maanantai 24. marraskuuta 2014

Työhuone ennen ja nyt

Maanantaista!

Lupailin jo joskus loppukesästä kuvia yläkerran muutoksista. No, prosessi ei ollutkaan niin yksinkertainen kuin kuvittelin ja saimme vasta vähän aikaa sitten huoneet siihen kuntoon, että jonkin sortin kuvia kehtaa näyttää.

Aloitetaan kierros työhuoneesta. Kolmen vuoden ajan huone on näyttänyt melkoisen riemunkirjavalta. Opettajataloudessa mappi- ja kirjamateriaalia riittää, ja lisäksi säilytin sesongin riippuvaa vaatevalikoimaa irtonaisessa kirpparilta ostetussa vaatekaapissa, joka oli seurannut minua läpi opiskeluvuosien. Kirjat ja mapit majailivat taas hyvin eriparisissa kirjahyllyissä. Toiveissamme olikin yhtenäistä, sekä vaatteille että mapeille sopivaa säilytystilaa mahdollisimman paljon ja neliötehokkaasti.


Seinustalla, jolle kaapistoa kaavailimme on korkeutta yli kolme ja puoli metriä. Siksi toiveissa oli mahdollisimman korkea, lähes kattoon yltävä kaapisto, jonne mahtuisi tavaraa pölyltä suojaan.

Haasteellista oli kuitenkin päättää, miten syvän liukuovikaapiston haluaisimme ja millaisia hyllyjäja toimintoja siihen laittaisimme. Aluksi ajattelimme n. 60 cm syvää standardikaapistoa, jollaisen voisi hankkia esim. Ikeasta. Seinustalle olisi kuitenkin jäänyt hukkatilaa ylös ja tässä vaihtoehdossa ei olisi jäänyt tarpeeksi tilaa esim. parisängylle, mikä olisi ollut huono juttu huonevaihtojen (makkarin, työhuoneen ja lastenhuoneen välillä) ja asunnon jälleenmyynnin kannalta. Pohdimme myös, josko liukuovikaapiston olisi voinut sijoittaa lyhyemmälle päätyseinälle, mutta tällöin ei oltaisi saatu todennäköisesti tarpeeksi kaappitilaa. Tavoitteena oli kuitenkin saada mahdolisimman paljon tilaa roikkuville vaatteille sekä mahduttaa kaikki opetusmateriaalini (kuten mapit)kaapistoon.


Pyörittelimme ja pähkäilimme asiaa monta viikkoa. Haimme tarjoukset useammasta liikkeestä (mm. Ikea, Orikedon keittiötukku), mutta hintalaatusuhde ei oikein vakuuttanut. Sitten päätimme käväistä liikkeessä, josta appeni oli ostanut meille peilioven alakerran vaatesäilytykseen. Yritys on Kupittaan kulmilla sijaiseva Lupin Oy, ja sieltä saimme hankittua juuri meille räätälöidyt säilytysjärjestelmät.


Liukuovikokonaisuus oli todella onnistunut! Tässä muutamia päätökseen vaikuttaneita tekijöitä:

- Kaapiston syvyys pystyttiin määrittämään tarpeidemme mukaan. Kaapisto sovitettiin pitkälle seinustalle, mutta vain 40 cm syvyisenä. Se on nimittäin riittävä syvyys mapeille ja näin päätyyn mahtuu kuitenkin vielä esim. parisänky tai lastenkerrossänky.


- Myös hyllyjen ja vaatetankojen leveys ja korkeus voitiin räätälöidä tarpeidemme mukaan. Mappihyllyistä oli tarpeetonta tehdä mappien standardikorkeutta korkeampia. Nyt mapit istuvat napakasti omissa lokeroissaan. Vaatetangot sen sijaan jouduttiin kääntämään poikittain, koska 40 cm syvyys ei mahdollistanut normaalia vaatetankoa. Vaatetankoja tuli kuitenkin neljä kappaletta; kaksi koko pitkille mekoille ja kaksi muuta päällekkäin jakuille ja hameille. Sain omat käytövaatteeni suurin piirtein mahtumaan kaapistoon aiemman  eri huoneisiin sirottelun sijaan. Noissa Ikean kivoissa mustavalkoisissa laatikoissa säilytän sukkahousuja, sukkia ja alusvaatteita. Aika kiva juttu, kun kamppeet ovat lähes samassa paikassa!

- Liukukaapiston ovet ovat aitoa maitolasia; ei muovijäljitelmää.

- Kotiinkuljetus ja kokoaminen saatiin samalla hinnalla kuin joissakin toisissa firmoissa PELKKÄ kuljetus olisi maksanut lähes saman verran... Kokonaisuudessaan kaapisto (n. 3 m x 3m, syvyys 40 cm) maksoi hieman alle 1600 e, josta kuljetus ja kokoaminen oli n. 300 e. Toki Ikean kaapisto olisi ollut hieman halvempi, mutta nuo standardimitoitukset  olivat suuri miinus. Lisäksi kuulimme, että tuttavillamme oli mennyt koko viikonloppu kaapiston kokoamiseen, vaikka apuna oli ollut kaksi taloa rakentanut mies! Meillä Lupinin edustaja kokosi kaapiston n. kahdessa tunnissa.

Tämä ei ole mikään yhteistyöpostaus (vaikka heh, ehkä toivoisin) vaan aito suositus. Liukuovikaapistoja kaavaileva, tsekkaa siis Lupin Oy. Me olemme olleet todella tyytyväisiä ratkaisuun.

Ei muuta kuin mukavaa viikonalkua kaikille! Yritän viimein tänään vastailla edellisten postausten kommentteihin, mikäli Alvari niin suo :) Niissä olikin tosi mielenkiintoista pohdintaa!

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Lupin on kyllä ehdottomasti suosittelemisen arvoinen liike. Hankin jokunen vuosi itsekin sieltä kaapistot ja otin myös asennuspalvelun. Hyvä palvelu ja hyvät hinnat!

Tuli mieleen, että onko oviin jo tarjolla jonkinlaista jarrua? Välillä tuntuu että ovet paiskautuvat seinään, kun lähtevät vähän turhan liukkaasti liikkeelle :)

Papu

Turun Tilda kirjoitti...

Papu: Kiva kuulla, että hyviä kokemuksia on muillakin. Jarruista en tiedä; meille ei niitä tarjottu eikä osattu kysyä, mutta näin tarkemmin ajatellen sellaiset voisivat kyllä olla hyvät.

Ansa! kirjoitti...

Itse pidin kyllä myös noista ennen-kuvien "hallitusta kaaoksestakin", varsinkin kun hyllyn päältä kurkisteli vielä Marilyn.

Anonyymi kirjoitti...

Suo anteeksi Tilda, mutta pidin tuosta ennen kuvien riemunkirjavuudesta paljon enemmän kuin tuosta liukuoviratkaisusta. Siinä on varmasti paljon tilaa jne., mutta kokonaisuus on minun mielestäni kalsea. Ettekö miettineet miehesi kanssa yhtään "vanhanaikaisempaa" ratkaisua?

Turun Tilda kirjoitti...

Ansa: Heh, no todellisuudessa tuota tilaa oli raivattu aika tavalla, että nuo ennen kuvat voitiin ottaa. Pölyallergikolle muutos oli aika välttämätön, vaikka sekasotkussa olisi oma viehätyksensä. Eiköhän miehen Marilyn löydä vielä paikkansa!

anonyymi: No, makuja on monia. Mitähän tarkoitat vanhanaikaisella ratkaisulla? Vanhoja irtokaappeja? Tällä kertaa käytännöllisyys ja siisteys veivät voiton esteettisyydestä. Ei Se omasta mielestäni nyt ehkä kalsea ole ( voihan päätyseinään laittaa kirjavan tapetin), mutta toki melko tavanomainen ratkaisu. Muutos oli kuitenkin pakko tehdä lisäsäilytystilan saamiseksi. Ehkäpä hankinta oli vähän niinkuin säilytysratkaisujen Goretex- kengät. Aina ei voi mennä Minna Parikoilla ;)

Anonyymi kirjoitti...

Kauniit ovet! Ja mikä järjestys. Pitäisköhän meillekin....

Anonyymi kirjoitti...

Tilda, minäkin olen ymmärtänyt, että arvostaisitte "vanhemmantyylistä" sisustusta. Tilaa varmasti tuossa on juu, mutta jotenkin persoonaton ratkaisu - etenkin kun ottaa huomioon, miten persoonallinne kotinne on muuten. Tuo vertauksesi, missä rinnastat kys. säilytysratkaisun Goretex-kenkiin, on aika osuva ;)

Turun Tilda kirjoitti...

anonyymi2: Kiitos! No, jos asutte Turun seudulla, niin suosittelen ehdottomasti tuota Lupinia :)

anonyymi3: :) No blogini otsakkeessahan on "jotakin uutta ja jotakin vanhaa Aurajoen rannoilla". Arvostetaan kyllä vanhaa ja kierrätystä, mutta menisikö tämä tuohon uuden kategoriaan. Mieltuiten yhdistelen myös sisustuksessa uutta ja vanhaa. Toki vanha ja uniikki on se, mikä tuo sen omaleimaisuuden.