keskiviikko 19. tammikuuta 2011

Råtan vanhuus ei tule yksin

Niisk ja Snif!

Edellä mainitut eivät ole uusia kotieläimiämme, vaan pieniä riivinrautoja, jotka asuvat keuhkoissani. Nenä on niistämisestä karrella, enkä ole liiemmin jaksanut huolitella ulkonäköäni töihin. Vaseliinia puoleen naamaan ja vähän hiuslakkaa. Puoli viikkoa lököfarkuissa ilman meikkiä. Flunsassa en oikeasti jaksa välittää!

Tänään oli vihdoin sen verran parempi, että jaksoin tsempata hameen päälle. Ja ripsaria! Join myös kahvia, jota ei tee mieli lainkaan flunssassa. Ehkä tästä siis toivutaan, ja jaksan jälleen puuhailla jotakin ylimääräistä.


Töissä dramatisoimme absolutismin aikaa (kyseessä ei ollut siis mitään 1930-luvun kieltolain kiertoja, vaikka hyvät draamat pirtutrokareista ja heitä jahtaavista vallesmanneista varmasti saisikin), ja aurinkokuningas Ludvig XIV sai arvoisensa herätyksen, kun liehittelevä hovijoukko kokoontui häntä herättelemään. Kuka sai pukea silkkitohvelin, kuka asettaa peruukin päähän - joku pääsi tietysti päästään. Valtikkana toimi pahemman puutteessa taulunputsauskeppi. Aikaa tuhlattiin siis hömpötykseen, mutta jääpähän nuorisolle jotakin, mitä muistella vanhoilla päivillä ;)


Historian harrastajille suosittelen erästä löytämääni "uutuutta", joka ilmestyi jo muutama vuosi sitten. Suomen historian kartastossa yhdistyy herkullisella tavalla fetissini niin historiaan kuin maantieteeseen! Kyseisenlainen opus on kuulema toimitettu edellisen kerran viitisenkymmentä vuotta sitten!

Voisin tutkia karttoja ja taulukkoja loputtomiin, ja mikä parasta, kirjasta riittää loputtomasti opetusmateriaalia! Välillä yritän epätoivoisesti toppuutella itseäni näissä kirjaostoksissa, kun vakituisesta työstä saati pätkähommista ei ole tulevaisuudessa tietoakaan. Mutta kiusauksia on vaikea vastustaa... Tässä muutama kuva teillekin tihrustettavaksi ;)

Lopuksi vielä selvennys postauksen otsikkoon liittyen - Herra Råtta kunto on alkanut rapistua silmissä! Se on kyhjöttänyt sohvan nurkassa sen näköisenä kuin joku olisi istunut sen päällä... Olisiko täällä linjoilla yhtään eläingerontologia, joka kertoisi,miten råttavanhuksia kannattaa hoitaa? Vai onkohan joku ihan oikeasti istunut sen päällä?!


Päivän työasu:

hame - H&M

paita - sama

nuttu - tosi tylsää, mutta sama

8 kommenttia:

Tessa kirjoitti...

Täällä kärsitään samasta flunssasta. Kuumetta ei ole ollut kunnolla eli sairaslomalaiseksi ei ole kehdannut heittäytyä, mutta eilinen etätyöpäivä oli sangen parantava idea kun siihen mahdollisuus oli.

Kirjavinkki oli mielenkiintoinen!

Ja oho, toivottavasti råtankin ulkoasu vielä vähän nuorentuu... Kaipaako herra jotain täytettä kenties?

Turun Tilda kirjoitti...

Tessa: Tää on tosi omituinen tauti! Mies on kärsinyt siitä jo kaksi viikkoa, ja tauti ei ole äitynyt missään vaiheessa niin pahaksi, että kotiin voisi jäädä! Kurkku on kuiteskin kipeä ja pientä nuhaa koko ajan. Voispas opetuksenkin hoitaa etänä! ;)

Suosittelen lämpimästi tuota kirjaa, jos vain on kiinnostusta Suomen historiaan. Todella laadukkaasti tehty. Itse ostin kirjan viime viikonloppuna Kotkan merimuseosta.

Fylli voisi tosiaan tehdä Råttaselle terää ;) Tiina Jylhän klinikalle vaan :D

Anonyymi kirjoitti...

ehkä råtta kaipaisi myös jotain nuttua päällensä ettei tarvitsi palella näin talvella?

Ainoanniina kirjoitti...

Sydän heltyi kyllä, kun näki uljaan råtan tuossa tilanteessa. Toivottavasti hän siitä nopeasti toipuu ja saa elämänsä jälleen mallilleen.

Tuo kirja vaikuttaa mielenkiintoiselta. Minulla oli ala-asteikäisenä jo kaksi "intohimoa"; kartat ja historia. Oli ihana merkitä karttaan Suomen jokia yms. Päädyinkin opiskelemaan sitten aikuisena maantiedettä ja historiaa!

Meidän perheellä oli ennen joulua tuota, että oli pitkään kurkku tosi kipeä ja sitä oli todella paljon täällä liikkeellä silloin muutenkin.

Voimia sinulle (sekä Råtalle)!

Anonyymi kirjoitti...

Ikävää kertoa, mutta kun Jyvis näki kuvat Herra Råtasta, siltä pääsi vahingoniloinen nauru. Sen jälkeen se kohotti kuononsa, värisytti viiksiään ja totesi: "Jotkut ne ei vaan osaa pitää itsestään huolta!"

Hmph. Jyviksellä taitaa olla nykyään vähän turhankin hyvä itsetunto.

Turun Tilda kirjoitti...

Munkkipossu: Totta! Löytyisikö blogosfääristä halukkaita väsäilijöitä?

Ainoanniina: Niin, jotakin lisäravinnetta pitäisi ehkä antaa. Kauheaa, jos jyrsijällä on vaikka osteoporoosi!

Suosittelen lämpimästi tuota karttakirjaa. Se on Karttakeskuksen tekemä. :)

Kirsimaria: Voi Jyvistä! Olet tehnyt tosi hyvää työtä hänen itsetuntonsa kanssa. Niinhän sitä sanotaan, että mitä jauhaa, sitä jyrsii - siis rottien maailmassa! Kiitos muuten ihanasta korttiterveisestä :)

Kati kirjoitti...

Oi, tuo karttakirja on historiaharrastajan unelma :)

Linkkivinkkinä, kirjan saa nyt tilattua edullisesti Karttakeskuksen verkkokaupasta, hintaa 29,90 + 3,50 toimituskulut. Ei paha!


Eli klikklik!

http://www.karttakauppa.fi/workspace.client_organization/PublishedService?file=page&pageID=9&itemcode=F126754

Tilda kirjoitti...

Kati: Olen todennut kanssa ihan huipuksi! Kiitos tiedoista sinulle! :)