sunnuntai 30. lokakuuta 2011

Garderoopin rakkaimmat

Iltaista!

Laala ehdotti postausta kaikkien aikojen vaatelemppareistani. Rakkaita pyntemuistoja on olemassa jo blogosfääriä edeltäneeltä ajaltakin, mutta ajattelin kuitenkin keskittyä niihin vaatekappaleisiin, joista on jäänyt jälki tänne virtuaalisen todellisuuden syövereihin. Kuva, vähän huonokin, kertoo kuitenkin enemmän kuin epätoivoiset väri ja materiaalikuvailuni.

Kun aloin miettiä, mitkä vaatekappaleistani ovat tehneet suurimmam vaikutuksen, pohdin pitäisikö minun nostaa esille materiaalisesti laadukkaita hankintoja, hetken hurmassa hankittuja esteettisiä ihanuuksia vai sellaisia vaatekappaleita, joiden käyttöön liittyy tärkeitä muistoja. En oikein osannut päättää linjaani, joten luulisin seuraavan kuvakavalkaadin olevan vähän niitä kaikkia.

1. Kuuskytluvun ihanuus.


Joskus se on rakkautta ensi silmäyksellä... Tämä kirjastonhoitajatarmekkonen löytyi ensivisiitillä VintagEija´s-putiikkiin. Liikeen omistaja kertoi mekon olevan hänen rockabilly-ystävänsä vanha - kuitenkin se oli mitä moitteittomimmassa kunnossa, ihanan vahvaa materiaalia. Viehtymykseni pyöreisiin kauluksiin on matkan varrella vain vahvistunut...


2. Viktoriaaninen kauluspaita

Hankin tämän hennesiläisen auskuvuotenani. Olin aivan kotiopettajatarfiiliksissä ja muutenkin uuden ammattini lumoissa. Valokuvautin jopa itseni oikealla valokuvaajalla kyseisessä paidassa - halusin saada kuvaan sadan vuoden takaista opettajatartunnelmaa ja mielestäni se onnistuikin hyvin!

3. Slaavilainen kukkahameTämä hamonen on vielä vanhempi kuin edellinen opettajatarpaita. Olisiko sen hankkimisesta jo seitsemän vuotta? Asustelin tuolloin Turun Puolalan puistossa niin kuin aiemmin kerroin. Aikaan liittyy paljon rakkaita muistoja, mutta myös epävarmuutta tulevaisuudensuunnitelmista. Puolalanpuisto oli kuitenkin ihana paikka: sekä syksyisin kahlatessa vaahteran lehdissä että keväisin lehmusten vaaleanvihreiden kukintojen puhjetessa... Slaavilainen hame taas on kokenut muodonmuutoksen niin kuin moni muukin vuosia käytössäni ollut vaatekappale. Viime keväänä sen vyötärölinjaa nostettiin ja käyttöikä varmaankin tuplaantui :)

4. Skottiruutuinen tunika

Tämä tunika kuuluu raskaansarjan työvaatteisiini. Viiden euron Gina Tricot-löytö, jolle myöhemmin tosin tehtiin nuorennusleikkaus. Vuoritettu sisus, paksua puuvillaa. Mekko kerää edelleen lähes joka käyttökerralla kehuja. Voiko vaatteelta oikeastaan enempää toivoa?

5. Juhlavan arkinen pikkumusta

Olen tässä miettinyt, pitäisikö minun suositella julkisesti erästä turkulaista Your Facen-liikkeen myyjää. Kyseinen nainen on löytänyt minulle jo ainakin kolme vaatekappaletta, jotka istuvat prikulleen mittoihini (ja päärynälle se ei ole itsestäänselvyys). Tämä musta mekko on eräs niistä, sitä ajattomanpaa Tilda-linjaa...

6. Vagabondin matalat herrainkengät

Korkkarit ovat ihania, mutta töissä käytän yleensä matalia kenkiä. Vagabondin kengät ovat kuin toinen iho ja sopivat erinomaisesti myös mekkojen ja hameiden kanssa, joita käytän arkena 70 prosenttisesti. Näiden konjakinruskeat ovat saaneet vahvistukseksi vierelleen nyt uudemmat mustanharmaat :)


7. H&M myyränharmaa takki

Jokainen tämän takin hankkinut tietää, että kyseessä ei ole mikään perus H&M-takki. tämä on niin vahvaa tekoa. Minua se palvelee nyt kolmatta tai neljättä vuotta. Mahdottoman täydellisestä väristä plussaa :D

8. Piirakkamekko

Tämä piirakkamekoksi ristimäni UFF-löytö palaa säännöllisesti käyttööni, kun kevät alkaa tarpeeksi lämmittää. Käyttökelpoinen väri, balleriinahelma, söpöt rintataskut ja paksu puuvillakangas tekevät tästä pyntteestä aidon Tilda-klassikon.

9. Klasssinen puolihame

Olen jo muutamaan otteeseen julistanut, että jokaisen naisen kannattaisi hankkia omien kurvien mukaan räätälöidyn kynähameen. Eli ei massaputiikkien epämääräisyyksille! Omat kurvit ovat kauniit, kun ne huomioidaan oikein. Minä teetin omani VintagEija´s-putiikissa.

10. Ajaton nahkalaukku

Tiedän nyt, että ihminen pärjää oikeasti vain muutamalla veskalla. Kesällä se on minulle tämä konjakinvärinen klassinen nahkalaukku. Edelleen metsästän kaikki iltamenot kuittaavaa mustaa nahkaista kirjekuorilaukkua...

+ Muutama herkku

Rakastan näköjään romantiikkaa ja sieviä yksityiskohtia, mutta sopivissa määrin. Mekot ovat Seppälästä (mustavalkoinen suloisuus), Zarasta (ihanan jäykkää puuvillaa ja vuorellinen hame!) ja vintagea (raikas svedupellehellemekko) ja rakas täytekakkuhameeni (H&M), jota käytän erityisesti keväisin, sillä se on minun pinkki vuodenaikani ;)


No, oliko jokin näistä jäänyt mieliin blogivuosieni varrelta vai odotitko näkeväsi listalla jotakin aivan muuta?

Mukavaa päivänjatkoa!

5 kommenttia:

Siskoliina kirjoitti...

Tykkään tosi paljon sinun vaatetyylistä! Ihanan persoonallista :)

Laala kirjoitti...

Tuo ensimmäinen mekko oli ainakin odotettavissa listalla. Ei sillä, ottaisin sen mieluusti itsekin vaatekaappiini. :)

omppu kirjoitti...

Sinulla on niin sööttejä puolihameita! Valitettavasti itse en voi pötkylävartaloisena käyttää niitä lainkaan, kun ne korostavat ikävällä tavalla vartalon tasapaksuutta. Mutta mekkoja sentään voi pötkyläkin käyttää, ainakin kietaisu- ja empiremallisia. :) Olen vaan aika laiska pukeutumaan muuhun kuin farkkuihin, ne on liian helppo vetää aamulla kiireessä jalkaan sen kummemmin miettimättä.

Ainoanniina kirjoitti...

Se olisi kuitenkin mielenkiintoista tietää, kuinka kauan olet pukeutunut omalla tavallasi? Missä vaiheessa löysit oman tyylisi? Miten se on kehittynyt ja mistä koostunut?

Turun Tilda kirjoitti...

Siskoliina: Kiitos kovasti! Pienet positiiviset kommentit piristävät bloggarin arkea kovasti :)

Laala: Se olikin ensimmäinen varmanakkivalintani ;)

Omppu: Kiitos kommentista! Farkkulinja on kätevä ja käytännöllinen. Silloin ei tarvtse pukeutumisesta stressata! Osaisinpa antaa pukeutumisvinkkejä eri vartalomalleille, se oli mielenkiintoista. Itse kuitenkin tuntee parhaiten se omansa ja uulisi, että hameissakin on malleja, jotka sopivat tasavartaloisille.

Ainoanniina: no tuosta voisi tehdä ehkäpä ihan oman postauksena, mutta todennäköisetsi pikkuhiljaa... hameita käytin tosin jo lukiossa enemmän kuin muut ;)