maanantai 11. heinäkuuta 2011

Polttareita Turuus ja landella

Heipä hei,

Viikonloppu meni ystävättäreni polttareita viettäen. Kaaso oli suunnitellut ohjelman esimerkillisesti ja minulle puolestaan napsahtivat kameranaisen ja majoitusmestarin roolit ;)

Ilmojen herra oli todellakin puolellamme! Sadekuuroja oli luvattu varsinkin lauantaiksi, mutta ne kiersivät Turun kaukaa - jossakin päin Helsingin motaria liikenne oli jouduttu kuulema ihan sulkemaan kaatosateen vuoksi.

Morsmaikkumme on toiminnallista lajiketta, joten sopivin kohde hänelle oli tietenkin Flowpark.

Vaikka pysyin kameroineni suosiolla maan kamaralla, heräsi minussakin pieni kipinä päästä herättelemään rämäpäisempää puoltani - maaseudun tyttönä sitä on tullut kiipeiltyä pihapiirin puihin ilman minkäänlaisia turvalaitteita... huh, huh näin jälkikäteen ajatellen.

Illemmalla laittauduimme ja lähdimme kaupungille syömään. Näissä polttareissa ei harrastettu ilkeilyjä - ei jätesäkkejä, strippariasuja tai muuta sellaista. Pieniä tehtäviä morsio joutui toki suorittamaan :)

Muiden kellohelmaillessa minulla oli poikkeuksellisesti päällä shortsihaalarit. Missään kuumemmassa en olisi kyllä edes jaksanut juhlia!

Illallisen jälkeen jatkoimme matkaamme karaokeen, musisointi kun on polttarisankarillemme luontaista. Minäkin päädyin lopulta estraadille ja omistin morsiollemme Junnu Vainion "Elämää ja erotiikkaa". Sävelpuhtaus taisi kärsiä siinä jännityksessä, mutta sain kuulla jälkikäteen, että esitykseni oli ollut ihan kunnon show lystikkäine koreografioineen. Jaahas - sitä se päivätyö tietynlaisena viihdetaiteilijana saa aikaiseksi ;)

Seuraavana päivänä sankaria kohtasi vielä yksi yllätys...

Pienlentokoneajalulle pääsi morsion ohella kaksi muutakin onnekasta. Minä hyödynsin odotteluajan kuvailemalla syrjäseutuja.

Silmukoita kone ei sentään tehnyt, mutta mahan pohjasta oli kuulema ottanut! Ja maisemat olivat olleet kerrassaan upeat...

Polttareiden päätteeksi retkueemme suuntasi vielä erään ystävätteren mökille morsiussaunoilemaan ja grillailemaan. Jälkiruuaksi sai dippailla mansikoita ja hedelmänpaloja suklaaseen - ei hullumpaa!

Morsio vaikutti onnelliselta polttareiden jälkeen, mikä on tietysti tärkeintä :) Muualla päin maailmaa asustavana vanhojen ystävien ja tuttujen tapaaminen ja yhdessä vietetty aika ovat varmasti sitä kaikkein tärkeintä hänelle. Vaikka univelkaa kertyikin, hauskaa oli myös meillä muilla :) Ja toivottavasti joku ihan tuntematon saattoi saada tästä postauksesta vinkkejä tulevien polttareiden järjestämiseen!

Minä jatkan nyt G:n kimpussa, kuulemisiin!

4 kommenttia:

Onneli kirjoitti...

Jahas, me mennään sitten joskus yhdessä karaokeen, tahdon ehdottomasti nähdä sen shown :D

No kah, osaavat naisetkin! Olen juuri ihmetellyt mikä siinä on kun miehet tekevät kaikkea extremeä ja pitävät kolmen päivän polttareita (sellaisiin on miehelläni tainnut mennä kesällä niin paljon rahaa etten ole edes halunnut kuulla...), mutta tässä todiste että naisetkin lentelevät yksityiskoneilla. Näin tehtiin myös miehen kaverin polttareissa ja mikäs siinä, mutta kun on lisäksi vuokrattu saari viikonlopuksi, lennätetty sulhanen hämäykseksi erään eurooppalaiseen pääkaupunkiin ja takaisin reittilennoilla ja mitähän vielä, niin siinä on ehkä jo pikkasen liikaa... Naisille usein riittää yksi päivä yhdessäoloa rakkaiden ystävien kanssa ja ehkä jotain yhteistä ohjelmaa kuten kiipeilyä, tankotanssia tms.

Turun Tilda kirjoitti...

Onneli: No jopas! Taitaa tuo polttarikulttuuri lähteä vähän käsistä... Joskus olen kuullut ihmisten voivotelleen, että täytyy pian valita häihin menon tai polttareiden väliltä - molempiin ei ole yksinkertaisesti varaa! Mielestäni se alkaa olla jo vähän sairasta...

Meillä budjetti taisi olla sellainen 30-40 euroa lärvi (+ plus tietty omat syömiset/ osallistumiset) - holittomilla juhlinnoilla säästää pitkän pennin ja silti voi olla tosi kivaa!

Karaokessa voisi kyllä käydä joskus ihan aikaa viettämässä, sen verran hupaisaa touhua, kun ottaa oikean asenteen ja valitsee oikeat kappaleet :D

Mimo kirjoitti...

Ilmoittauduin karaokeiluun mukaan ;D

Kaiken kaikkiaan mukavilta polttareilta kuulostivat!

Turun Tilda kirjoitti...

Mimo: Täytynee järjestää joskus Helsinki-karaoket, kommentoineet saavat sitten toimia oppaina :D

Mukavaahan meillä oli! :)