perjantai 9. kesäkuuta 2017

Etupihan sinisävyinen alkukesä

Tervehdys!

Elämän pieniä iloja on hyvin talvehtinut etupiha. Lauhaahan viime talvena jälleen oli, mutta liekö osuutensa myös sillä, että sijoitimme joulukuusesta karsitut alalehvät suojaamaan pientä perennapenkkiämme. Toisin kuin parina edellisenä, nyt siinä onkin jo mukavasti ihasteltavaa!


Olen erityisen onnellinen siitä, että varastoseinuksen Japanin laikkuköynnös sekä perennapenkin atsalea jäivät henkiin. Näyttää siltä, että parin epäonnisen kokeilun jälkeen löysimme oikeansorttisen köynnöskasvin pihaamme somistamaan!


Atsalean ympärille hankimme viime kesänä erilaisia sinisävyisiä aluskasveja. Ihan optimaalisiin paikkoihin emme tajunneet niitä sijoittaa, mutta en taida raaskia niitä nyt repiä ja istuttaa esteettisimpiin kohtiin - pääasia, että kukoistavat!

Kuten kuvasta näkyy, on perenna penkin etureunalla vielä tilaa muutamalle vaihtoehdolle. Niihin pitäisi keksiä joko kivoja syyskesällä kukkivia vaihtoehtoja.. Keltaista suikeroalpia löytyy tuosta  kivikon kapealta reunalta ja sitä toki voisi lisätä johonkin toiseenkin kohtaan. Loppukesän väreiksi kaipailisin muutenkin jotain hehkuvan leiskuvia sävyjä tämän kesän alun hempeilyn jälkeen. Tuohon väliin mahtuu muuten vielä persikan korallinen keskikesä, kun korallikeijunkuka sekä korallinen värinen atsalea puhkeavat kukkaan.


Etupihalla näkyy pieni lapsekas tatsi, kun kivipossu jauhaa suusssaan Alvarin antamia "leipäsiä". Varaston seinustalla majailee puolestaan pikkupöllö omine simpukkaleipäsineen ja oksankarahkoineen. Kyseessä ei ole siis mikään zen-henkinen asetelma vaan lapsen leikit.

Mukavaa viikonvaihdetta kaikille! :)


3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Nyt olisi kyllä jo aika poistaa köynnöksen mukana tullut tukikeppi ja "teippaukset", joilla köynnös on kepeissä kiinni. Ellet ole niitä jo poistanut? :-) Ne voi itse asiassa poistaa jo istutusvaiheessa.

Karkkis kirjoitti...

Kaunis pieni puutarha! Tuon kokoinen kukkapenkki sopisi minullekin. Tai melkein minulla sellainen jo on, tosin purkeissa.

Ja edellisen postauksen Lidl-mekko on ihana! Vieläköhän niitä sieltä löytyisi, uusi maksimekko olisi nimittäin tarpeen.

Turun Tilda kirjoitti...

anonyymi: :D no joo, ihan varmasti ;)

Karkkis: Purkit on tosi pop! ;) Karkkis, just pari päivää sitten tuli uusi erä!