keskiviikko 14. joulukuuta 2016

Muutama sisustuslöytö nettikaupoista

Tere, tere!

En tiedä, kuinka montaa kiinnostaa tällainen puhdas materiapostaus, mutta antaa mennä :)

Olen ollut pitkästä aikaa hieman varoissani veronpalautusten myötä (on perhevapaa-avustusten tiukasta verotuksesta näemmä jotain hyötyäkin ;)), joten päätin sijoittaa osan varallisuudesta muutamaan kotihankintaan. Ensi vuoden puolella onkin sitten taas opeteltava elämään suu säkkiä myöten - vai miten se sanonta kuuluu...


Katselin jo vuosi sitten Jollyroomin valikoimissa olevaa tanskalaisen Sebra-merkin mattoihanuutta. Mies oli Black Fridayna taloyhtiön miesten pikkujouluissa ja kaipasin tekemistä. Niinpä mulla kilahti: nyt hankin läjän joululahjoja netistä, sillä en kuiteskaan pääse kaupoille ennen joulua (enkä jaksa!).

Jollyroomin alet olivat tosi mukavat - tämäkin matto taisi olla (ja on muuten edelleen) 40 % alessa. Hintaa jäi kyllä yhä n. 70 euroa, mikä oman mittarini (ja varsinkin mieheni arvion) mukaan on edelleen vähän liikaa. No ei kuulema tartte palauttaa :)

Sen sijaan sapiskaa saa kyllä putiikin (ja/tai) postin sähellys. Toimitus kesti ainakin 10 päivää ja esimerkiksi emme voineet antaa kummipojallemme lahjaa tavatessamme, koska se oli vielä matkalla meille.


Hieman arvelutti, meneekö maton värimaailma ohi poikasen huoneen yleisestä värimaailmasta, mutta kyllä se taitaa ihan tyyliin upota. Sitten joskus, kun lapsoset siirtyvät yhdessä nykyiseen makkariimme, josta siis tullee lastenhuone, sointuu matto ehkä vieläkin paremmin huoneen Kiuru-tapettiin.

Toinen löytö oli mukavan tyylitelty spottivalaisin Ellokselta. Yleensä isken alekupongit sellaisenaan roskikseen, mutta olemme kärsineet valopulasta (kiitos mieheni sanoin "ihanan" vintagelattiavalaisimeni). Hakusessa onkin ollut lisävalo olohuoneeseen, mutta kun Ikeasta ei löytynyt valaisinta sopivalla liitäntämenetelmällä, päädyin tsekkaamaan Elloksen valikoiman ja yllätyin muutenkin iloisesti - nettitavaratalon valaisimet vaikuttivat ylipäätään tosi kivoilta ja tyylikkäiltä. Laatumerkkeihin on selvästi panostettu.


Me (eli minä, sillä eläisimme edelleenkin ilman valaistusta, jos asia olisi ollut kiireisen mieheni käsissä) päädyimme kuitenkin huokeampaam Dome-nimiseen kattospottivalaisimeen ja kun siitä lähti vielä 50% prosentin alekupongilla puolet pois, niin hinta oli varsin kohtuullinen 40 e.


En yleensä pidä spottivalaisimista, mutta tässä oli jotakin erityistä: vaalea väri uppoaa hyvin taustaan ja retroon vivahtava muotokieli sopii hyvin kotimme kerroksellisuuteen.


Valaisimen valaistusteho on kohtuullisen hyvä, varsinkin jos huoneessa on kuitenkin muitakin valaisimia.

Johan kirkastus!

Mukavaa viikonjatkoa :) Yritän seuraavaksi hoitaa rästikommentoinnit!

1 kommentti:

Nimetön kirjoitti...

Hyviä ostoksia, joita tuskin tarvitsee katua. Rahaa nyt kuitenkin menee sinne ja tänne, kuka niitä nyt jälkikäteen enää laskisi. ;)

Ja aivan ihana tuo viimeinen kuva. Lapsiperhe-elämää kauniissa kodissa. <3