tiistai 24. toukokuuta 2016

Marimekko vuosimallia 1974

Non-niin...

Olen tehnyt tänä keväänä kaksi vintagemekkolöytöä yli muiden. Tästä huutonet-Marimekosta oli kiinnostunut myös joku japanilainen lady, mutta olisikohan ollut kuitenkin vähän liian suuri hänelle ;)


Mekko on vuodelta 1974, jolta on useampi muukin omistamani Marikolttu. Hyvä vuosi siis meikäläiselle ;) Maksoin mekosta postikuluineen 37 euroa, mikä on oikeasti hyvä hinta vanhasta klassikkomekosta.

 

Mekko ei ole aivan vartalomyötäinen ja yllätyinkin, kun se näytti näinkin hyvin raskauden puolessa välissä olevan päällä. Alun perin innoistuin mekon nähdessäni kuitenkin siitä, että voisin käyttää sitä vuoden päästä kesällä imetysmekkona. Vihdoin omistan a) vintamekon, jota voi ylipäätään käyttää imetysmekkona ja b) vieläpä sellaisen, jossa ei ole rinnuksista pois paukkuvia nappeja :D


Toki mietin, voisiko mekkoa sitten hamassa tulevaisuudessa hieman kaventaa vyötäisiltä, kun/jos vyötärö tästä hoikistuu. Se saattaisi toisaalta olla kyllä klassikkomekon raiskaamista.

Vintagepalstoilla käydään jatkuvasti keskutelua siitä, saako vanhoja mekkoja ylipäätään muokata omaan käyttöön sopivammiksi. Osa, varsinkin täysvintagea harrastavista on ehdottomasti sitä mieltä, että vanhojen mekojan ominaisluonne pilataan niitä pätkimällä yms. Itse olen enemmän käytännöllisorientoitunut,vaikka jossain määrin ymmärränkin myös ortodoksisempien tuskaa.

No, joka tapauksessa asia ei ole aivan ajankohtainen. Katsotaan nyt ensin, millaiseksi pötkyläksi tämän frouvan kroppa palautuu tulevan poksumisen jälkeen.

Mikä on oma suhteesi Marimekkoon? Mitä merkiltä käytät, mitä rakastat? Vai onko merkki mielestäsi yliarvostettu?

Mukavaa viikon jatkoa kaikille!

2 kommenttia:

Lotta kirjoitti...

Tosi kauniita kuvia! Maksimekko on pukeva ylläsi, ja nuo aurinkolasit kruunaavat tyylin hienosti. :) - Minulla on Marimekkoon melko neutraali suhde - ajattelen sitä vain suhteessa muuhun mitä samana aikana on tehty, ja 70-luvulta esimerkiksi tykkään kovasti myös Metsovaaran kankaista ja Vuokosta, eli Marimekko menee samaan joukkoon. En ihan tunne kaikkien Marimekon kuosien nimiä ja suunnittelijoita; ehkä siinä olisi itselläni yleissivistymisen paikka. Tuotakaan mekkosi kangasta en muista ikinä ennen nähneeni.

Turun Tilda kirjoitti...

Lotta: Kiitos! Tykkään muuten just samoista jutuista kuin sinä. En ole vielä löytänyt nykymarimekosta lemppareita. Ehkä ikä tuo vielä muutoksen ;) Ja mahdolinen lompakon paksuus sitten joskus, heh ;)