perjantai 6. helmikuuta 2015

Voihan nurkka!

Perjantaista!


Tykkään kovasti kotimme alakerrasta (avoin keittiö + olohuone), mutta eräs murheenkryyni on - portaikon alinen tila.

Jo portaat itsessään ovat tylsät puunväriset, mutta tällä hetkellä meillä ei ole varaa hioa lakkoja pois ja maalauttaa niitä valkoisiksi. Tuon värimaailman kanssa on vain elettävä...


Portaiden alla on puolestaan mieheni perintösenkki. Se on hieno, vaikkakin aika raskas eikä siksi oikestaan sovi minnekään muualle kodissamme. Senkin hyviin puoliin kuuluu myös se, että se kätkee sisuksiinsa hirvittävästi säilytystilaa, jota ilman olisimme pulassa. Yhdessä senkki ja portaat ovat värimaailmaltaan kuitenkin tosi pliisut, ainakin omaan makuuni.

Kotiäidin taloudellisessa todellisuudessa suoritin nurkalle pikaisen kasvojenkohotuksen vaihtamalla kotimme taulujen paikkoja. Hollantilaisesta taulukaupasta teininä ostettu Toulouse-Lautrecin revyyjuliste pääsi piristämään ilmettä ja sen pariksi valikoitui punapilkkuinen hatturasia.Yhtenäisyyttä värimaailman tuo vielä vanha tuttu punaraitainen Sittarin alematto (12 € ), jollaisia meillä on kodissamme lukuisia.


Kokoelman kruunaa vielä vanha tuttu prahalainen marionettinukkekokoelma . Ensimmäistä kertaa sentään tuntuu, että nurkan sisustuksessa on sentään jotain ideaa. Ehkä pelkkä romujen raivaaminen auttoi jo asiaa, Heh!

Toki kuulisin mielelläni, miten te olette vastaavanlaisen tilan sisustaneet!


Tämä oli jälleen kerran tällaista tavallisen kotiäidin hyggeilyä (tanskaa, tarkoittaa kotoilua;  opin uusimmasta Avotakasta).  Ilmeisesti ainakin blogilistan sijoitusten perusteella jokunen jaksaa näitä silti lukea. Antakaa kuulua kera uusien ideoiden, jos alkaa jossain vaiheessa puuduttaa :)

Mukavaa viikonloppua!

7 kommenttia:

Karkkis kirjoitti...

Hyvältä näyttää! Aivan ihana tuo senkki.

Meillä murheenkryyni on miehen työpiste ja rumpunurkka. Sinne pesiytyy aina kaikkia erilaisia mustia mötiköitä ja muuta musiikkikrääsää, jolle pitäisi keksiä jokin tyylikäs säilytysratkaisu.

Arya kirjoitti...

Kivalta näyttää, senkki on ihana! Näin kuvien perusteella karsisin vielä sen vadin kokonaan pois, raikastaisi/avartaisi vielä hauskaa asetelmaa? Mutta ihan makuasioita vain :)

Anonyymi kirjoitti...

Minusta tuossa nurkassa ei ole kerta kaikkiaan mitään vikaa. hauska yksityiskohta kodissa varsinkin kun olet nyt saanut siihen uutta ideaa. Hauskoja yksityiskohtia.

Vakkari

Lady of The Mess kirjoitti...

Senkki on ihana ja kivasti olet tuolla värimaailmalla piristänyt nurkkausta. Meillä on portaissa tuo sama puunväri - kellastuneempana tosin - ja edessä on maalausurakka muun pintaremontin ohessa. Saas nähdä, tuleeko koskaan tehtyä - vähän sitä valkoista olen alkanut aristamaan, kun perheessä asustaa isäntä, joka kulkee joka paikassa 47 numeron saappaissaan - ihan niin kuin farmilla konsanaan;)

Saara kirjoitti...

Meillä on portaiden alla nurkassa lasten olkkarilelut. :D Korkeammassa tilassa sitten Ikean Expedit-hyllykkö. Ei lähellekään noin sisustettua tilaa ku teillä. ;) Mut toisaalta me ollaan asuttu kaksikerroksisessa asunnossa vasta kaksi kuukautta, niin tavarat vielä sopeutuu paikkoihinsa ja mä mietin hiljaksiin miten niitä sisustella. :)

Päivi Nielikäinen kirjoitti...

Toihan on kiva! Meil myös jonkinlainen "asetelma" siellä olevinaan , mut todellisuudessa törkykasa😔

Turun Tilda kirjoitti...

Karkkis: Kävinkin jo vilkaisemassa blogiasi; hyviä säilytysratkaisuja olit keksinyt!

Arya: Totta! Täytyisi vain keksiä jokin paikka tuolle postikorille...

Vakkari: Taidan olla nykyään varsinainen neljän seinän sisässä oleskelija, kun teen NURKASTA postauksen ;)Voi apua...

Lady: Miehen logiikka on aina omansa. ;) Eikös se mänty kellastu iän myötä?

Saara: Meilläkin varmaan lasten lelut päätyvät tuonne lipaston toiselle puolelle (kohtaan joka ei näy kuvassa). Toistaiseksi Alvarilla vain ei ole liikoja leluja. Onnea muuten uuteen kotiin :)

Päivi: Portaiden aliset ovat todella hankalia sisustaa!