keskiviikko 13. kesäkuuta 2012

Gradukahveilla


Enpä olisi 19-vuotiaana uskonut, että vasta kolmekymppisenä juhlin maisterinnana. Vaikken suosittelekaan kenellekään tällaista venytystä ja vanutusta kuin te vakkarilukijani tiedätte kohdallani käyneen, uskon että osaan iloita saavutuksestani nyt työ- ja elämänkokemusta saavuttaneena jopa enemmän kuin jos olisin valmistunut suoraan broileriputkesta.


Suosittelen publiikkia kaikille maistereille. Se on kaunis ja juhlava tilaisuus akateemisine muodollisuuksineen. Itse asiassa mielestäni on jopa vähän hassua, että yo-papereita juhlitaan täysin rinnoin, kun vasta korkeakoulututkinto tai ammatillinen tutkinto avaa todella ovet työelämään. Isääni tosin huvitti suuresti akateemisen juhlan epätehokkuus - tilaisuus alkoi  yli 20 minuuttia myöhässä, kun parijonoon alettiin aakkostelemaan vasta silloin, kun juhlan piti jo alkaa. Mutta onhan kyseisellä ilmiöllä ihan oma nimensäkin -sitä kutsutaan akateemiseksi vartiksi ;)

Juhlallisuudet jatkuivat ainakin historian maistereiden osalta omalla laitoksella gradukahvien merkeissä. Tarjolla oli Tildukan iloksi voileipäkakkua - en nimittäin lainkaan tykkää perinteisestä kermakakusta! Lahjaksi kaikki publiikkiin osallistuneet saivat muiston omasta kampuksestaan. Hienojen valokuvien ja historiallisten tarinoiden siivittämä on myöhemmin mahdollisuus palata muistelemaan sitä omaa opiskeluaikaansakin siellä nuoruutensa Turuus.

Ps. Vielä vuorokausi osallistua sivupalkin kyselyyn :)

5 kommenttia:

Raitalammas kirjoitti...

Onneksi olkoon! Itse hain maisterinpaperit aikanaan vaan kansliasta ja siitä oli kyllä juhlallisuus kaukana!

Comments kirjoitti...

Hahhaa, siellä ne on, punakengät :D

Anonyymi kirjoitti...

Onnea saavutuksesta Tilda!

Pupu kirjoitti...

Mahtavaa Tildukka! Hirviästi onnia valmistumisen johdosta!:) Itekki aikanaan kävin publiikissa, vaan jäi jotenkin paha maku kyseisestä tilaisuudesta, sillä siellä hehkutettiin vain supernopiaa kolmessa vuodessa valmistunutta tehopakkausopiskelijaa ja kehdattiin korostaa, kuinka paljon me maisterit tuomme rahaa taloon...No, juhlat lapsuuenkodisa oliki sitte eri kivat!:)

Turun Tilda kirjoitti...

Lammas: No mä hain itse asiassa Siwasta 8meidän posti sijaitsee sen yhteydessä) :D

Comments: ;)

Anonyymi: kiitti!

Pupu: Kiitti, tätä hetkeä on odotettu! Yliopiston virkamiesten puheet on pakko jättää omaan arvoonsa. Ovat aika tavalla puun ja kuoren välissä taloudellisissa asioissa, mutta kuulostaa tietysti aika mauttomalta hehkuttaa tuollaista toisten juhlapäivänä.