tiistai 13. marraskuuta 2012

Adoptoisitteko minut?

Iltaista!

Blogin pitäminen ei ole aina ihan yksinkertaista. Vaikka sitä pitää jonkinlaisena henkilökohtaisena päiväkirjana ja muistojen laatikkona, jota myöhemminkin mielellään selailee "mitäs sitä tulikaan tehtyä"-fiiliksellä, sinne tuskin tulee kirjoitettua sydänsuruista, työpaikkaongelmista tai perheriidoista. Ihmisellä tulee toki olla myös tervettä itsesuojeluvaistoa, eikä kaikesta tietenkään kannata kirjoittaa. Toisaalta kauniiden kuvien, materiapaljouden ja iloisten tapahtumakuvausten takana todellisuus voi olla jotakin ihan toista. Blogia pitävän persoonan elämä on aina monimuotoisempaa kuin vain se kuva, jonka blogin perusteella saa. Tämä kannattaa pitää mielessä, kun blogeja lukee.

Tällaisen alustuksen pohjalta mietin, olenko ihan hullu, jos minä, blogia pitävä persoona, paljastan olevani tällä hetkellä hieman yksinäinen. Osin se on itse aiheutettua; kiireistä työelämää ja opintoja kun yritän suoritella. Toisaalta ymmärrän yksinäisyyteni olevan ihan luonnollista - monet pitkäaikaisimmat ystävät ja tutut asuvat nykyään ympäri Suomea ja maailmaa, eikä heitä enää tapaa samalla tavoin kuin ennen, esimerkiksi spontaanin kahvihetken merkeissä. Arki kuluu monilla pitkälti lapsiperhearjen ja työn ehdoilla. Olen pitkään ollut Facebook-kielteinen ihminen, mutta ehkä minun pitäisi aktivoitua siellä! Olkoon tämä lupaus muualla asuville ystävilleni ;)


Arkeeni kaipaisin kuitenkin yhtä asiaa - haluaisin tavata ihmisiä silloin tällöin syvällisemmän rupattelun merkeissä. Olen pitkään haaveillut kirjapiiriin liittymisestä. En vain oikeasti tunne lähiseudulta ketään, jolla tällainen piiri olisi. Kaikki kirjallisuutta enemmän harrastavat ystäväni kun asuvat kovin kaukana...

Tämä on ehkä hulluinta, mitä olen tässä blogissa koskaan tehnyt, ja ehkä juoksen tämän jälkeen nurkan taakse piiloon. Mutta kysyn senkin uhalla  - adoptoisitteko minut kirjapiiriinne? Pitkään pähkäiltyäni totesin itselleni, että voihan sitä piiriä yrittää löytää näinkin :)

Päivän työasu:

hame - tuunattu vanhasta

silkkipaita - vitosella Vero Modasta

merinovillanuttu timanginapeilla - H&M

kengät - vintage

12 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Olisi myös ihana löytää kirjapiiri Turusta, joten vinkkejä otetaan vastaan!

Jenni kirjoitti...

Kaikki mitä rakastin -blogin Eevahan teki hieman samoin, tosin hän oli itse piiriä perustamassa ystävän tai parin kanssa (Tampereella). Tunkua lukijoiden joukosta oli sen verran reilusti, että perustettiin "ylijäämäporukalla" vielä toinenkin piiri. Eli blogi voi olla oikein hyvä keino kirjapiiriseuran etsimiseen - myös lukijan kannalta. :)

Elina kirjoitti...

Kirjastolta voisi ehkä kysellä, olen ymmärtänyt että siellä on muutamiakin. Tsemppiä: tämä taitaa olla normaalia kolmikymppisen arkea, ettei koskaan ehdi nähdä ketään! Vielä kun on kotona töissä eli se perheen ulkoinen työyhteisökin puuttuu, pitää välillä tehdä oikein töitä että näkisi ihmisiä oikeastikin eikä vain feisbuukissa.

Lievestuore As. kirjoitti...

Minä myös luulen, että kolmenkympin hujakoilla on runsaasti yksinäisyyttä potevia ihmisiä.
Minäkin täällä talossani koitan pysyä järjissäni jutellen kahden pienen lapsen ja koiran kanssa, kun kaikki kaverit on päivät töissä eikä iltaisin viitsi mihinkään lähteä kun silloin on mieskin kotona.

Toivottavasti kirjapiiri löytyy ja kerrot sitten täälläkin, mihin kirjoihin kannattaa aikansa käyttää :)

Anonyymi kirjoitti...

Littoisten kirjastossa on lukupiiri. tai on ainakin ollut. Kysäse sieltä. t. O

Pinja A kirjoitti...

^^ Eikös Kaikki mitä rakastin-Eevakin ole nykyään turkulainen? Kirjapiirillä tai jopa sitä ilman?

Neiti Takkutukka kirjoitti...

Oi, ihana idea! Jos lukisin enemmän, asuisin Turussa tai omistaisin kirjapiirin niin kutsuisin sinut ehdottomasti mukaan! toivottavasti joku muu löytää ilmoituksesi ja löydät piirin :)

piikkipaatsama kirjoitti...

Toivottavasti löydät kirjapiirin/lukupiirin :). Itse kaipailin vastaavaa muutama vuosi sitten. Loppujen lopuksi yhden ystävän kanssa perustettiin sellainen. Meitä oli aluksi siis vain 2. Tämän jälkeen kummatkin alkoivat värväämään kaikkia lähellä asuvia tuntemiaan ihmisiään. Kohta meitä oli neljä. Kaksi uutta ihmistä värväsivät jälleen omia tuttujaan. Ja nyt meidän lukupiirissä on periaatteessa 12 jäsentä, mutta lukupiirikerroilla meitä näyttää olevan paikalla 5 - 8 immeistä.
Lukupiiri on niin mahtava juttu :). Jos asuisit täällä pääkaupunkiseudulla pääsisit meidän lukupiiriin :)

Turun Tilda kirjoitti...

anonyymi: Toivottavasti vinkeistä oli sinulle hyötyä :)

Jenni:Täytyypä harkita vaikka oman piirin perustamista. Lukuhaluisen kaverin kanssa se olisi tosin hieman helpompaa, kun ihan kaikki eivät ole vieraita uusia ihmisiä.

Elina: Kiitos vinkistä! Kotona työskentelyssä on varmasti haasteensa! Tsemppiä myös siihen suuntaan :)

Lievestuoreen asema: Voi, tsemppiä ja myötäeloa sinullekin! Kirjavinkkejä voin antaa onneksi, vaikka kirjapiiriä ei löytyisikään. Jaettu ilo on ilo näinkin :)

O: Kiitti vinkistä. Kotoisemmassa ympäristössä olisi kuitenkin ehkä kivempaa...

Pinja A: Näin taitaa olla!

Neiti Takkutukka: Kiitos sympatiseeramisesta ja virtuaalisesta myötäelosta :)

Piikkipaatsama: Kiitos tarjouksesta :) Olipa toiveita nostattava kuvaus teidän piirinne huimasta kehityksestä!

Rillo kirjoitti...

Mä en kyllä ehdi lukea, mutta kirjapiiri olisi ihanaa. Niinkuin sekin, että ehtisi lukea... =)

Se voi olla, että joku lähipiiristäsikin tuntee yksinäisyyden tuntoja, arki kun on kaikilla niin kovin kiireistä ja aikataulujen yhteensovittaminen on hankalaa.

Anonyymi kirjoitti...

Käsittääkseni Turun pääkirjastossa on lukupiirejä. Eräs tuttu eläkkeelä oleva opettajar ainakin kertoi käyvänsä siellä.

Ota yhteyttä ja kysele - ja lähempänä, mielestäni lähikirjastot järjestävät niitä myös. Kannattaa myös katsoa jos kotikirjastolla on fb-sivut! Itse mietin taas kirjablogin perustamista. Iloa ja valoa marraskuuhun!

Anonyymi kirjoitti...

Myös esimerkiksi Kirjakahvilassa on monenlaisia lukupiirejä. Toivottavasti löydät mukavan piirin itsellesi!

-Minna