torstai 11. lokakuuta 2012

Uusintapostaus: Garderoopin rakkaimmat ja luotetuimmat

Seuraava postaus on julkaistu alunperin 30.10.2011. Jutun loppuosa on kuitenkin päivitetty.

Iltaista!

Laala ehdotti postausta kaikkien aikojen vaatelemppareistani. Rakkaita pyntemuistoja on olemassa jo blogosfääriä edeltäneeltä ajaltakin, mutta ajattelin kuitenkin keskittyä niihin vaatekappaleisiin, joista on jäänyt jälki tänne virtuaalisen todellisuuden syövereihin. Kuva, vähän huonokin, kertoo kuitenkin enemmän kuin epätoivoiset väri ja materiaalikuvailuni.

Kun aloin miettiä, mitkä vaatekappaleistani ovat tehneet suurimmam vaikutuksen, pohdin pitäisikö minun nostaa esille materiaalisesti laadukkaita hankintoja, hetken hurmassa hankittuja esteettisiä ihanuuksia vai sellaisia vaatekappaleita, joiden käyttöön liittyy tärkeitä muistoja. En oikein osannut päättää linjaani, joten luulisin seuraavan kuvakavalkaadin olevan vähän niitä kaikkia.

1. Kuuskytluvun ihanuus.


Joskus se on rakkautta ensi silmäyksellä... Tämä kirjastonhoitajatarmekkonen löytyi ensivisiitillä VintagEija´s-putiikkiin. Liikeen omistaja kertoi mekon olevan hänen rockabilly-ystävänsä vanha - kuitenkin se oli mitä moitteittomimmassa kunnossa, ihanan vahvaa materiaalia. Viehtymykseni pyöreisiin kauluksiin on matkan varrella vain vahvistunut...


2. Viktoriaaninen kauluspaita

Hankin tämän hennesiläisen auskuvuotenani. Olin aivan kotiopettajatarfiiliksissä ja muutenkin uuden ammattini lumoissa. Valokuvautin jopa itseni oikealla valokuvaajalla kyseisessä paidassa - halusin saada kuvaan sadan vuoden takaista opettajatartunnelmaa ja mielestäni se onnistuikin hyvin!

3. Slaavilainen kukkahameTämä hamonen on vielä vanhempi kuin edellinen opettajatarpaita. Olisiko sen hankkimisesta jo seitsemän vuotta? Asustelin tuolloin Turun Puolalan puistossa niin kuin aiemmin kerroin. Aikaan liittyy paljon rakkaita muistoja, mutta myös epävarmuutta tulevaisuudensuunnitelmista. Puolalanpuisto oli kuitenkin ihana paikka: sekä syksyisin kahlatessa vaahteran lehdissä että keväisin lehmusten vaaleanvihreiden kukintojen puhjetessa... Slaavilainen hame taas on kokenut muodonmuutoksen niin kuin moni muukin vuosia käytössäni ollut vaatekappale. Viime keväänä sen vyötärölinjaa nostettiin ja käyttöikä varmaankin tuplaantui :)

4. Skottiruutuinen tunika

Tämä tunika kuuluu raskaansarjan työvaatteisiini. Viiden euron Gina Tricot-löytö, jolle myöhemmin tosin tehtiin nuorennusleikkaus. Vuoritettu sisus, paksua puuvillaa. Mekko kerää edelleen lähes joka käyttökerralla kehuja. Voiko vaatteelta oikeastaan enempää toivoa?

5. Juhlavan arkinen pikkumusta

Olen tässä miettinyt, pitäisikö minun suositella julkisesti erästä turkulaista Your Facen-liikkeen myyjää. Kyseinen nainen on löytänyt minulle jo ainakin kolme vaatekappaletta, jotka istuvat prikulleen mittoihini (ja päärynälle se ei ole itsestäänselvyys). Tämä musta mekko on eräs niistä, sitä ajattomanpaa Tilda-linjaa...

6. Vagabondin matalat herrainkengät

Korkkarit ovat ihania, mutta töissä käytän yleensä matalia kenkiä. Vagabondin kengät ovat kuin toinen iho ja sopivat erinomaisesti myös mekkojen ja hameiden kanssa, joita käytän arkena 70 prosenttisesti. Näiden konjakinruskeat ovat saaneet vahvistukseksi vierelleen nyt uudemmat mustanharmaat :)


7. H&M myyränharmaa takki

Jokainen tämän takin hankkinut tietää, että kyseessä ei ole mikään perus H&M-takki. tämä on niin vahvaa tekoa. Minua se palvelee nyt kolmatta tai neljättä vuotta. Mahdottoman täydellisestä väristä plussaa :D

8. Piirakkamekko

Tämä piirakkamekoksi ristimäni UFF-löytö palaa säännöllisesti käyttööni, kun kevät alkaa tarpeeksi lämmittää. Käyttökelpoinen väri, balleriinahelma, söpöt rintataskut ja paksu puuvillakangas tekevät tästä pyntteestä aidon Tilda-klassikon.

9. Klasssinen puolihame

Olen jo muutamaan otteeseen julistanut, että jokaisen naisen kannattaisi hankkia omien kurvien mukaan räätälöidyn kynähameen. Eli ei massaputiikkien epämääräisyyksille! Omat kurvit ovat kauniit, kun ne huomioidaan oikein. Minä teetin omani VintagEija´s-putiikissa.

10. Ajaton nahkalaukku

Tiedän nyt, että ihminen pärjää oikeasti vain muutamalla veskalla. Kesällä se on minulle tämä konjakinvärinen klassinen nahkalaukku. Edelleen metsästän kaikki iltamenot kuittaavaa mustaa nahkaista kirjekuorilaukkua...

+ Muutama herkku

Rakastan näköjään romantiikkaa ja sieviä yksityiskohtia, mutta sopivissa määrin. Mekot ovat Seppälästä (mustavalkoinen suloisuus), Zarasta (ihanan jäykkää puuvillaa ja vuorellinen hame!) ja vintagea (raikas svedupellehellemekko) ja rakas täytekakkuhameeni (H&M), jota käytän erityisesti keväisin, sillä se on minun pinkki vuodenaikani ;)

Edit. 11.10. 2012

Koska joku teistä ihanista lukijoistani kyseli taannoin garderoopini luottovaatteista, niin voisin melkein sanoa, että ne ovat yhtä kuin garderoopin rakkaimmat. Lisäisin nyt vuoden kehityksen perusteella seuraavat jutut luottopyntteisiin:

1. Uudelleen muokattuna ollut tweedhame...


2.  Vaaleanpunainen vintage-kotelomekko on osoittautunut monen päivän pelastukseksi.


3. Viime viikollakin yllä ollut Sandin mekko  tuo kantajalleen itsevarman olon :)


4. Sokerina pohjalla kesän laukkuhankinnat. En ole päivääkään katunut Longchampin Roseaun ostamista. Käytän sitä aina, kun on jotakin erityisempää menoa. Wienin 28 euron nahkalaukku on taas joka päivä mukana töissä :)


Sellaista siis tällä kertaa.  Luottovaatteisiini kuuluu myös muutama silkkipusero, mutta niistä lisää myöhemmin. Ja kunhan saan haettu eräät uudet housuni Eijalta, uskon saavani niistä todellisen vaatekaappini klassikon. JA toki, Nudien farkut ovat edelleen ahkerassa käytössä ;)

No, oliko jokin näistä jäänyt mieliin blogivuosieni varrelta vai odotitko näkeväsi listalla jotakin aivan muuta?

8 kommenttia:

ViKa Mix kirjoitti...

Luitko muuten eilen Turun Sanomista opettajien pukeutumisesta?

Anonyymi kirjoitti...

ihania mekkoja. saatko usein kuulla kommentteja pukeutumisestasi? itse suosin myös mekkoja ja värikkäitä vaatteita, ja yllättävän usein ihmisillä on tarve tulla kertomaan mielipiteensä vaatteistani. käy välillä ärsyttämään.

Turun Tilda kirjoitti...

Vika Mix: Meille ei tule Tusaria vaan Hesari, mutta saatoin kuulla siitä uudesta väikäristä radiosta. Ihan mielenkiintoinen aihe. Voisi tehdä, jos vain olisi aikaa, niin kokonaisen postauksen. Mietin, kuulunko itse mallikansalais-, esteetikko vai seksuaalisesti värittyneisiin pukeutujiin - siis muiden opettajien mielestä. Omasta mielestni olen esteetikko, mutta mallikansalais-sellainen ;)

Anonyymi: Kiitti! Saan kyllä kommenttia. Yleensä positiivista kollegoilta ja tyttöoppilailta, joskus jopa rohkeilta poikaoppilailta :D. Eräs opeystävä tosin totesi, että käytän aika rohkeita ja jopa lyhyitä hameita töissä. No, hän on raks ystävä ja sanoo mielipiteensä suoraan. No, aluksi olinkin ehkä nykyistä konservatiivisempi, mutta asiallisesti mielestäni kuitenkin pukeudun. Yleensä olen ihmisten mielestä persoonallinen pukeutuja. Mitä se nyt sitten tarkoittaakaan.

Elina kirjoitti...

Mun mies näkyy taustalla yhdessä kuvassa! :)

Karkkis kirjoitti...

Minusta sinulla on aivan ihania vaatteita! Jos minä olisin sinun oppilaasi, niin varmasti ihailisin tyyliäsi. Vintage(-henkiset) vaatteethan historian opettajalla vaan lisää uskottavuutta. ;)

Luin netistä tuosta väikkäristä. Jotenkin sain siitä vähän negatiivissävytteisen kuvan. Teit niin tai näin, niin aina joku valittaa.

miss_marjorie kirjoitti...

Näin suht tuoreena lukijana nämä vanhat postaukset ovat hauskoja katsauksia menneeseen (ja uusi päivitys lopussa tuo kivan lisän). Monet näistä luottovaatteistasi ottaisin mielelläni omaan kaappiini... Yleensä luottovaatteista puhuttaessa tarkoitetaan näitä "jokaisella naisella pitää olla yksi valkoinen kauluspaita, klassinen bleiseri, mustat avokkaat jne." -juttuja, mutta kyllä ne luottokamat voivat olla jotain ihan muutakin :).

Opettajien pukeutumisesta: olen itse vasta aloittanut opeurani tänä syksynä ja ajatellut, etteivät oppilaat niin kiinnitä huomiota opettajien pukeutumiseen... Väärin. Erityisesti värikkäinä vaatepäivinäni saan kommentteja, kai ne kuvismaikan rytkyt saavat "normiopen" perusbeigestä erottuakin ;) (eipä sillä, ettenkö pukeutuisi itsekin usein aika neutraaleihin väreihin).

Tällä viikolla sain kaksi hauskaa kommenttia pukeutumisestani. Ensin eräs oppilas huudahti jopa hieman järkyttyneenä käytävällä minut liikuntapäivän kamppeissa nähdessään, että "ope sulla on housut jalassa!!". Heh, tämä ei onneksi kerro muusta kuin siitä, että olen ollut alkulukuvuoden mekko/hamelinjalla tyylilleni uskollisesti... Sitten toinen oppilas kävi kauppaamassa luokkaretken pesuainejuttuja minulle ja myyntipuheeseen kuului mm. lause "kyllä näillä mekot ja hameetkin puhdistuu". No, tiesi mistä narusta vetää, kun tuli sitten yksi paketti jauhetta tilattua :D

Tsemppiä syksyysi Tilda!

piikkipaatsama kirjoitti...

Ihania kuvia. Varsinkin tuo vaaleanpunainen kotelomekko on mieletön :)

Lora kirjoitti...

Onpa ihana blogi, jään seuraamaan. Tyylisi on mitä inspiroivin ja täältä nappasin heti monen monta mukavaa juttua joita kokeilen oman vaatevaraston kanssa =)