maanantai 8. lokakuuta 2012

Kertaus, opintojen äiti? (uusintapostaus)

Tervehdys!

Huomaan, että täällä blogissani jaksetaan vierailla, vaikka palstan ehtoisa emäntä itse pähkäilee Suomen historian esseevastausten ja muiden mukavien kokeidentarkastusoperatsioonien kimpussa. Perfektionistiluonteeni harvoin taipuu aidanalitustoimiin, mutta mitäs tuumaisitte, jos julkaisisin uudestaan muutamia vuosien varrella tekemiäni postauksia - siis sellaisia, joista olen itse pitänyt. Osa teistä on nämä lukenut, mutta uudemmalle lukijakunnalle voinee blogipostausten myötä valjeta minusta ihan uusiakin piirteitä. Kuten nyt vaikka tästä alunperin 13.4.2010  julkaisemastani postauksesta.

Kommentoikaapa siis - joko itse postausta tai sitten näitä aidanalitustoimia. Onko kertaus opintojen äiti? Vastauksen voi jättää myös tuohon sivupalkin kyselyyn.

Heipä hei!

En olekaan ehtinyt kirjoitella tänne vähään aikaan, sillä gradu on vienyt minut kokonaisvaltaisesti mennessään! Olotila on todella optimistinen, melkeinpä nautin työskentelystä tällä hetkellä. Lisäksi nassu alkaa olla kokonaan kuoriutunut ja ihan freeshin oloinen. Aurinko pilkistelee pilvien lomasta ja lämpötila on kohonnut jo ihan keväisiin lukemiin täällä Turussa. Sain varattua torstaiksi kampaamoajan ja ensi viikolla lähdemme Riikaan. Miksen siis olisi onnellinen? :D

Asukuvia ynnä muita en ehdi vielä postailla, mutta kasasin G:n väännön lomassa pienen kuriositeettilistan elämäni omituisista faktoista. Postaushan on nähty tosi monissa blogeissa, viimeksi mm. Bisquitsilla, mutta ainakin itse luen näitä mielenkiinnolla, sillä jokaisen kohdalla siitä tulee niin ainutlaatuinen! Eli:

1. Pappani oli aikoinaan (niin-ysäri )"Suomen paras"-ohjelmassa ja kohosi ainakin meidän paikkakunnalla kulttihahmon maineeseen.

2. Tästä syystä jouduin kestämään yläasteella pappani etunimen ja hänen "Suomen paras"-lajinsa mukaista nimittelyä.

3. Vuorasin aikoinaan henkilökohtaisessa käytössä olleen vessani Babylon Zoo-laulaja Jas Mannin kuvilla. Tyyppihän tunnetaan lähinnä Lewiksen mainoksessa olleesta "Spaceman"-hitistään. Hamstrasin noita Suosikissa olleita kuvia koulukavereilta. Kaikkien muiden mielestä bändi oli kaamea, mutta minusta tuo hameeseen pukeutuva mies oli ilmeisesti ihana. Enää en ymmärrä syytä... ;)

4. Keräilin yläasteella myös kaikkea possuihin liittyvää. Syntymäpäivänäni kaverit pukivat minut possuksi kouluun. Ei ihme, että taannoiset luokkatoverini muistavat minusta lähinnä vain tuon possuilun...

5. Samasta syystä halusin minipossun lemmikiksi.

6. Ja edelleen samasta syystä lempivärini taisi olla pinkki...

7. Heräsin täysi-ikäisyyden kynnyksellä eli 18-vuotissyntymäpäiväni aamuna pietarilaisesta laitakaupungin hotellista. Katossa kulki iso torakka ja hengitys huurusi. Pohdin, että tällaistako aikuiselämä on...

8. Olen pitänyt kimppakämpää opiskeluaikoinani kuuluisan edesmenneen turkulaisen arkkitehdin Erik Bryggmannin henkilökohtaisessa asunnossa. Mies oli myös suunnitellut kyseisen kivitalon.

9. Kämppä oli 130 neliötä ja pääsimme sinne pienellä tuurilla - asuntovälittäjä kieltäytyi ensin yhteistyöstä, mutta hankimme mielettömän määrän suosittelijoita. Ratkaiseva tekijä taisi olla kuitenkin se, ettei kämppä ei meinannut mennä kaupaksi....Omistaja oli pakkoraossa tulevan putkirempan takia...

10. Oma huoneeni sijaitsi Bryggmanin tyttären sisustusarkkitehti Karin Bryggmanin entisessä ataljeessa. Löysin eräästä kaapista vanhoja kangasrulliakin!

11. Kyseisessä asunnossa oli vaatimattomasti Bryggmanin kamun Alvar Aallon suunnitelemat japanilaishenkiset maitolasiset pariovet, olohuoneessa kaariholvit pilareineen, tyttären Karinin käsinmaalaamat eteistapetit, kolme sisäänkäyntiä...

12. Kämppä valitettavasti myytiin kolmen kuukauden kuluttua. Uudet omistajat maksoivat muuttoautomme ja saimme neuvoteltua kämpän pesukoneekin mukaamme. :D

13. Seuraava kämppä oli vielä kivempi, mutta siitä joskus myöhemmin....

14. Olen luonteeltani idealisti ja toisaikainen.

15. Tästä johtuen mieheni ehtii tehdä suurimman osan kotitöistä.

15. Haluaisin olla käytännöllisempi!

16. Suunnittelenkin akateemisen marttaryhmän perustamista ensi vuodeksi.

17. En ole ikinä maistanut tupakkaa.

18. Inhosin vanhaa tyttönimeäni.

19. Rakastan sitäkin enemmän nykyistä sukunimeäni. Mielestäni se kuulostaa vanhan ajan tyttöromaanikirjailijanimeltä (Voiko tuon oikeasti kirjottaa pötköön?).

20. Äidin vanha tyttönimi on silti kaunein. Äidin tyttönimiyhdistelmä (etunimi + sukunimi) on sama kuin eräällä Finlandia-palkitulla kirjailijalla ;)

21. Olen opiskellut Turun yliopistossa luovaa kirjoittamista. Pääsin sisään suomalaista huussi-elämää kuvaavalla pakinalla.

22. Tarina sijoittui 1960-luvulle, Urho Kekkosen lähipiiriin kuuluneen Kustaa Vilkunan mökille.

23. En pidä sillistä.

24. Pidän valkosipulista, oliiveista, parsasta, homejuustosta ja sienistä.

25. Pidän silmistäni ja vyötäröstäni, siedän nenääni, otsaani ja polviani.

26. Olin" kilauta kaverille ystävä", kun ex-poikaystäni osallistui "Haluatko miljonääriksi?"-kisaan. Panoksena oli 100 000 mk, ja hän kysyi minulta, tarkoittaako viron kielen sana "hallitus" hallitusta vai hometta. Veikkasin väärin, mutta korostin, etten tiennyt asiaa. Mies halusi kuitenkin jatkaa ja vastasi väärin. Kuulin kaiken vahingossa päälle jääneiltä puhelinlinjoilta...

27. En ymmärrä, miksi kotitaloutta kutsutaan Turun seudulla "köksäksi". Sehän on kotsa!

28. Samaten alakoulun luokat ovat eppu, toppu, kolkki, nelkki, viikki, kuukki... Naurakaa vaan, ei teidän murre ole yhtään sen parempi! :D

29. Epäilen, että setäni on vapaamuurari. Bongasimme samannimisen henkilön samalla ammatilla ja samalta paikkakunnalta muinoin Avusta :) En ole kuitenkaan kehdannut kysyä asiaa :D

30. Haluaisin leningin 1900-luvun jokaiselta vuosikymmeneltä. Haaveeni on pukeutua opetustunneille välillä ajan hengen mukaisesti! Jätetään ne toogabileet kuitenkin väliin...

31. Siskoni, minun ja kahden serkkutyttömme (kaikki 80-luvulla syntyneitä) nimet löytyivät pari vuotta sitten Suomen suosituimpien tytönnimien joukosta. Olimme käärmeissämme! Nimemme olivat aikoinaan ainutlaatuisia, joten ärsyttäviä tällaiset buumit! Pöh! Täytyy kuitenkin todeta, että on kiva, että nykynimen joukossa on jälleen näitä sadan vuoden takaisia nimiä eikä trendinä ole enää ne Jessalinica Möttöset!

32. Olen harrastanut ajansaatossa öljyvärimaalausta, kuorolaulua, laulutunteja, lukemista, näytelmäkerhoa, pianonsoittoa.

33. Opetustöiden ohessa en ole ehtinyt harrastamaan kuin bloginpitoa.

34. Ensi vuonna tilanteen on pakko muuttua. Elämä ei ole mielekästä ilman harrastuksia.

35. Inhoan liikuntaa.

36. Se johtuu pitkälti liikuntatuntitraumoista.

37. En ymmärrä liikunnanopettajia, jotka typistävät liikuntatuntien lajivalikoiman noin neljään lajiin: pesäpallo, suunnistus, lentopallo, sähly.

38. Olen kankea, edellä mainituista syistä.

39. Syksyllä aloitan jumpan, vaikka olen inhonnut aerobicia. Ärsyttää vain, jos se on ainut harrastus, jota ehdin harrastaa.

40. Olen kuitenkin oivaltanut, että terve sielu asuu terveessä ruumiissa!

41. Tylsää, mutta minusta Marilyn Monroe on maailman kaunein nainen.

42. Kyse taitaa olla kuitenkin enemmän mielikuvasta kuin todellisuudesta.

43. Ja siitä, että pystyn pyöreäreitisenä samaistumaan häneen paremmin kuin mallityttöihin ;)

44. Aloin pitää tätä blogia Tyylitellen-blogin innoittama.

45. Sitä ennen en edes tiennyt, että blogit voivat olla hömppääkin. Luulin, että niitä pitävät lähinnä poliitikot ja kirjallisuuskriitikot.

46. Haluaisin, että siskoni adoptoi Walesin Corgin, sillä en itse voi allergian takia sellaista ottaa!

47. Mies haluaa, että tuolle koiralle annettaisiin nimeksi Kavala. Nimi selittyy viime kesäisillä traumoilla. Sukulaisten koira puri häntä tuolloin käteen, eikä mies luota tällä hetkellä yhteenkään koiraan.

48. Kävin toissa päivänä unelmieni talon asuntoesittelyssä. Valitettavasti sopiva aika ja paikka eivät aina kohtaa...

49. Haluaisin tavata joskus blogilistallani olevia bloginpitäjiä.

50. Jännittäisin kuitenkin tapaamista liikaa, ja antaisin todennäköisesti itsestäni hölmön kuvan. En ole hyvä ensi vaikutelmien luoja ;)

Edit: Heh, itse luettuani tämän listan huomaan muutamien myöhemmin laatimieni postausten valaisseen kovastikin noita edellä mainittuja faktoja (esim. asumishistoriaani käsitellyt postaus). Huussi-tarinanikin olen täällä blogosfäärissä julkaissut. Sisko on puolestaan hankkinut jo Corgin, jonka nimi on Kavalan sijaan Senni ;) Luonteenpiirteilleni en ole oikein osannut mitään tehdä; olen edelleen kovin toisaikainen ja epäkäytännöllinen. Säännöllinen liikuntaharrastuskin odottaa yhä vuoroaan... Olen siis edelleen Kanki-Tilda :D

6 kommenttia:

Saara kirjoitti...

Hyvä idea! Ihan hyvin voi postata uudelleen, niin uudempienkin lukijoiden tulee luettua parhaita paloja aikaisemmista jutuista. :)
(Täytyypä harkita itsekin tällaista.)

Anonyymi kirjoitti...

Muistan tuon Haluatko miljonääriksi - jakson. Harmitti tyypin puolesta kauheasti, mutta itse olisin kyllä lopettanut ja ottanut pienemmän summan - varovainen kun olen. Veljeni vaimo sanoi että sehän on vai rahaa, ei sitä kannata harmitella. Eikä hän ole edes erityisen varakas.

Vakkarilukija

Ilona kirjoitti...

Hauskoja paljastuksia elämästäsi Tilda :)

Muistin samalla omat luovan kirjoittamisen opintoni, joita haluaisin jatkaa vielä joskus... Aikanaan pääsin itse opiskelemaan ainetta jutulla, jossa perheen isoäiti taisi kiivetä mökin katolle mököttämään. Syytä en kyllä enää muista tähän juonirakennelmaan :D

Turun Tilda kirjoitti...

Saara: Ainakin silloin tällöin voisi postailla näin. Tietyistä aiheista kun ehdotetaan silloin tällöin postauksia, joita on jo tullut laatineeksi.

Vakkarilukija: Voi ei, miten joku voi muistaa! No, olisin minäkin lopettanut siihen ja sanoin sen hänelle puhelimessakin. mutta rahaahan se vain oli...

Anna kirjoitti...

Kiva postaus! Kiva kun olen saanut sinut aloittamaan bloggauksen;). Pappasi on mielenkiintoinen persoona, olen lukenut hänen kirjojaan.

Turun Tilda kirjoitti...

Anna: Kunnia kuuluu tosiaan sinulle! Hassu juttu, et tosiaan varmaan lukenut bolgeja silloin, kun alun perin jutun kirjoitin. Tulipahan nyt sitten inspiraatiokiitos sinunkin tietoisuuteesi asti :) S muuten kertoi, että olit tutustunut joihinkin teoksiin. Itsekin ehkä voisin, ihan yleissivistyksen vuoksi. Aiemmin en ole ollut niin kiinnostunut, taustani kun tiedät.

Ilona: Kiitos komementista, Ilona! luovaan kirjoittamista voisi tosiaan jatkaa. Itse luin vain perusopinnot, kun "pakko-opinnot" iskivät neljäntenä vuonna päälle ja hömppä piti jättää pois. Aika kontrasti - luovasta kirjoittamiseta taloustieteen pariin... Meidän piti muistaakseni tehdä ennakkotehtävänä luoda kuvaus jostakin paikasta. minun oli sitten huussi. Kuulostaa hauskalta tuo sinun ideasi!