sunnuntai 17. kesäkuuta 2012

Sateinen lomapäivä ihanuuksineen

Ihan mieletöntä tämä lomalaisen elämä! Ei kiire minnekään, ehtii putsailla rauhassa kaappeja, lukea kirjoja, bloggailla enemmän - eli olla vaan! Leivoin jopa pikkuleipiä, ja se on ihan ennen kuulumatonta täällä päin ;) En tosin aloittanut mistään vaikeasta vaan ihan lapsuuden ajan kaura-rusinakekseistä. Kaikkihan niitä varmaankin osaavat tehdä, mutta laitetaan ohje vielä tänne blogiinkin:

Kaura-rusinakeksit

  • 200 g leivontamargariinia
  • 3 dl sokeria
  • 3 1/2 dl Pirkka kaurahiutaleita
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1/2 dl mannasuurimoita
  • 2 1/2 dl rusinoita
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 dl maitoa
  1. Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kaurahiutaleet,
    vehnäjauhot, mannasuurimot, rusinat ja leivinjauhe keskenään. Lisää
    jauhoseos rasvaseoksen joukkoon. Lisää lopuksi maito. (Taikinasta tulee
    kovahko.)
  2. Nosta kahdella lusikalla taikinaa kokkareiksi pellille. Jätä
    reilusti leviämisvaraa. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 13
    minuuttia. Säilytä pikkuleipiä peltirasiassa. Pane kerrosten väliin
    leivinpaperia, jotta keksit eivät tartu toisiinsa.
 Ohje löytyy Kodin Kuvalehden sivuilta. Itse jätin mannasuurimot pois, mutta hyviä tuli :)


 Publiikissa vanhemmiltani saamat ruusut kukoistavat edelleen! Pitkäikäisyyden salaisuus taitaa olla se, että olen laittanut ne yöksi parvekkeelle jäähylle.


Sadepäiviin kuuluu kaurakeksien ohella tietysti iltapäiväkahvit hyvän lukemisen parissa. Tällä hetkellä on menossa Erkki Tuomiojan Tieto-Finlandia palkittu teos isoäidistään Hella Vuolijoesta. Eli täysin en ole  ammatilliselle vapaalle heittäytynyt, mutta onhan historia toisaalta harrastuksenikin. Kirjoittelen kyseisestä kirjasta sitten myöhemmin lisää.

Vielä loppuun yksi shoppailuvinkki. Skanssin Accessorizella on alkanut jälleen ale! En viitsi ostaa sieltä mitään täysihintaisena, mutta puoleen hintaan kelpuutin mukaani tällaisen pirteän kassin. Sointuu muuten kivasti keittiön tämän hetkiseen väritykseenkin, vai mitä ;)

Mukavaa illanjatkoa kaikille!

Ps. Kirpparivaatekasa alkaa huolestuttavasti vallata olohuonetta. Antakaas nyt vielä viimeinen vinkki, mihin ne kannattaisi viedä? Länsikeskuksen Kirppis-Centeriin on tällä hetkellä neljän viikon jono, että sinne nyt ei ainakaan...

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tästä postauksesta uhkui sellainen ihana rauha, kun olet päässyt rentoutumaan pitkän raskaan kevään jälkeen. Ota kaikki irti pitkästä lomasta, olet ansainnut sen!!!

Glida kirjoitti...

Olen kuullut paljon hyvää Laiskan kirppiksestä http://www.tsempinkulma.net/kirppis/index.php. Siellä ei tarvitse edes itse käydä järjestelemässä pöytää, vaan kirppiksen henkilökunta hoitaa sen myyjien puolesta. Sitä en tiedä, miten pitkä jono tuonne on. Tuskin kuitenkaan yhtä pitkä kuin Turun isommille kirppiksille. :)

Elina kirjoitti...

Menepà kaverin kanssa Lànsikeskuksen livekirppikselle myymààn. Minà voin tulla ostamaan, kunhan palaan planeetalle ;)

Anonyymi kirjoitti...

Kodin ykkösen alakerrassa (taitaa olla jo siirtynyt ulos siihen parkkikselle) on itsemyyntikirppis jossa käy paljon myös nuoria ja tavara menee hyvin kaupaksi.

Anonyymi kirjoitti...

Linkkikirppis?

suvi kirjoitti...

MiniManiin en ainakaan veisi. Oli uutena kiva, ja löytöjä teki. Nyt paikka on hurjan sekaisin. Eilenkin 6 kärryä ihmisten tavaraa kärryissä sovituskoppien ulkopuolella rytyssä. Myös valikoima heikko, paljon todella huonokuntoista kamaa. Itse kävellyt sen jo monesti 10 minuutissä läpi, yleiskuva muodostuu nopeasti. Pitkämäen isolla kirpparilla aikaa sen sijaa kului 2 1/2 tuntia ja löytöjäkin tuli.

Petriina kirjoitti...

Länsikeskuksen ulkokirppistä minäkin suosittelisin, sikäli kuin ilmat sallivat ! Pitäisi itsekin mennä myymään, tuota kamaa kun näyttää kertyvän... kenenköhän syy ?!