lauantai 9. toukokuuta 2009

Matkamuistoja Sveitsistä: Weggis

Hei taas!

Mies tuli aamuyöstä kotiin aika pettyneenä, koska "polttarit" olivat olleet tyhjänpäiväinen baarikierros Turun pubeissa. Hän ei todellakaan ole viinanhimoisimmasta päästä, ja oli toivonut, että polttaritkin olisivat olleet jotakin muuta. No, olin vähän vaikeassa tilanteessa, sillä tiesin, että polttarit jatkuisivat tänään. Eivät ystävät tietenkään olleet tarkoittaneet baarikierrosta polttareiden teemaksi. Äsken kaverit hakivat hänet varsinaisiin polttareihin ja toivottavasti heillä on nyt hauskaa!

Jatkan uhmakkaasti Sveitsin matkakertomustani, vaikka en tiedäkään, kiinnostavatko tällaiset postaukset monia. Tietysti kuvia tulee laitettua aika paljon, kun itselleni nousevat nostalgiset fiilikset onnistunutta matkaa muistellessa :)

Toinen pääkohteemme matkalla oli Lützernin seudulla sijaitseva pieni kylä nimeltä Weggis. Ystäväni mielitietty on kotoisin tuosta kylästä ja kertoi, että hänen vanhempansa toimivat siellä hotelliyrittäjinä. Naureskelimme, että varsinaisen Hiltonin ystävämme onkin sitten iskenyt, mutta tämä sveitsiläinen nuorukainen vähätteli, että kyseessä on semmoinen hostelli...Weggikseen pääsee Lützernista kyllä maantietä pitkin, mutta huomattavasti kätevämpiä matkustusvaihtoehtoja ovat järvellä seilaavat laivat. Laivamatka on myös huikea esteettinen kokemus tällaiselle pohjoismaalaiselle, mutta tietysti paikallisille jokapäiväistä kauraa... Sveitseläinen ystävämmekin kertoi kulkeneensa koulumatkat laivalla! Boring...

Myös tämä "hostelli" osoittautui tavallista retkeilymajaa hienommaksi. Kun saavuimme ensimmäisen kerran paikan päälle, suorastaan säikähdimme parkkipaikan autovalikoimaa. Hotellin asiakaskunta muodostui varttuneemmista varakkaista sveitsiläisistä ja saksalaisista pariskunnista, jotka istuivat hotellin patiolla virvokkeita nauttien ja live-musiikkien kuunnellen. Hilton-vertaus olikin ollut ihan osuva...Hiukan totuttelua vaati myös aamupalan nauttiminen hotellin ravintolassa sekä ne hopeoidut kuvut, joiden alta lämmin ruoka tarjoiltiin... Oli mieleenpainuva kokemus köyhälle opiskelijalle!

Teimme pieniä reippailupyrähdyksiä ympäristöön. Weggis kuuluu siis Sveitsin vanhimpaan matkailualueseen, nk. "Sveitsin rivieraan" ja kyseissä kylässä niin kuin alueen muissakin kylissä on hotelleja vieri vieressä. Kävelyretkillä bongailimme mm. ihania joutsenia ja purjeveneitä.

Tällainen ihana neito puolestaan voimisteli eräällä rannalla...


Teimme myös hiukan pidempiä kävelyretkiä ylärinteille. Sieltä avautui ihania maisemia niin järven kuin vuorten suuntaan. Näitä maisemia olen tallettunut myös pastelliväripiirroksiin.

Tällaisia humoristisia tonttuja oli erään talon pihalla :D


Sveitsin reissu oli todella antoisa kokemus. Matkustaminen on aina ihanaa, mutta tuplasti antoisampaa, jos mukana seurana on paikallisia ystäviä. Kiitos Sveitsin rakkaille ihanista muistoista!

5 kommenttia:

Jenna kirjoitti...

Aivan ihania kuvia! Ja muutenkin kiva postaus, Sveitsiin olisi mukava joskus matkustaa.

minea paola kirjoitti...

Eksyin ensimmäistä kertaa blogiisi, mutta kirjoita ihmeessä matkakertomuksia! Mieleni palaa maailmalle mutta tällä hetkellä ei ole mahdollisuutta matkustella. Tällaiset matkakertomukset ovat paljon parempaa lääkettä kuumeeseen kuin esimerkiksi lehtien matkakertomukset, jotka eivät ikinä ole tarpeeksi yksityiskohtaisia tai muuten mielenkiintoisia!

Rva Herttainen kirjoitti...

Oi miten ihania maisemia! Itselleni yksi parhaista Sveitsin kohteista on ollut Interlaken.

Anonyymi kirjoitti...

Hei Tilda!
Kiva lukea matkakertomuksiani. Olen itse kerran nuoruudessani ollut Sveitsissä ja verkkokalvolleni on piirtynyt kuva postikorttimaisen kauniista maasta. Kertomuksesi vahvistavat muistojani. Tsiigailin riisiämpäreitänne. Oletteko ajatelleet, päällenne voisi heittääkkin ruusunterälehtiä. Me menimme naimsiin kesällä ja otimme takapihalta ruusuistamme terälehtiä, joita vieraat heittelivät päällemme. Tuli muutama todella täysosuma valokuva: punaiset terälehdet lentelevät ilmassa ja meidän päällämme ja molempien ilmeetkin olivat kuvissa onnistuneita. Tällainen kuva on nyt makuuhuoneessa. Nuupahtaneita ruusuja saa varmastikin kaupasta edullisesti ellei jopa ilmaiseksi, roskiinhan ne menevvät. t. Outi

Turun Tilda kirjoitti...

Jenna: Kiva kuulla :) Suosittelen maata, ei loppujen lopuksi sen kalliimpi kuin Suomikaan!

Minea paola: Voi kiva, kuulla! Tervetuloa uudestaankin :)

Rva Herttainen: Haa, olen kuullut paikan, vuoriseutua vissiin sekin :) Kuulema Italian rajalla on uskomattoman hienoja maisemia. Samaal voi tietysti piipahtaa Italian puolellekin :)

Outi: Sveitsi on todella kaunis maa!

Hyvä idea, olin ajatellut, että olisi turhan kallista ostaa ruusuja silvottavaksi. Mutta voisihan sitä alkuviikosta vielä tiedustella, että kuinka todennäköisesti jämäruusuja löytyisi :)