tiistai 10. huhtikuuta 2012

Lukujen välissä

Iltaista!

Tässä lukujen välissä (tällä hetkellä kirja on luettu puolitoista kertaa; ensimmäinen kierros alleviivaten ja tämä toinen muistiinpanoja tehden... huh, mahtaakohan aika ja lukumäärä riittää...) ajattelin rykäistä blogitaukoani somistamaan pienen kilpailun. Yleensä ne eivät tämän blogin kohdalla ole olleet mitään yleisömenestyksiä, mutta tähän voitte osallistua vaikka ihan minua piristääksenne ;)

Huomasin tuossa jokin aika sitten, että blogissani on vierailtu jo lähes 400 000 kertaa. Oletettavasti tuo kävijämäärä on saavutettu vajaassa kahdessa vuodessa, siis siitä lähtien, kun latasin kävijälaskurin sivuilleni. Jokunen teitä on siis täällä käynyt; osa on ollut toki noita satunnaisia turkulaisia tildaajia ;) Joka tapauksessa tämän saavutuksen innoittama julistan pienen kilpailun:


Kysyn teiltä, rakkaat lukijani, että keitä te olette? Miten te tänne blogiini alun perin eksyitte ja mikä on saanut teidät palaamaan tänne? Eli toivoisin jonkinmoista pientä kuvausta itsestänne. Teille on todennäköisesti muodostunut jonkinlainen käsitys minusta näiden vuosien aikana, mutta toivoisin todella saavani jonkinlaisen kuvan teistä, jotka ovat niin sympaattisesti kannustaneet minua, antaneet tarpeen tullen vinkkejä, analyyttisesti osallistuneet keskusteluun tai muuten vain siellä vähän taustemmalla seurailleet tämän blogin juttuja.


Palkinto on seuraava: kaksi kommenttinsa tämän postauksen kommenttilootaan jättänyttä saa valita palkinnon seuraavista tildamaisista vaihtoehdoista:

1. tyylillinen yllätyspaketti (sisältää jotakin Tildan tyylistä pukeutumiseen ja kauneuteen lliityen)

2. sisustuksellinen yllätyspaketti (sisältää jotakin Tildan tyylistä sisustamiseen liittyen)

3. älyllinen yllätyspaketti (sisältää jotakin Tildan tyylistä kirjoihin, taiteeseen tai historiaan liittyen)

Sen, mikä noista vaihtoehdoista kiinnostaa eniten, voi laittaa vastauksen perään. Valinnan voi myös tehdä, sitten kun saa tietää voittaneensa.

Kilpailu kestää nyt ainakin puolitoista viikkoa; siis niin kauan kunnes tämä pääsykoerumba on ohi. Julkaisen kommentejanne aina välillä, joten ei kannata säikähtää, jos kommenttinne ei saman päivän aikana ilmesty näkyviin. Palaillaan asiaan! Toivottavasti sitten on jo yhtä keväistä kuin noissa viime vuoden huhtikuussa otetuissa kuvissa :)

57 kommenttia:

Elisabet kirjoitti...

Olen uusturkulainen 27-v nainen. Turussa opiskellut, valmistunut ja täältä työpaikan saanut. En muista ihan varmasti miten olen blogisi löytänyt.. Ehkä googlen kautta olen tänne päätynyt ja innostunut seuraamaan. Sisustuspostauksista ja luontokuvista pidän eniten, mutta tykkään kyllä blogistasi ihan kokonaisuutena. Itse työskentelen ihan toisella alalla, mutta opettajan tyttärenä ja itsekin lukion jälkeisinä välivuosina opettajan sijaisuuksia tehneenä luen mielenkiinnolla myös alaasi liittyviä postauksia.
Palkinnoista 2. sisustuksellinen yllätyspaketti kiinnostaa minua eniten.

Kati kirjoitti...

Hei Tilda!

Olen joskus aiemminkin jotain kommetoinut, mutta nytpä esittelen vielä itseni!

Olen siis historian ja yhteiskuntaopin opettaja Pohjois-Karjalasta. Viime syksynä palasin (en tosin ehtinyt olla yliopistolta poissa kun vuoden) yliopistoon tarkoituksenani suorittaa vielä KM, eli ohjauksen maisteriopinnoissa päätoimisesti puurran parhaillaan!

Yhtään en muista, mitä kautta blogiisi päädyin, mutta sen muistan, että tyylisi ja juttusi iskivät heti. Samat asiat saavat miut yhä uudelleen tulemaan ja ihailemaan asujasi ja kirjoituksiasi :)Lisäksi olet samalla alalla ja abauttiarallaa samanikäinen, joten pohdintojasi, jotka usein tuntuvat niin tutuilta, on mukava seurata.

Aurinkoista kevään jatkoa ja lukuintoa, kohta se kesäloman ihanuus koittaa!

- Kati

Ps.minua kiinnostaisi kovasti älyllinen yllätyspaketi!

piparminttu kirjoitti...

Olen alta kolmekymppinen ope Kainuusta. Olen tainnut seurailla ja välillä kommentoidakin blogiasi jostain häittenne kieppeiltä? Parisen vuotta ehkä?

Minä palaan tänne aina tyylisi takia (ihana!), opejuttujen vuoksi ja siksi, kun täällä on niin hyvä meininki.

Onnea pääsykoerumbaan!

jaana kirjoitti...

Jostain tänne eksyin ja huomasin, että olet myös "historia-alalla", vielä saman yliopiston ja oppiaineen "kasvatti" kuin minäkin.

Pidän myös kauniista kodistasi.

Tsemppiä luku-urakkaan.

Älyllinen yllätyspaketti kiinnostaisi, jos sattuu tuuri käymään.

romunen kirjoitti...

Olen savolaistunut käsi- ja taideteollisuusalan opiskelija. (Mahdollisesti tulevaisuudessa vielä kässäopekin.)

Vaikka oma aktiivisuuteni on näkynyt lähinnä kyselyihin osallistumisina, olen seurannut blogiasi jo.. pitkään. Sen pari vuotta ainakin?

Blogisi on minulle kuin monipuolinen naistenlehti :). Pidän siitä,ettet ole rajannut aihealueitasi liikaa,vaan käsittelet sujuvasti eri aiheita aina politiikan ja työarjen kautta kirja-arvosteluihin ja tyyliseikkoihin.

Karkkis kirjoitti...

keitä te olette? Miten te tänne blogiini alun perin eksyitte ja mikä on saanut teidät palaamaan tänne

Olen noin 25v. logopedian opiskelija Turusta. Tajusin tätä kirjoittaessani kuinka paljon sitä määrittelee itsensä ammatin/opiskelujen kautta.

Päädyin tänne joskus 2009 muistaakseni googlen kautta. Voi olla, että hääjuttujen perässä. Hain ehkä vintage(-tyylisiä) hääpukuja. Silloin seurasin jonkin aikaa joitain blogeja, mutta sitten se jäi. Kävin täällä harvakseltaan silti, koska jokin sai minut muistamaan tämän blogin aina vaan.

No mikä se jokin on? Yksi syy on kiinnostava alasi, joka oli joskus minunkin haaveeni. Pidän tyylistäsi kirjoittaa ja se on sopiva sekoitus hömppää ja asiaa. Pukeutumistyylisi on myös kadehdittavan ihana! Olet myös mukavan "tavallinen" ja kirjoituksiisi on helppo samastua. Joskus tuntuu, että jotkut blogit ovat turhankin pintaliitoa.

Unni kirjoitti...

Olen alta kolmikymppinen akateeminen nainen, koulutukseltaan yhteiskunta- ja hallintotieteilijä.

Olen seurannut blogiasi 2-3 vuotta, mutta harvemmin kommentoinut. Olen jo unohtanut miten aikoinaan blogiisi löysin, ehkä jonkun toisen blogin tai blogilistan kautta.

Käyn lukemassa blogiasi viikottain. Minut saa palaamaan uudestaan ja uudestaan blogiisi ensinnäkin lyömätön tyylikkyytesi :) Inspiroit pukeutumisellasi.

Tykkään myös sinun opejutuista, vaikken itse opettaja olekaan. Blogisi ei ole mikään höttöblogi, vaan siinä on myös kiinnostavaa pohdintaa niin koulumaailmasta kuin muustakin ajankohtaisesta.

Miuta kiinnostaisi se älyllinen paketti :)

Nimetön kirjoitti...

Hei Tilda :)

Olen täti-ihminen siis 50+ ;) ja eksyin blogiisi sattumalta jonkun toisen blogin kautta... muistaakseni.

Opejuttusi kiinnostavat ja opiskelusi, itse kun olen tälläinen ikuinen opiskelija.

Blogisi on raikas, reipas ja hyväntuulinen :)

Lukuintoa ja kevätaurinkoa päiviisi :)

Terv. Aava

Ninni kirjoitti...

Olen 26-v ja haluaisin olla turkulainen, mutta sieltä ei tunnu töitä löytyvän, joten asun vielä muualla. Maantieteen opiskelija, jota gradun tekeminen ei innosta yhtään. Historia oli koulussa lempiaineeni ja luin sitä yliopistossa sivuaineena. Välillä mietin haluaisinko sittenkin olla opo. Opettajan tytär, joten koulujutut kiinnostaa osittain siitä syystä.

Luulen, että olen ollut lukija keväästä 2008, jolloin kaipasin suomenkielistä lukemista asuessani ulkomailla ja löysin blogit.

Sisustukseen, opiskeluun, Turkuun, koulumaailmaan, historiaan ja kirjallisuuteen liittyvät jutut kiinnostaa ja hyvät kirjoitukset näistä aiheista ovat syy siihen, että luen blogiasi säännöllisesti.

Tsemppiä lukemiseen! Toivottavasti pääset sisälle.

Nti Nokkela kirjoitti...

Kiva kilpailu :) Olen 25-vuotias nainen, asun Helsingissä, työskentelen sosiaalialalla vammaistyössä. Tykkään työstäni! Tykkään myös blogien lukemisesta, lukemisesta ylipäänsä, lenkkeilystä, kissoista, pitkistä polveilevista keskusteluista jotka eivät johda mihinkään, kynsilakoista, punaviinistä, hyvästä ruoasta.

En muista mistä löysin blogiisi, mutta olen lukenut sitä kai jo pari vuotta, ainakin.

Tyylisi on ihastuttava, se on vähän sellainen jonka haluaisin itselleni, vaikka liian usein pukeudunkin farkkuihin ja neuletakkiin...

Opettaja-jutuista tykkään kamalasti, on mielenkiintoista kuulla hyvin perusteltuja mielipiteitäsi ja ajatuksiasi. Nuorempana opettajan ammatti oli unelmani - ei ole enää, mutta se ei ole sinun blogisi vika. ;)

adelheid kirjoitti...

Tämä alun perin saaristosta rantautunut ja sittemmin kaupunkilaistunut ikäneito taisi alun perin eksyä tänne Ellenin blogista… ja jäi koukkuun :) Haaveili joskus opettajan ammatista, mutta ajautui käsi- ja taideteollisuuden pariin… ja elättää itsensä kaupan tätinä (pienten asiakkaiden antama nimi). Opettamistakin on tullut testattua muutamalla työväenopiston kurssilla. – Tykkään Tildan tyylistä!

-viik viik- kirjoitti...

Moi Tilda!
Olen turkulaistunut 22-vuotias, opiskelen viittomakieltä.
Muistaakseni löysin tämän sinun blogisi toisen blogin kautta ja olen siitä lähtien täällä käynyt vaihtelevasti.
Minut tuo tänne aina uudestaan sinun tapasi kirjoittaa, se on mukavaa luettavaa sekä ihana tyylisi! :)

eyeswereblue kirjoitti...

Olen lukenut blogiasi jo kauan, ehkä vuodesta 2008 tai 2009. En ole varma miten olen tänne päätynyt, mahdollisesti blogilistan kautta kun etsin Turku-aiheisia blogeja :)

Opiskelin itse myös Turussa, vähän samaa alaa kuin sinäkin, ja asuin siellä kymmenisen vuotta, mutta nyt olen muuttanut töiden perässä Helsinkiin.

Pidän blogistasi kovasti vaikka tyylini ja elämäntilanteeni poikkeaakin aika paljon omastasi. Juttusi ovat kuitenkin kiinnostavia ja on todella virkistävää lukea positiivisella tavalla erilaista blogia, jossa pääsisältö ei ole kulutushysteria tai bloggarikokkareet. Toivottavasti jaksat siis jatkaa samaan malliin!

Pienenä kuriositeettina muuten mainittakoon, että taidamme olla päivälleen saman ikäisiä :)

Tessa kirjoitti...

Muistelen, että olisin tullut blogiisi ensimmäistä kertaa Buttermilk Bisquitsin kautta. Olen tuosta aika harva :). Aluksi luin vain silloin tällöin, mutta sitten koukutuin, itse asiassa jo aika kauan sitten... Minä olen siis 25 -vuotias, nyt Lappeenrannassa asuva nainen. Opiskelin diplomi-insinööriksi ja nyt olen töissä ja koen jatkuvasti pientä mitä isona -kriisiä. Heh. Minäkin tykkään blogistasi juuri sen monipuolisuuden takia, ja tykkään lukea myös opejuttuja. Varmaan siksi, että tykkäsin erityisesti historiasta ja yhteiskuntaopista ja yhteiskunnallisemmat alat olivat opiskelupaikkaa harkitessa myös pinnalla.

miss_marjorie kirjoitti...

Tuu tuu tupakkarulla
mistäs tiesit tänne tulla?
Tulin pitkin Turun tietä,
hämäläisten härkätietä...

No ei, taisin tulla jonkun toisen opettajablogin linkkilistan kautta. Valmistumisen lähestyessä on tullut kauhea tarve lukea opettajan arjesta ja elämästä, ja siihen tildailu onkin antanut oivan avun.

Opettajuusasiat toivat minut tänne, mutta ehkä kuitenkin se asia joka sai minut jäämään on tämä kiva tapasi tehdä tällaista "arkielämän lifestyle-blogia": helposti samaistuttavaa, ajatuksia herättävää ja hauskaakin luettavaa.

Olen itse ollut lukijana vasta vähän aikaa, mutta aina uutta postausta odotellessa olen selaillut myös vanhoja postauksia.

Helsinkiin kuvisopeopintojen perässä muuttanut 26-vuotias nainen, piakkoin valmistumassa (olen saanut vertaistukea vanhoista gradupostauksistasi omaan urakkaani, kiitos niistä) ja tulevaa työelämää/työttömyyttä samaan aikaan kauhulla ja innolla odottaen.

Koska tyylisi on minulle inspiraation lähde, palkinnoista kiinnostavin on tildamainen tyylipaketti :)

Nimetön kirjoitti...

Olen "sosiaalitantta" Pohjois-Karjalasta, 50+. Eksyin blogiisi ja täällä vierailen useamman kerran viikossa. Olen opiskellut työn ohessa (YTM), gradun sain valmiiksi muutama vuosi sitten. Olin kovasti hengessä mukana, kun teit graduasi.
Blogiasi on mukava seurata, historia on aina kiinnostanut ja tapasi kirjoittaa ja elämänasenteesi viehättää minua.
Tsemppiä pääsykokeeseen ja jos pääsykoe on Joensuussa, niin yöpaikka olisi tarjolla läheltä yliopistoa.

t.kaisa

TM kirjoitti...

Olen kolmekymppinen nainen Pirkanmaalta enkä rehellisesti sanottuna edes muista, miten olen alunperin blogiisi eksynyt. Luin kyllä aikoinaan Tyylitellen-blogia, joten voi olla että minäkin olen päätynyt tänne sitä kautta.

Jäin seuraamaan blogiasi, koska pidän (sekä kirjoitus- että pukeutusmis-) tyylistäsi, hyvällä tavalla kotikutoisesta tunnelmasta sekä tietystä kypsyydestä/aikuismaisuudesta. Minulla ei ole mitään erityistä suosikkiaihetta, vaan luen yhtä suurella mielenkiinnolla jutut niin päivän asuista kuin koulumaailman kiemuroistakin. Kiitos siis mukavasta blogista ja erityisterveiset kestosuosikilleni herra Råtalle! :)

Kate kirjoitti...

Moi!

Löysin blogisi muistaakseni googlaamalla "blogi turku". Ilahduin löydöstä, koska olen pian samalla alalla kuin sinä ja koin gradutuskaa samanaikaisesti.

Kaikki Turku-jutut blogissasi ilahduttavat erityisesti. Ja myös bloggarin selväpäisyys. :D

Onnea pääsykokeisiin!

Kate

Miia kirjoitti...

Olen reilu kolmikymppinen kieltenopettaja Uudeltamaalta. En millään muista, miten blogisi olen löytänyt, mutta opettajuus ja kaunis kotisi on innoittanut minua seuraamaan sitä.

Palkinnoista sisustuksellinen yllätyspaketti kiinnostaa eniten.

Anna-Leena kirjoitti...

Hei!

Olen nykyään ensisijaisesti maailman ihanimman, viikon ikäisen poitsun äiti Pirkanmaalta. Olen myös opettaja, äidinkielen ja kirjallisuuden, mutta suunnittelen myös uskontotieteen opiskelujen aloittamista Turussa.

Olen lukenut blogiasi monta kertaa viikossa ainakin pari vuotta. Tulin muistaakseni ensimmäisen kerran blogilistalta jonkin opettamiseen liittyvän hakusanan kautta. Tykkään kirjoitus- ja pukeutumistyylistäsi mutta sisustusmakuni on kyllä aika erilainen :) Eniten tykkään yleensä kouluun liittyvistä kirjoituksistasi, koska ne ovat aika lähellä omia tuntemuksiani.

Paljon tsemppiä, onnea ja menestystä loppukevään töihin ja pääsykoeurakkaan!

Mimosa kirjoitti...

Apua, tiedät kuitenkin minusta jo jonkin verran joten mitenkäs sitä esittelisi :-)

Historiaa ja maantiedettä opiskellut, englantia opettanut, ulkomailla asunut, nykyisin Helsingissä töissä oleva ja etelä-Suomessa asuva, kaikkea kaunista arvostava ja älykkäästä kiinnostunut 30-kymppinen :-) Pikkupaikkakunnalta kotoisin alunperin.

Eksyin blogiisi varmaankin tyylitellen tai Onnelin kautta. En muista. Ja olisikohan vuosi ollut 2008.. asuin silloin vielä poissa Suomesta.

Varmaan jotakin kindred spiritnessiä on ollut havattavissa, tai olen vain pitänyt blogistasi, ei siinä mitään muuta :) Tyylistäsi ja jutuistasi. Lienee sekin, että on itse myös jonkin verran ollut koulutusalalla töissä yhdistänyt.

Niin, ja onhan meillä yhteisiä tuttujakin :-)

ann kirjoitti...

Hain opettaja-blogeja ja päädyin tänne kuukausi sitten. Turkulaisuus ja opettajuus yhdistävät, hienoa tyyliä ihailen.

Nimetön kirjoitti...

Olen tainnut seurata blogiasi 2-3 vuotta ja veikkaan että Tyytitellen blogin kautta päädyin tänne. Sulla on tollainen selkeä oma tyttömäinen/naisellinen tyyli ja lisäksi tykkään sisustustyylistänne. Ja olen samaa mieltä kuin muutkin että yksi seuraamisen syy on, ettei blogisi ole mikään ns. pintaliitoblogi.

Itse olen 29-v ja asun Helsingissä ja oma tyylini on aika erilainen (rock) mutta on mielenkiintoista seurata sun tyyliä. Ja herra råttaa :)

Mikäli arpaonni suo, valitsisin sisustus aiheisen palkinnon.

- Milla

Emmi kirjoitti...

Heissan,

Minäkään en oikeen muista miten varsinaisesti blogiin päädyin, mutta on tätä jo reilun vuoden ajan tullut säännöllisesti lueskeltua.

Olen ihan vaan 20-v sh-opiskelija, jota viehättää hirmuisesti blogisi 50-luvun fiiliset asiat, joten ehkäpä sitten tuo tyylillinen paketti olisi minulle mieluisin :)

Nimetön kirjoitti...

Hei! Olen turkulainen yläkoulun opettaja - tosin olen asunut nyt 28 vuotta opettamassa muualla, eri puolilla Suomea. Eläkkeeseen on vielä noin 1080 päivää... :-) Todennäköisesti en kyllä silloinkaan pääse palaamaan kotikaupunkiin, koska tätä myös rakkaaksi käynyttä kylää, pihaa ja taloa ei pystyisi ottamaan muuttokuormaan mukaan.

En muista, miten löysin blogisi, mutta olen viihtynyt sen parissa jo jonkun aikaa. Nuoren opettajan näkökulma kiinnostaa, mutta pidän myös vaatejutuista.

Terv. Johanna

Nimetön kirjoitti...

Olen kolmekymppinen luokanope Helsingistä. En muista, mitä kautta eksyin aikoinaan muutama vuosi sitten blogiisi, mutta siitä lähtien olen kuulunut vakkarilukijoihin. Tietysti opejutut mutta myös blogisi mukava tunnelma vetävät puoleensa.

Marjo

tee hoo kirjoitti...

Olen 27-vuotias toimistontäti.

Olen lueskellut blogiasi jo todella pitkään eksyttyäni tänne varmaankin jostain toisesta blogista. Siitä on jo niin kauan että en vain muista.

Blogissa viehättää sen aitous. Olet sinä, etkä mitään muuta. Kirjoitat siitä mikä sinua kiinnostaa etkä koita väin väkisin vääntää tikusta asiaa. (tai ainakaan se vaikutelma ei ole missään vaiheessa tullut) Arvostan sitä että käytät aikaa lukupakettien tekoon. Jokainen postaus on loppuunasti ajateltu, eikä hätäinen "moi! oon nyt töihin menossa, moi!" joita näkyy ihan liian paljon.

Opeasiat kiinnostavat, vaikken itse alalla olekaan. On mielenkiintoista seurata opettajan puolelta koulunkäyntiä ja huomata että on vielä olemassa niitä opettajia jotka eivät ole täysin lannistuneet.

Pidän myös kirja-pohdinnoistasi ja herra råtan seikkailuista. Molemmista saa päivään pienen piristysruiskeen.

Äni kirjoitti...

Taidan olla sinulle jo tuttu lukija, mutta tässä kertauksena: Löysin blogisi oman hääblogini kautta tai samoihin aikoihin kun tekin suunnittelitte häitä. Jäin koukkuun ihanan naiselliseen tyyliisi, jota ihailen. Nykyisin tykkään myös katsella kaunista kotianne, lukea pohdiskelevampia postauksiasi, sekä siitä että et käytä maltaita vaatekaappiisi, vaan osaat yhdistellä vanhoista vaatteista uusia kokonaisuuksia ja olet aina uskollinen omalle tyylillesi.

Itse lähestyn pikkuhiljaa kolmattakymmentä ja häistämme on vierähtänyt kohta 3 vuotta. Nykyisin perheemmekin on kolmihenkinen, kun arkea sulostuttaa viime vuonna syntynyt tyttäremme. <3

santra kirjoitti...

Olen kolmeakymppiä lähestyvä, Helsingissä asuva, silti sydämeltäni savolainen, tällä hetkellä jatko-opiskelija. Kielitiede on alani ja intohimoni ja väitöskirja etenee pikkuhiljaa.

Olen seurannut blogiasi pari kolme vuotta, ihan tarkkaan en muista. Tänne eksyin jonkun toisen blogin kautta, olisiko juuri Tyylitellen, joka onkin jo tullut mainittua. Pidän kovasti pukeutumistylistäsi ja kirjoitustesi monipuolisuudesta. Eniten kiinnostavat ehkä kirjallisuus- ja erilaiset pohdintapostaukset, mutta myös herra Råtan seikkailuja odotan innolla.

Nimetön kirjoitti...

Olen turkulainen markkinointitehtävissä työskentelevä KTM, jolla ikää on kohta 40v. ja kotona mies ja poika. Tykkään tyylistä/muodista/trendien seuraamisesta, ja sitä kautta olen joskus pari-kolme (?) vuotta sitten blogisi löytänyt.

Koska tykkään myös siitä, että blogisti ajattelee itse ja laittaa lukijankin ajattelemaan, on joskus syvällinen, toisinaan taas hömppävaihteella ja viihdyttävä, osaa oikeinkirjoitusta ja tarjoaa vielä esteettisiäkin elämyksiä, niin näiden syiden takia olen aina palannut tänne. Ja toki plussaa on vielä turkulaisuuskin paikallisine vinkkeineen. :)

Vaikka oma tyylini on pelkistetympi ja vaihtelevampi, niin Tildan tyylipaketti kiinnostaisi eniten, jos arpaonni suosii. Se voisi olla mielenkiintoinen inspiraation lähde jollekin lookille. :)

-Annis-

Site kirjoitti...

Täällä myös kolmekymppinen yläkoulun ope, joka alunperin etsi vertaistukea aloittelevan opettajan arkeen. Sisustus ja muoti eivät kummemmin sykähdytä, opettajana toimimiseen ja opettajuuteen liittyvät jutut saavat palaamaan uudestaan ja uudestaan.

-Site

Niin ja älyllinen yllätyspaketti olisi valintani...

piikkipaatsama kirjoitti...

Löysin tänne tässä puolen vuoden sisällä muistaakseni jonkin toisen opeblogin kautta.
Ole 30v matemaattisten aineiden ope pääkaupunkiseudulta ja senpä takia kouluun + opettamiseen liittyvät asiat kolahtavat. Pidän muutenkin kovasti kirjoituksistasi :)

Nimetön kirjoitti...

Heips!

Olen 50+++ englanninopettaja ja päädyin tänne muiden blogien kautta. Luin ensiksi tuttujen nuorten blogeja ja siinä sivussa sattumalta menin sinun blogiisi ja sitä on kiva lukea positiivisuuden, kauniiden vaatteiden, sisustusjuttujen ja monen muun asian takia. Opettajuus on tietenkin yksi juttu.

Satunnainen lukija

Nimetön kirjoitti...

Täällä tekstejäsi lueskelee kohta kolmekymppinen yläkoulun ope. Opiskelin Turussa kuten sinäkin, mutta työt veivät muualle. Opejutut ja Turku-aiheiset postaukset ovat siksi kiinnostavia, mutta yhtä innolla olen lukenut kaikki aiheesta riippumatta :)

Minulla ei ole aavistustakaan, kuinka kauan olen blogiasi lukenut tai mitä kautta sen aikoinaan löysin. Kauan olen kuitenkin seurannut ja tykännyt kovasti.

Pidän siitä, että pohdit asioita ja annat ajattelun aihetta. Nyt jään pohtimaan, minkä noista kolmesta voitosta haluan, kun voitan.

-M-

Nimetön kirjoitti...

Iltaa Tilda!

Olen kolmekymppinen syntyperäinen turkulainen toimistontyttö. Eksyin blogiisi sattumalta noin vuosi sitten ja ihastuin erityisesti sisustuspostauksiisi ja päivän asuihin. Nyt vierailen täällä vähintään kerran viikossa. Muutaman muun lukemani blogin tavoin, tänne tulo on pieni rentouttava pako arjesta.

Muutin Piikkiöön muutamia vuosia sitten. Hauskana yllätyksenä huomasin kerran varsin tuttuja maisemia postauksessasi, jossa oli näkymiä lähiseudultasi.

Aurinkoista loppuviikkoa!

t.Johanna

Elina kirjoitti...

Olen toimittaja ja vintage-harrastaja jo lähempänä neljää- kuin kolmeakymppiä. Bongasin blogisi ensimmäisen kerran etsiessäni netistä tietoa Evergreen Garderobista - kiinnostuin heti bloggaajasta, joka on samasta kaupungista ja joka mitä ilmeisimmin on kiinnostunut vintagetyylistä. Sekä EG:hen että blogiisi olen sittemmin tutustunut paljon tarkemmin, on hienoa että blogissa miksataan tyyliä ja älyllisiä pohdintoja. Ja kiitos sitä älyllistä pakettia, jos onni on myötä.

Lara kirjoitti...

Olen 28-vuotias opettaja Vantaalta. Löysin blogiisi jonkun toisen blogin kautta noin vuosi sitten. Blogissasi on alusta alkaen kiehtonut opettajuuden pohdintasi. Pohdin itsekseni ja työkavereideni kanssa paljon samanlaisia asioita.

Minua kiinnostaisi sisustuksellinen yllätyspaketti.

Nimetön kirjoitti...

Hei ja hyvää huhtikuuta! Löysin blogiisi aikoinaan Alman sivuston kautta. Vierailen täällä säännöllisesti, vaikka olen kommentoinut harvakseltaan. Olen tällä hetkellä ulkomailla jatko-opintojen parissa, ja blogit tuovat kivan tuulahduksen Suomesta. Pidän tyylistäsi (50-luku kunniaan!) ja jutuistasi. Historia kiinnostaa!

Nimim. Kevät

milaja kirjoitti...

En ole kauaa blogiasi seurannut, mutta aina silloin tällöin tänne tupsahdan. Ihan vaan haistelemaan erityylisiä opettajien blogimaailmoita ;)

Tänne alunperin päädyin jostain muusta opeblogista ja kirjoittelen siis itsekin blogeja, välillä harvemmin, välillä tiuhemmin. Haaveissa olisi saada niin paljon aikaa että voisi blogailla ihan tiuhaankin tahtiin, mutta tuo on vielä ihan haave.. Ja ajatella, ettei tarvitsisi enää edes opettaa, vaan vain blogata!!

Lode kirjoitti...

Olen 24-vuotias erityisopeopiskelija (kotoisin Tampereelta, tuleva paluumuuttaja) ja jäin koukkuun blogiisi voguevillan kautta noin kaksi vuotta sitten. Olen aina ollut kiinnostunut historiasta ja minua viehätti se, että toimit historian opettajana, joka oli yksi lapsuuteni unelma-ammateista. Hauskat ja fiksut juttusi ovat ennen kaikkea olleet syy palata blogisi luo uudestaan ja uudestaan. Kiitos mukavasta blogista! Jatka samaan malliin! :)

Nimetön kirjoitti...

Olen 19-vuotias politiikan tutkimuksen opiskelija, tällä hetkellä asun Tampereella. En enää tarkalleen muista, milloin ensimmäisen kerran löysin blogisi tai edes mitä kautta sen löysin. Arviolta puolen vuoden ajan olen seuraillut sinua blogin kautta, todennäköisesti jonkin toisen blogin kautta olen sinut löytänyt.

Luin aiemmin useampia blogeja, mutta pikkuhiljaa määrän on korvannut laatu. Pidän valttinasi sitä, ettet kirjoita liian usein, sillä blogi saattaisi ehkä sillon olla tyyliltään toisenlainen. Kirjoituksesi tuntuu aidosti harkitulta ja ennen kaikkea lukijoita arvostavalta niin aihevalintojen kuin tekstin laadun suhteen. Huomioit myös muutkin aiheet kuin muodin tai muut pinnalliseksi luokiteltavat asiat, mikä on piristävää.

Ja ehkä jollain tavoin tunnen, että juuri sinunlaisesi haluan joskus olla kun olen sinun ikäinen! *punastus* Vaikutat (ainakin blogin välityksellä) hyvin sympaattiselta ja suloiselta, älykkäältä ja herkältä.

-Kirsti

Nimetön kirjoitti...

Olen 29-vuotias turkulainen nainen. Opiskelen historiaa samassa oppiaineessa ja yliopistossa kuin sinäkin (onnea muuten gradusi johdosta, olin samassa maisteriseminaarissa kuin sinä, mutta oma graduni on hyvin lähtöasteella).

Löysin alunperin blogisi etsiessäni netistä vintagehääpukuja ja ihastuin kirjoitustyyliisi ja persoonaasi heti. En ole koskaan uskaltanut kommentoida mitään, mutta ehkä tästä vielä rohkaistun :)

Blogisi on persoonallinen, hyväntuulinen ja valoisa. Olen koukussa ja siksi tulen aina takaisin.

Yllätyspaketeista en osaa vielä sanoa, minkä haluaisin. Valinta täytyy varmaan tehdä myöhemmin, jos kävisi niin hyvä tuuri, että voittaisin.

Ainoanniina kirjoitti...

Olen jo joskus kertonutkin itsestäni, mutta kertaus on opintojen äiti jne...

Olen neljän lapsen äiti, asun etelä-Suomessa. Olen opiskellut niin Turussa kuin Helsingissäkin.

Blogisi on ensimmäisiä, joita aloin joskus parisen vuotta sitten seurata. Luulen, että kiinnitin huomioni Turku-sanaan blogisi nimessä ja nähdessäni herra Råtan, olin kerrasta myyty : )

Nimetön kirjoitti...

Hei!

Noin vuosi sitten aloitin ensimmäisessä oikeassa työpaikassani diplomi-insinööriksi valmistumisen jälkeen, ja ennen ensimmäistä työpäivää olin huolissani, että mitä ihmettä laittaisin työpäivisin päälleni. Opiskeluaikaiset vaatteeni eivät aivan tuntuneet sopivilta... :) En ole taitava pukeutuja, joten yritin löytää Googlesta vinkkejä työpukeutumiseen ja päädyinkin lukemaan sinun mainiota työasupostaustasi, joka oli itselleni suureksi avuksi.

Käyn edelleenkin poimimassa pukeutumisideoita blogistasi, mutta luen mielenkiinnolla myös kaikki muut postaukset. :)

t. RHH

Jemma kirjoitti...

Hei!

Taas yksi opelukija ilmoittautuu. :) Aloitin blogisi lukemisen jo monta vuotta sitten, kun vielä opiskelin äikän opeksi. En enää muista, mitä kautta tänne löysin, mutta veikkaisin, että toisesta blogista - kenties se oli Tyylitellen, Dolce tai Buttermilk Bisquits. Jäin ja pysyn, koska olen vaikuttunut tyylistäsi, kauneudentajustasi, älystäsi, huumorintajustasi ja tavastasi kirjoittaa. Huolella mietityt ope- ja muut pohdinnat ovat arvokas lisä, mutta ennen kaikkea upea ja uniikki kokonaisuus on se, mikä pitää minut blogisi tilaajana. Blogiasi lukiessa tulee olo, että kanssasi olisi helppo tulla toimeen ja paljon yhteistä puhuttavaa myös kasvotusten, ja siksi tänne palaa mielellään uudestaan ja uudestaan - samanhenkisessä seurassa on helppo olla! :) Palkinnoistasi kiinnostavat eniten 2 ja 3.

Hanneli kirjoitti...

olen 32-vuotias kielten opettaja pohjoisesta.
Taisin eksyä blogiisi jo useampi vuosi sitten muistaakseni Tyylitellen blogin kautta...ja viihtynyt olen. Opettajuuden osalta tuttuja pähkäilyjä luen mielelläni eivätkä muutkaan aiheet ole minua karkottaneet lukijakunnastasi.
Eniten kiinnostaisi sisustuksellinen yllätyspaketti.

Nimetön kirjoitti...

Olen 25-vuotias rakennusinsinööri. Löysin bogiisi alman kautta.

Tykkään tavastasi kirjoittaa,on kiva lukea sisustusta ja opintoja käsitteleviä postauksia + tietenkin katsella kivoja päivänasu kuvia :)

Mikäli onni potkaisee,valitsisin sisustusaiheise paketin :O)

Ellen

Nimetön kirjoitti...

Olen kolmekymppinen tradenomi tästä Turun lähikunnasta. Opiskelin myös aikanaan Turussa, mutta opiskelujen jälkeen palasin kotikonnuille. Löysin blogiisi hääjuttujen myötä ja jäin vakilukijaksi. Pidän blogistasi, siinä on hömppää ja asiaa sopivassa suhteessa. Herra Råtta on huippu! - Rouva H -

Nimetön kirjoitti...

Heippa,
olen 37-vuotias tekstiili-insinööri. Olen seurannut blogiasi jo muutaman vuoden (?) ja eksynyt luultavasti jonkin toisen blogin kautta, mutta en nyt muista mistä... Blogissasi on minusta mukavasti kaikenlaista: pohdintaa, päivänasuja, sisustusta, kirjaesittelyjä, maisema- ym. kuvia. Jotenkin on jäänyt mieleen hienona uskalluksena iho-ongelmista puhuminen kun myös itse olen aina taistellut rasvaisen ja vähän akneen taipuvaisen ihon kanssa. Jotenkin se lohduttaa tietää, että samoja ongelmia ja yhtä arka asia se voi olla muillakin. t. Pirita

Kutri kirjoitti...

Ja täällä lukijoidesi käpykaartia, 46-v kieltenmaikka ja kolmen lapsen äiti lounaisrannikolta. En kyllä kuolemaksenikaan muista, miten tänne alunperin päädyin (ehkä selaamalla tyyliblogeja Blogilistalta???), mutta vaikka välillä en pitkään aikaan ehdi lukea postauksia, tänne on AINA mukava palata. Blogisi on linkitettynä omani suosikkilistalle.

Pidän eniten kahdesta seikasta. Toinen on opejutut (vertaistukea, ihanaa! tämä ammatti voi välillä olla to-del-la rassaava, joskin se kyllä voi myös antaa äärettömän paljon) Ja toinen on se, että sulla on näitä tyyli- ja pukeutumisjuttuja ILMAN että haiskahtaisit piirun vertaa kaupallisuudelta! Olet varmaan ainut seuraamani tyyliblogi, josta voin näin sanoa. Kirjoitat maanläheisesti, olet kiinnostunut pukeutumisesta ja se näkyy, muttet laita kuukauden palkkaa yhteen mekkoon. Täällä voi samaistua. Se on ihanaa!

Kutri kirjoitti...

Ai niin, se palkinto unohtui, juu, siis ilman muuta ykköspaketti tyylisellainen kiinnostaa! :-)

Nimetön kirjoitti...

Hei Tilda!

Kiva kilpailu, mielenkiintoista varmastikin kuulla millaset ihmiset lukevat blogiasi.

Olen löytänyt blogisi viime vuoden puolella jonkun toisen blogin kautta ja palaan tänne viikoittain. Tyylisi kirjoittaa on ihanan suora ja humoristinenkin. Pidän kovasti tyylistäsi pukeutua!

Itse olen yli 3kymppinen 3 lapsen kotiäiti :) täältä Suomen keskikohdilta.

-tanza-

Mayuri kirjoitti...

Moikka,

olen 20+ vuotias nuori nainen ja opiskelen erityispedagogiikkaa Turun yliopistossa. Tavoitteena olisi hankkia myös aineenopettajan pätevyys ja päätyä vielä joskus opettajaksi... siksi eksyin pari kuukautta sitten etsimään Turusta ja opettamisesta kertovia blogeja.

Eniten minua kiinnostaa blogissasi kaikki opettamiseen ja koulumaailmaan kuuluva, mutta asukuvia on myös kiva katsella :) Etenkin hääkuvat olivat aivan ihania.

Onnea pääsykokeisiin! Toivottavasti tärppää :)

meimi kirjoitti...

Hilirimpsis :)
Täällä alusta asti blogiasi lukenut pk-seutulainen opettajatar.
Oon saanut matkalla opiskelijasta opettajaksi ihan valtavasti ajattelemisen aihetta ja samastumiskohteita blogistasi.
Tykkään lukea arjestasi, työstäsi, tyylistäsi sekä tietysti herra Råtasta!
Mikäli onnetar minua suosii, valitsen tyylillisen yllätyspaketin :)

Nimetön kirjoitti...

Hellou! 25v opeopiskelija tampereelta olen. Alkujaan taisin blogisi bongata Polkadotsin sivupalkista, ja sitten luinkin suunnilleen kerralla koko blogin jotta pääsin ajan tasalle:) Vintageen tykästyin blogissasi erityisen paljon.

-Elina

Augusti kirjoitti...

Joku minut tänne houkutteli... Juttusi ja aiheesi ovat minusta edelleenkin kiinnostavia, joten miksikäs en seuraisi!

Meinaan itsekin nääntyä nyt työtaakan alle, kun järjestän taas erästä tapahtumaa.

Kiukunperi kirjoitti...

Hei,

vaikka tämä kilpailu on jo ratkennut, taidan silti kertoa oman tarinani :)

Olen kolmikymppinen kieltenopettaja Pohjois-Pohjanmaalta. Poden tyylituskaa tai ehkä pikemminkin tyylittömyyden tuskaa, ja eksyin blogiisi vasta eilen illalla kirjoittamalla googleen hakusanaksi "pukeutuminen opettaja". Sen jälkeen olenkin viettänyt aikani koneella selaten vanhempia juttujasi. Ulkona on sateista, joten ei haittaa ollenkaan, vaikka sisällä istuukin.

Tyylituska taas johtuu siitä, että olen ollut pari vuotta pois työelämästä (opiskellut ja tehnyt sivutoimisia opehommia) ja nyt tulevana syksynä tarkoitukseni on astua taas kateederille päätoimisesti. Parin vuoden aikana olen pudottanut painoa, ja vaatekaappi kaipaisi todellakin päivitystä. Hain siis blogistasi inspiraatiota pukeutumiseen ja tyyliin, mutta muutkin juttusi tempasivat minut mukaansa :)

Aina aiemmin ajattelin, että blogeissa ei ole mitään minua varten, mutta tämän kesäloman aikana olen alkanut löytää uusia mielenkiintoisia blogeja, tämä mukaan lukien.

Kiitos mukavista jutuista ja aurinkoista kesäloman jatkoa!