keskiviikko 30. maaliskuuta 2011

40-luvun takkimekko

Hei taas!

Sain vihdoin päivitettyä aidon 40-luvun takkimekkoni käyttökuntoon. Ilmeisesti mekko oli aikoinaan ollut huomattavasti kookkaamman ihmisen asu, sillä minä näytin se päällä aivan valerynttäiseltä! Eijan avustuksella leningin pituudesta napsaistiin jonkin verran pois ja hartialinjaa otettiin sisään. Nyt olen sitä mieltä, että voisin käyttää asua useammankin kuin kerran vuodessa - ainakin aina, kun opetan sotavuosista :)


Mekon erityisyys on käsinnyplätty pitsi miehustassa ja hihansuissa, ja juuri siihen aikoinaan kyseisessä pyntteessä ihastuinkin! Taidan ruksia tuon takkimekon hankinan pois ostoslistaltani. Tämän ja tammikuussa hankkiman Sandin lyhythihaisen jersey-mekon avulla kykenen kaiketi selättämään pahimman takkimekkonälkäni. Täytyisi vissiin esitellä sekin paremmin täällä blogin puolella.


Kylläpä tuohon eilisiltaiseen postaukseen on tullut paljon kommentteja. Kiitos niistä. Näköjään nuo opettajuuspohdinnat kiinnostavat yhä eniten tässä blogissa. En lupaile niitä tusinoittain lisää, mutta ehkä silloin tällöin. Eilinen syntyi ilman luomistuskia, ja se olkoon periaatteenani koulumaailmapostausten suhteen jatkossakin. Väkisin en jaksa vääntää, vaan sisäisestä tarpeesta :)

Mukavaa päivänjatkoa!

ps. Vastailen eiliseen ja muihin postauksiin tulleisiin kommentteihin mahdollisimman pian.

5 kommenttia:

Äni kirjoitti...

Upea takkimekko! :)

Tuire kirjoitti...

Aivan upea takkimekko! Ja vielä aito vanha ja vielä käsintehdyt pitsit!

Augusti kirjoitti...

Hih, söpö mekko!

En muuten osannut kommentoida tapettipostaukseen mitään, kun en pystynyt nimeämään yhtä tai muutamaa suosikkia. Onneksi en ole itse juuri nyt valitsemassa tapetteja, en varmaan osaisi päättää...

Turun Tilda kirjoitti...

Sarajana: Kiitos :) Edelleen tuo rintamus hieman hämää, mutta nyt jo ihan ok :)

Tuire: löysin tämän aikoinaan samasta putiikista, mistä ostin vintage-hääpukuni. Onneksi Turussa on näitä muutamia ihania pikkuliikkeitä :)

Augusti: Kiitos :) no vaikeatahan tuo on, ja itselleni on äymässä niin, että haluaisin yhtäkkiä hyödyntää noita kaikkia sisustuksessa jotenkin...

Nimetön kirjoitti...

Oih, upea tää asu! :)

http://styleminea.blogspot.com/