sunnuntai 23. elokuuta 2015

Elokuu

Oi aika ihanin!

 

Olen syntynyt syyskuussa, mutta otan sen verran förskottia, että nimeän elokuun lempikuukaudekseni. Silloin luonto hehkuu rapistuvaa loistoaan, puut ja pensaat notkuvat satoaan. Illat ovat samettisia ja usein lämpimiä, mutta aamukasteessa tuoksuu jo ripaus syksyä. Minulle elokuu on ollut aina uuden alkua, jännittävää aikaa - mitä kyniä ostaa penaaliin, mitä kursseja valita. Pientä kipristelyä mahan pohjassa. Tämä on tunne on vallannut mieleni aina ala-asteelaisesta aineenopettajaksi. Jos jolloin, niin syksyisin on aina hankittu jotakin uutta puettavaa: uudet saapikkaat, syystrenssi tai villakangashame. Rakastan syysgarderoopin täydentämistä ja usein hyvä ajankohta on ollut juuri elokuu, jolloin kukkaroa ovat painaneet vielä kesätienestit ja valikoima kaupoissa on ollut hyvä :)


Viime vuonnakin elin uuden odotuksessa, erittäin jännittävää aikaa. Poikamme laskettu aika oli 10.9., joten näillä main vuosi sitten arvuuteltiin jo, minä päivänä hän malttaisi tulla maailmaan.

 

Tänä vuonna ei työt tai koulu ole alkanut kohdallani vaan tiedossa on vuosi kotiäitinä. Toki uutta saan seurailla päivittäin pikkumiehen oppiessa uutta. Kun tähän poikkeusvuoteen lisätään vielä edelleen jatkuvat lämpimät kelit, mieheni isäkuukausi ja lomat, on tuntunut siltä, että kesä on suorastaan jäänyt päälle. Eiköhän vallitsevat olosuhteet pian muutu, mutta eilinen ilta oli ainakin vielä kuin olisi lämpimissä maidossa lillunut :)


Kesämekoille on ollut yllättävän paljon käyttöä tässä viime viikkoina. Tässä eräs aarre. Ostin Tori.fi-sivustolta eräältä jyväskyläläisnaiselta hänen pieneksi jääneen Pia & Paula-merkkisen lempimekkonsa. Lohdutin, että leninki pääsee varmasti kotiin, jossa sitä osataan arvostaa.  Samalla sain hieman lohduketta siihen, ettei eräs toinen saman merkin mekko mene enää rinnuksista kiinni.Voisin muuten myydä sen, jos joku tarjoaa tarpeeksi ;)


Illan näköaloissakaan ei ollut valittamista. Viikon päästä saanemme ihailla taas muinaistulia Suomenlahden rannoilla.

Toivottavasti tekin olette saaneet nauttia elokuisen viikonvaihteen kauneudesta. Ei muuta kuin mukavaa päivänjatkoa kaikille :)

Ps. Elokuusta on myös tehty mielestäni paras jostakin kuukaudesta kertova kappale :)

Tässäpä se lopuksi!

2 kommenttia:

Celia kirjoitti...

Elokuussa on taikaa! Itse kuuntelen näinä pimenevinä iltoina aina Tove Janssonin kirjoittamaa Höstvisaa. Elokuu on niin täynnä kaihoa, kiitollisuutta, uuden odotusta... ja niin voimakkaina tunteina että sen täytyy olla rakkautta. Rakkautta elämään. Terveisiä sulle Tilda toiselta äitiyslomalaiselta, elämä on ihanaa!

Turun Tilda kirjoitti...

Celia: Ihana kommentti! Puit erinomaisesti sanoiksi elokuun <3