perjantai 12. elokuuta 2016

Namuja tyttölupaukselle sekä sananen omasta lapsuusajan vaatetuksesta

Perjantaista!

No niin! Nyt sitten saatte nauraa partaanne, jos saamme sittenkin kakkospojan. Olen nimittäin koonnut syntyvälle piltille tyttömäistä äippäpakkausta; hintamaksimina tulee olemaan tuo 140 e, jonka rahan muodossa saan. Seuraavaksi odottelen koon 62 cm Marimekon unikkotoppahaalaria postiin saapuvaksi :)

Kaikki tähän mennessä hankkimani vaatteet ovat kierrätyskamaa, mutta h-hetken lähetessä ostanen muutaman uudenkin vaatteen pienokaiselle - näin toimin myös Alvarin kohdalla. Pääasiassa poikamme vaatteet olivat kierrätettyjä, mutta muutaman uudenkin halusin ihan vain muistoksi.

Odotan jo kauhulla kakkosen mahdollisia tulevia överipinkki/frozen-vuosia. En itse ollut lapsena mikään hörsyviin mekkoihin puettu pikkuprinsessa. Äidilläni oli kylläkin tyylille silmää, mutta hän puki meidät siskokset ennemmin ajattomiin ompelijalla teetettyihin sini- tai punasävyisiin leninkeihin ja lakerikenkiin (vähän prinsessa Estellen tyyliin, kun kyse oli hienommista menoista) sekä esimerkiksi aitoihin Skotlannin kiltteihin ja lampaanvillanuttuihin. Päässämme oli juhlissa rusetit, mutta hiukset olivat siistit polkat. Tästä en kyllä tykännyt, sillä olisin halunnut ponihännän tai letit. Kasvatinkin pitkät hiukset vasta aikuisiässä, sillä olin pitkään siinä uskossa, ettei hiukseni edes voineet kasvaa pitkiksi :D No, äidin linjoilla jatketaan varmaan vaatetuksen suhteen, mutta annan kyllä mahdollisen tyttäreni kasvattaa pitkät hiukset, jos hän niin haluaa.

Mutta mitäs olen sitten jo haalinut? Ajattelin vilauttaa pieniä maistiaisia teillekin. Body-, yökkäri ja mekko-ostoksia olen tehnyt lähinnä tori.fi:sta, huutonetista sekä facebookin Nosh-kirppikseltä. Tämän lisäksi olen löytänyt muutaman kivan vaatteen kaarinalaiselta Lasten Seesam-kippikseltä.


Tulokas tulee tämän lisäksi saamaan paljon vaatetta veljensä garderoopista. Tykkään eläinaiheista, sinisen ja punaisen sävyistä, joita Alvarillakin on ollut. Ehkäpä auto- ja robottikuosit jäävät tyttären kohdalla vähemmälle. Ja kyllähän minä pinkistä ja vaaleanpunaisestakin tykkään - mutta prinsessatyylin sijaan enemmän leikkisessä ja klassisen ajattomassa muodossa. Ja pilkut & pallot - niitä päin ryntään aina vain ;)


Tämän postauksen kuvissa vilahtavat vaatteet ovat merkeiltä Nosh, Me&I, Polarn o Pyret ja Lindex. Pääpanta taisi olla H&M:n. Muutama farkkumekkokin on jo odottamassa kuten se Newbie, jonka ostin rakenneultran jälkeen.

Vaan mitäs mieltä olette piltin kokoelmasta? Onko kaikuja äitinsä garderoopista? :)

Onko teidän perheessä ostettu tytöille ja pojille eri merkeiltä vaatteita vai onko suosikit olleet samoja sukupuolesta riippumatta?

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Oispa kiva nähdä kuva Turun Tildasta lapsuuden ajaltu tekstissä kuvaillusti pukeutuneena. Minulla on poikia. Vaikka äitini ja muutama tätikin oli sitä mieltä, että sovellun vain tyttöjen äidiksi. Hyvin olen pärjännyt poikamaisessa menossa mukana.Pojat olen pukenut trikoo, gollege jne vaatteisiin arkena. Juhlissa on nähty farkkua, paitapuseroa, puvuntakkia, neuletta tilaisuuden luonteeseen sopien. Pojilla on ollut villakangasuslsterit hienompiin menoihin ja arkeen tuulipuvut.

Elina kirjoitti...

Kas kummaa, kun meilläkin tytöllä on aika paljon pallo- ja pilkkuvaatteita! Merkit eivät ole ihan samoja kuin isoveljellä, koska kovin retroinnostus on minulta haalennut kymmenessä vuodessa. Tytöllä on paljon ihan perusketjumerkkejä, H&M:aa, Lindexiä ja Zaraa, kierrätettyinä toki. Mekkoja, leggingsejä, sukkahousuja ja villatakkeja käyttää hän, ja kun osaa ja saa jo vähän itsekin pukea, myös helminauhoja ja kumisaappaita :)

Anonyymi kirjoitti...

Suloisia vaatteita olet löytänyt. On hauska nähdä nuo vaatteet joskus postauksessa pikkuisen päällä.

vakkari

Karkkis kirjoitti...

Ihania vaatteita pikkuiselle, jotain tuollaista olisin itsekin voinut valita! Kyllä varmaan jossain määrin pukisin tyttövauvan erilailla kuin pojan, mutta varmasti paljon myös samoja vaatteita käyttäisin. Tytöllä leikittelisin ehkä söpöillä piparkakkukauluksilla ja (yksinkertaisilla) röyhelösomisteilla, vaikka värit olisivatkin reippaita. Ja pilkkuja ei voi koskaan olla liikaa!