi horisontin yläpuolella olla.


 En kuitenkaan puijaannu tästä hetkellisetä valoilmiöstä. Yli kymmenen vuoden kokemuksella tiedän, mitä todellisuus on. Täällä talvi on täällä perusturkulainen. Ja mitä se sitten tarkoittaa - ikuista vihmovaa vettä, parhaassa tapauksessa loskapaakkuja ja raskaita räntähiutaleita.

No, jos totta puhutaan, taitaa se talvi ja varsinkin talven tuleminen muuallakin Suomessa olla edellä kuvatun kaltaista. JA kaikista ikävintä puuhaa on yrittää keksiä, miten pysyisi kuivana noissa keleissä...


Kun sovin tuossa taannoin hääpukua koskevista kaupoista, yllätin itseni (jälleen kerran) haaveilemasta siitä, millaiset syys-/talvikengät hankkisin. Kuolailin monenmoisia nahkasaappaita, kunnes erään erittäin sateisen viikon jälkeen tajusin, mitä se talvitodellisuus todennäköisesti jälleen kerran tässä maankolkassa tarkoittaa. Harmitus oli valtava, mutta sitten asennoiduin pragmaattisesti - minun täytyy yksinkertaisesti etsiä sellaiset kengät, jotka ovat säänkestävät, mutta mielestäni viehättävät. Turha tuhlata rahoja ja pilata kenkiä, kun voin hankkia jotakin samanaikaisesti järkevää ja kivaa!


Olin itse asiassa etsinytkin jo edellisenä vuonna talvikauden kumppareita tai säänkestäviä kaupunkikenkiä - siis sellaisia,  joiden kanssa voi käyttää villakangastakkia ja joissa on kiva mennä vaikka kahville kaupungille. Nyt sellaiset sitten löytyivät, Aleksilta. Olen joistain syystä pitänyt Tommy Hilfigeriä ärsyttävänä amerikkalaisen elämäntavan airuena ja muutenkin minua on siepannut yli kaiken tietynlainen merkkitietoisuus. No, nyt olen tyytyväinen Tommy Girl-saappaineni. On nautinnollista oikein odottaa sadesäätä, kävellä lammikon läpi ja vielä kaupunkitakki päällä!


Saappaissanion mukavan lämmin vuori ja hankin niihin vielä fleece-pohjalliset.


Järkyttävän kalliit kengät kumppareiksi olivat (maksoivat enemmän kuin mitkään saappaistani), mutta eiköhän sellaisiin kenkiin oikeasti kannata panostaa, joita joutuu käyttämäänkin. Toivon sijoittaneeni hääpukurahat nyt järkevästi - toimivaan talvitakkiin ja loskakelien luottokenkiin.

Tällainen vinkki siis turkulaisille ja kaikille muillekin rospuuttokeleistä ahdistuville!

OIkein mukavaa illanjatkoa!

5 kommenttia:

Raitalammas kirjoitti...

Noi on kyllä hienot!

Petriina kirjoitti...

Tyylikkäät saappaat !

Ja kyllä vain, täällä tosiaan aika usein paistaa se kuuluisa Naantalin aurinko, silloinkin kun lähikunnissa on pilvistä ja synkkää. :)

Nimetön kirjoitti...

Kauniit ja käytännölliset, varmasti tulee pidettyä paljon! - zubi -

anna kirjoitti...

Moikka!

Kauniit kengät ja varmasti käytännölliset! :)

Annoin blogillesi tunnustuksen Liebster blog-muodossa, käy kurkkaamassa http://matkallajouluun.blogspot.fi/2012/11/tunnustus-ja-muuta-mukavaa.html

-Anna

Turun Tilda kirjoitti...

Lammas: Kiitti :)

Petriina: Oho, oliks se siis totta ;)

Zubi: Kiitti :)

Anna: Kiitti tosi paljon tuunustuksesta! Unohdan aina kommentoida näitä tunnustuksia ajoissa, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan (, toivottavasti...) :)