keskiviikko 21. kesäkuuta 2017

Kaksi historiallista ja nautinnollista Turku-suositusta

Tervehdys!

Viime viikkoina on ollut sen verran eloisaa, etten ole ehtinyt tänne blogiin vilkuilemaan. Vaikka kotieloakin on riittänyt, olemme olleet Kaislan kanssa välillä oikeita menotyttöjä, ja Turku-keikkojakin on kertynyt huomattavasti tiiviimpään tahtiin kuin talven aikana.

Haaviin on jäänyt noilta menoloilta kaksi paikkaa, joista vinkata teillekin:

 

Kesäkuun alussa kävimme Åblogi-porukalla testaamassa vanhan Turun sydämessä sijaitsevan uuden ravintolan - Rosterin. Nyt on ihan pakko todeta, että noin hulppealla paikalla ei ole menomestaa nähty - vai mitä tuumaatte ikkunasta avautuvasta näkymästä?

 

Roster on Kari Aihisen luotsaama ravintola, joka sijaitsee vanhassa maaherran makasiinissa. On ihan mahtavaa, että tuo tuomiokirkon kupeessa sijaitseva tyhjillään ollut rakennus on saatu arvoiseensa käyttöön!

 

Rosteriin voi poiketa vaikka lasilliselle juomaa Turku-kierroksen päätteeksi tai syömään pidemmän kaavan mukaan. Tarkempia tietoja tarjonnasta löytää Rosterin sivuilta. Ainakin koemaistelun perusteella tarjonta vaikuttaa erinomaiselta ;)Viime viikonloppuna vietimme puolestaan rakkaan ystäväni polttareita - osa lukijoista ehkä arvaakin, että kenen ;)


Aivan mahtavaa oli, että kaikista mahdollisista paikkakuntavaihtoehdoista juhlintapaikaksi valikoitui yhteinen opiskelukaupunkimme Turku, mikä mahdollisti itsellenkin osallistumisen iloon - toki yhdessä pikku-Kaislan kera. Polttarit olivat toki enemmän rauhallista illanviettoa naisporukalla aivan mahdottoman ihanassa, yli 200 vuottta vanhassa torpassa Hirvensalossa. Ihanan mummolahenkisen tyylin lisäksi taloa ympäröi täydellisen lumoava puutarha, joka kukoisti parhaillaan keskikesän loistossaan.


Illan korvalla oli ihana sukeltaa paljun pohjalle linnunlaulua kuuntelemaan.


Jos olet siis haaveillut Turku-visiitistä tai -lomasta, arvostat kaikkea vanhaa ja kaunista mutta haluat myös omaa rauhaa perheellesi, ystäväporukallesi yms, niin tämä on majapaikka juuri sinulle!

Mukavaa juhannusviikon jatkoa kaikille :)

Ei kommentteja: