torstai 6. lokakuuta 2011

Kynttilä syysmyrskyssä

Iltaista,

Otsikolla ei tarkoitanut itseäni, vaan tällä kertaa ihan oikeaa kynttilälyhtyä. Sain kyseisen Pentikin ihanuuden pari viikkoa mieheltäni onnittelukukkien sijaan. Ja ihana kukkakimppu olikin! Lyhty on tuonut jo useamman illan ja päivän valoa pimenevään syksyyn...

Täytyy kuitenkin myöntää, että mielikin on ollut vähän myrskyisä. Vaikka olenkin onnellinen työelämään palaamisesta, olo on järkyttävän väsähtänyt. Tunnit sosiaalisina tilanteina vielä menevät, mutta en jaksaisi suunnitella tunteja. Päätinkin itse asiassa ennakoon, että nyt aion päästää itseni jo vähemmällä. Söin kuitenkin sanani heti eilen pakon edessä, sillä osa kirjasarjoista on vaihtunut, ja esimerkiksi ysiluokan uuden yhteiskuntaopin kirjan sisällöt on pakko suodattaa pedagogisesti järkevään muotoon. Vanhoilla tehtäväpaketeilla ei valitettavasti olekaan enää käyttöä (en ole siis vielä koskaan saanut ainoallekaan kurssilleni työkirjoja), vaan uutta on luotava. Eilinen viiden tunnin sessio töiden päälle oli vähän liikaa. Tänään taida päästä kolmella.

Sellainen positiivinen muutos on kuitenkin tapahtunut, että huomaan oikeasti jo osaavani sisältöjä, enkä sinänsä jännitä tuntien pitoa niin paljon kuin ennen. :) Taidan kuulua myös työyhteisössäni niihin kuuluisiin kurinpitäjiin ;)

Mukavaa illanjatkoa!

Ps. Huomatkaapa tuo sivupalkin pieni kysely. Ei ole kauaa voimassa. Minulla on tällä hetkellä sellainen ole, etten välttämättä jaksaisi aina puhua kouluasioista tyhjille seinille. Toisin sanoen kommentetja ja postausideoitakin otettaisiin tuosta teemasta mielellään vastaan. Muuten tyydyn puhumaan vain vaatteistani tai sitten historiasta ;)

8 kommenttia:

Ninni kirjoitti...

Olen kovin vaitelias, enkä muista olenko ennen edes kommentoinut tänne mitään. Itse en koulumaailmassa työskentele, mutta äitini kautta se on tuttua ja osittain siksi kiinnostavaa. Historia oli lempiaineeni kaikki ne vuodet jolloin sitä koulussa oli, joten sitäkin kautta koulujutut kiinnostaa.

Mademoiselle Miau! kirjoitti...

Hei, tuo kynttilä lyhdyssä näyttää ihan sähkökynttilältä. Onko se oikea tuikku? Jos toimii sähköllä niin mistä niitä saa? Mukavaa loppuviikkoa! :)

Turun Tilda kirjoitti...

Ninni. Kiva, kun rohkaistuit kirjoittamaan! Olen kiitollinen jokaisesta kommentista. Vastauksesi perusteella oletan, että haluat kuulla höpinäitäni nimenomaan historian tuntien puitteissa ;)

Mademoiselle miau!: Voi, kuva hieman valehtelee. Ser on ihan elävää tulta ja tavallinen kruununkynttilä. Lyhty on Pentikin.

Kutri kirjoitti...

Aivan ihana lyhty, mutta en muista kyllä Pentikiltä ikinä vielä mitään ikävää nähneenikään :-D
Mulla on usein sama juttu kuin sulla, että jaksan tunnit, ja niitä on kiva vetää, mutta voi kunpa joku suunnittelisi ne mulle ja valmistaisi matskut ja muut!!! Mun on pakko päästää itseni vähemmällä, sillä työpäivän päälle ei kolmen lapsen äiti VOI käyttää tolkuttomasti aikaa tuntien valmisteluun. Uudet oppikirjat kyllä teettävät rutkasti työtä. Usein väsähdän myös projekti aahan ja työryhmä ööhön ja tiimi äksään. Tänäänkin on tuntunut siltä, että minusta ei perusoppituntien lisäksi irtoa yhtikäs mitään muuta.

Anonyymi kirjoitti...

Moi Tilda,

Opettajana luen mielelläni blogistasi koulujuttuja. Opettajan rooliin, tuntien suunnitteluun ja yleisesti koulumaailmaan liittyvät pohdiskelut kiinnostavat. Niitä ei ole blogimaailmassa liikaa. Itsekään en ole kehdannut vielä aloittaa omaa blogia, mutta ehkä tässä jonain päivänä :)

Terveisin Josefiina

Marianna kirjoitti...

Onko tuo lyhty erikseen sisäkäyttöön tarkoitettu?
Omissa lyhdyissäni kun on ollut huomautustarra "vain ulkokäytöön". En ole sitten sisällä uskaltanut niissä kynttilää poltella.. Eivät tosin olleet Pentikin.

Anonyymi kirjoitti...

Minä myös tykkään lukea kouuasioista, kieltenope kun olen. Olen vaan huono kommentoimaan. Olen alakoulussa enkun opena ja vaikka välillä jo kyllästyttää saman kirjasarjan käyttö vuodesta toiseen, osin ei edes niin onnistunut sarja, niin kynnys vaihtaa uuteen sarjaan on TOSI iso juuri sen työmäärän takia. Nyt kaikki sujuu rutiinilla: pelit, kortit, kalvot voi helposti poimia mapeista, mutta uuden sarjan kanssa niin ei voisi tehdäkään!

Turun Tilda kirjoitti...

Kutri:Tuo opetuksen lisänä tuleva tiimityöskentely ynnnä muu oppilashuolto, wilmamerkinnät ovat todella työllistäviä. Enpä tiedä,miten perheellisenä edes selviäisin.

Josefiina: Jos osaisit tarkentaa vielä aiheitasi tarkkarajaisimmiksi kysymyksiksi, niin postauksia olisi helpompi tehdä. Väsyneillä aivohiukkasilla ei oikein keksi mitään yleispätevää...

Marianna: Tätä nimenomaan ei saa käyttää ulkona. Ruostuu sateessa, liikkeessä sanottiin niin.

anonyymi: Sitten kannattaa vain jatkaa vanhanlla kirjalla ennen kuin sut pakotetaan lopulta vaihtamaan ;) itselläni on vähän pakko, kun opetan ainetta, jossa asiat muuttuvat ennen kuin viisi vuotta on täynnä...