perjantai 5. helmikuuta 2016

Perjantain mod-tyttö(täti) ja kun äiti pojastaan kokkia leipoi


Tervehdys!

Minähän en tunnetusti muodin aallon harjalla ratsasta. Paremmat vaihtoehdot löytyvät menneiltä vuosikymmeniltä, kuten esim. nyt tällä kertaa 1960-luvulta.

Huomasin syksyllä tori.fi-ilmoituksen, jossa lähellä asuva nainen kauppasi omia nuoruudenvaatteitaan. Suurin osa niistä oli ompelijalla teinitytölle teetettyjä pikkuruisia minimekkoja, jotka eivät olleet nyt ihan tällaisen synnyttäneen 34-vuotiaan kokoa. Muutaman löydön kuitenkin tein, kuten tämän omenanvihreän virkatun tunikan/mekon.

Ja tosiaan - siveyspoliisit, huom!! Ei tarvitse olla huolissaan. En aio nolata itseäni julkisella paikalla leikkimällä, että tämä on minulle mekko vaan laitan housut alle ;)

En muuten taida olla yleensä näin värikäs. Omenanvihreä ei kuitenkaan ole kesäimmeiselle paras mahdollinen väri (se on kevään väri), mutta mätsäsin sen tämän lisääntyneen valon antaman energian turvin turkoosin paidan kanssa. Ehkä pikkulapsiarki tekee piirun verran leikkisämmäksi ;)
 

Siksipä laitoin vielä korviinkin maatuskat:)

Ehkä muistatte, että muutama viikko sitten kyselin Ikean leikkikeittiön perään. Yhtään yhteydenottoa ei tätä kautta tullut, mutta bongasin lopulta kohtuuhintaisen tarjouksen torista. Hain Alvarin Duktigin saman mittaisen matkan päästä kuin jos olisin kurvannut Ikeaan, ja pulitin tästä 55 euroa.


Kuulostaako teistä kalliilta hinnalta käytetystä leikkikeittiöstä?

No joo, olin jo tovin ihmetellyt, miten tori- ja huutonet-kaupoilla näiden Ikea-keittiöiden hinnat kohoavat ihan pilviin. Huusin parisen päivää ennen näitä toteutuneita kauppoja yhtä toista samanlaista keittiötä, ja olisin ollut valmis maksamaan siitä sellaiset 53 euroa. Keittiön huusi kuitenkin joku immeinen Helsingistä yli 60 eurolla(!) ja oli valmis maksamaan vielä rahtikulutkin. Jossain Lapissa näitä on edelleen myyty TÄYTEEN hintaan!!

No, kävinpä vilkaisessa Ikean sivuilla vielä kerran, että mikä mahtaisi vaikuttaa tällaiseen Duktig-hysteriaan. Eipä ollut enää se perusosa myynnissä (ainakaan nettikaupan puolella). Onkohan valmistus lopetettu kokonaan.

Siispä kaikki Ikean leikkikeittiön omistavat: teillä on kultakimpale kourassanne. Älkää nyt ainakaan myykö keitiiötä kellekään alle kympin hintaan ;)


 

Tässäpä oli tämän muorin kahvihetki. Nyt lähden sosekeiton tekoon, sillä poikakin heräilee varmasti kohtsillään unilta.

Ja otsikosta poiketen - joo, kyllä meidän poikaa kiinnostavat toistaiseksi kippiautot vielä enemmän, mutta välillä tehdään myös ruokaa (ja siivotaan).

Oikein rentouttavaa viikonloppua kaikille :)

Ps. Sinä varsinaissuomalainen lukijani: Jos sinulla on piakkoin tarpeettomiksi jääviä kivannäköisiä lasten leikkiastioita (esim. Ikean), niin minulle voi tarjota :)

4 kommenttia:

Reetta L kirjoitti...

Oi vitsi miten ihanan valoisan näkönen koti teillä! Täällä kerrostalojen keskellä voi moisesta vaan haaveilla :)

Elina kirjoitti...

Itse asiassa leikkiastioita on helppo löytää kirpputorilta. Teepä kierros vaikka Manhattanilla ja Pikku Siilissä joskus, niin löydät varmasti hyvän satsin ilman postikuluja!

Anonyymi kirjoitti...

Hei, jos IKEAN keittöitä on täällä pohjoisessa myyty kalliseen hintaan, siihen voivat vaikuttaa etäisyydetkin.- Vai mitähän tarkoitit Lapilla?

Tokihan meillä on lähin IKEA tuossa rajan takana Haaparannalla. Matkaa Utsjoelta sinne tulee lähes 5oo kilmometriä.

Etäisyydet ovat suhteellisia...

Turun Tilda kirjoitti...

Reetta L: Kiitos kovasti:) kyllähän läpitalon ikkunat auttavat asiaa. Mutta kaipa uudella kamerallakin on jotain tekemistä astetta vaaleampien kuvien kanssa ;)

Elina: Kiitos vinkistä. Harmi, kun Pikku Siili on meidän kannaltamme vähän epäotollisella puolella Turkua. seesamissa olen tihrustellut noita tarvikkeita, mutta ei ole vielä tärpännyt. Ehkäpä jokin päivä onnaa!

anonyymi: Joo, tällaiseen lopputulokseen päädyin lopulta itsekin pohdinnoissani. Silti hieman hämää se, miten ylipäätään (ympäri Suomea) käytettyjen leikkikeittiöiden hinnat voivat olla tuota tasoa. No, ehkäpä kyseessä on tulevaisuuden keräilyklassikko ;)