perjantai 14. helmikuuta 2014

Laadukas Kierrätyskeijut-arvonta ystävänpäivän kunniaksi!

Perjantaista ja iloista ystävänpäivää kaikille!

Sydänten päivän sekä puolentoista kuukauden lakkotaipaleen juhlistamiseksi sain VintagEija´s-liikkeen  Eijalta lukijoitteni kesken arvottavaksi kaksi 20 euron arvoista lahjakorttia.


Lahjakortit käyvät sekä myymälän että nettikaupan puolella, joten Turusta vähän kauempanakin asuvat voivat rohkeasti osallistua arvontaan :)

Mietin kovasti, että mitkä voisivat olla sopivat kierrätyskeijuhenkiset arvontakysymykset. Koska sekä tempaukseen osallistuvissa blogeissa että Facebook-sivuillamme on kovasti viime aikoina pohdittu vaatteiden laatua, ajattelin lanseerata seuraavat kysymykset:

1. Jaa blogini lukijoiden ja Kierrätyskeijuyhteisön kanssa kokemuksesi siitä, mitkä vaate- ja asustemerkit ovat osoittautuneet oikeasti laadukkaiksi.

2. Kerro omat vinkkisi, mitä kirpputoreilta kannattaa metsästää.

Arvonta kestää Lontoon matkamme ajan eli julkaisen voittajan todennäköisesti sunnuntaina 23.2. 2014 klo 18:00. Siihen voi siis osallistua kommentoimalla jompaakumpaa tai molempia kysymyksiä blogini kommenttiboksissa. Arvontaa saa myös linkittää sosiaalisessa mediassa eteenpäin. :)

Muutama sananen edellä manittuihin kysymyksiin liittyen. Tuo ensimmäinen kohta on mietityttänyt minua jo pidemmän aikaa ja olenkin pariin otteeseen vuosien varrella jakanut omat laatuvinkkini. Sekä kuluttajana että blogin pitäjänä minua on hämännyt kaupallisten blogien tuote-esittelyt erityisesti vaatteiden osalta. Sinänsä en millään tapaa tuomitse yrityksiä tai bloggaajia, että he tällaista yhteistyötä tekevät, minusta vaatteen todellisesta laadusta ei vaan voi oikein päästä perille ennen kuin sitä on jonkin aikaa käyttänyt. Jos upouuden vaatteen esittelee blogissa, niin kyllähän se nyt varmasti sen yhden kerran kestää. Minua henkilökohtaiseti kiinnostaisi saada tietää, missä kunnossa vaate on mahdollisesti vuoden päästä tai 30 käyttökerran jälkeen. Jos kunto on hyvä, voitaneen puhua todellisesta laatutuotteesta! Tietysti harkitsevan kuluttajuuden huono puoli on se, että kyseinen vaate-erä on myyty todennäköisesti jo loppuun, kiitos tämän vaatteiden pikaruoka-aikakauden. Haastaisinkin vielä kolmannen kerran blogini historiassa teitä lukijoita kertomaan omia todellisia laatuvinkkejänne. Omani tulevat, pienin lisäyksin, tässä:

Tässäpä Tildan suosikit:

1. Changen balkonette-rintaliivit. Liivit ovat sileäkuppisina helppokäyttöiset ja sopivat kaikenlaisten vaatteiden alle. Erityistä plussaa merkki saa tarpeeksi pienistä ympärysmitoista! Monissa laadukkaissa liiveissä koot loppuvat 70 cm, vasta Changen liivien myötä tajusin, että oma kokoni on 65 cm. Aiemmin olin käyttänyt jopa ympärysmittaa 75cm! Mutta eipä ihme, sillä monien perusketjujen liikkeissä kokoja olivat ne perus 75B:et ja 80C:et... Changen valikoimista löytyy ympäryskokoja 60 -100 cm väliltä, joten luulisin jokaisen löytävän omansa. Kuppikoot ovat vähän hassun suuret, mutta eiköhän oma lopulta löydy! Liivien hinnat ovat siinä 20-50 euron välimailla ja ketjulla on ympäri vuoden hyviä tarjouksia kanta-asiakkaille.


 2. Vagabondin kengät. Hyvä lesti leveähkölle suomalaiselle jalalle. Omistan noin kymmenet Vagabondit ja voisin oikeastaan ihan hyvin elää ilman muita kenkämerkkejä. Vagabondit ovat lähes aina nahkaa ja kuitenkin kohtuuhintaisia. Parhaimmat Vagabond-löytöni olen tehnyt alennusmyynneistä. Silloin hintakin on jo ihan mukava :)


3. Nahkalaukut. Jo noin sadalla eurolla pääsee kiinni kivaan kestävään laukkuun. Veikkaanpa, että pärjäisin jatkossa noin viidellä laukulla, jos ne olisivat tyylikkäät ja aikaa kestävät.


4. Nudie Jeans -farkut. Ovat todellakin hintansa väärtit, vaikka 139 euroa oli mielestäni aivan kamala hinta farkuista. Totuus on kuitenkin se, että käytän jompaa kumpaa pariani lähes aina, kun pistän kaksilahkeiset jalkaan! Nämä eivät yksinkertaisesti plösähdä yllä eikä niihin tule polvipusseja! Ja kuitenkin materiaali on miellyttävän pehmeää. FArkut ovat olleet nelisen vuotta käytössäni, joten olen tainnut farkkumerkkini löytää, entä sinä? :)


Edit: Vajaan kahden kuukauden käytön ja runsaiden pesukertojen myötä uskallan nostaa myös Dr. Denimin mustat farkkulegginssit housujen aateliin. En oikeasti käytä muita housuja kuin noita Nudie-farkkuja ja niitä.

5. In Wear- ja Part Two merkkien trikoo-paidat ja neuleet. En omista näitä kovin montaa, mutta kaikki yksilöt ovat olleet huippulaadukkaita. Olen myös tykästynyt eri halppissarjojen Organic Cotton-tuotteisiin. Esimerkiksi ylläni oleva raitatoppi on H&M luomupuuvillainen paita. Mukavan pitkä housun sisään ja tarpeeksi napakka.

Edit: Marco Polo-merkin tuotteet näyttävät kestävän aikaa, silä ovat hyvä käytettyinäkin!

6. Your Face-merkin takit, neuleet ja mekot. Mielestäni näissä vaatteissa on vain erittäin hyvä hinta-laatusuhde! Tsekkaa merkin - 20% tarjoukset kanta-asiakkaille sekä joulu- ja muut alet!


7. Ruotsalaisen Me & I-kotimyyntiketjun puuvillatrikootuotteet ovat uusin ihastukseni. Ostin merkiltä syksyllä mustan trikoomekon helmiäisnapeilla ja se on ollut ylläni lähes joka viikko. Pesukertojakin on tullut jo lähemmäs kymmenen ja vaate pitää kuosinsa. Plussaa myös merkin eettisille ja ekologisille arvoille.


8. Toinen trikoovaate, johon olen ihastunut, on eräässä blogiarvonnassa voittamani Lumoan mekko. Se on suomalaisen pienyrityksen tuotantoa; Euroopassa valmistettu ja materiaali on 100% GOTS sertifikaatin alaista orgaanista puuvillaa. Mekko on pysynyt kuosissa pesun jälkeen.

Sitten kirpputorivinkkejä lyhyesti. Näitä metsästän second handina:

- puuvillatunikoita (ohutta puuvilla, ei trikoota)

- nahkalaukkuja

- nahka- ja villakangashameita (sorry samat kuvat)


- suomalaista tuotantoa olevia villatakkeja (70-80-luvut); ne eivät yksinkertaisesti nyppäänny!

- sillkitunikoita ja -paitoja

- suomalaiset puuvillaiset vintagemekot, jotka voi pestä 60 asteessa. Voisi sanoa, että ne ovat ylimmät aarteeni.



Siinäpä vinkkini mun, nyt olisi teidän vuoronne ;)

Minä kiitän ja kuittaan! Kuulemisiin viikon päästä. Älkääkä säikähtäkö, jos en heti julkaise kommenttejanne. En tiedä, käytänkö nettiä Lontoossa.

Oikein ihanaa talvilomaviikkoa kaikille joko nyt tai tulevaisuudessa :)

33 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

1. Olen samaa mieltä monesta mainitsemastasi merkistä! Vagabond ja change rulaa. Lisäisin itse listaan vielä nanson ja finnwearin vaatteet. Nansolla välillä tosi kivan näköisiä mekkoja.

2. Aika paljon samoilla linjoilla myös tässä :) laadukkaita puuvillaisia ja villatakkeja / mekkoja pidän silmällä. Nahkatuotteita myös :)
T.juu

Anonyymi kirjoitti...

1.Minäkin komppaan Nansoa,ainakin trikoopaidat ovat kestäviä. Myös Benettonin neuleet ovat ainakin ennen pysyneet käytössä hyvinä. Kengistä puolestaan nostaisin esiin Biancon ja El Naturalistan sekä kenties vähän tuntemattomammat Brakon ja Sixtysevenin. Kahden jälkimmäisen merkin talvisaapikkaat ja bootsit ovat nimittäin kestäneet minulla yli kuusi vuotta kovassa käytössä.
2. Mekko- ja vintageintoilija täälläkin (viimeisin löytö taisi itse asiassa olla musta mekko juurikin sinun pöydästäsi Ihanasta). Ostan kirpputoreilta myös vaatteita, jotka eivät välttämättä ole juuri oikeaa kokoa tai ihan tyyliäni, jos ne vain ovat laadukkaasta ja muuten minua miellyttävästä materiaalista. Innokkaana käsityöihmisenä joko tuunaan vaatteesta sopivan, tai jos kangasta on runsaasti, kuten teatterin kirppikseltä löytyneessä vihreässä villakangasmekossa, puran vanhan ja teen siitä kokonaan uuden vaatteen.
Maria Maaton

Anonyymi kirjoitti...

1. Tylsästi komppaan aiempia. Vagabond, Change, Bianco. Ostin Vagabondin korkeakorkoiset nyörisaappaat vuonna 2006. Käytän niitä yhä. Change on ainoa, jolta olen löytänyt tarpeeksi pienen ympärysmitan, tarpeeksi suuren kuppikoon ja kohtuullisen hinnan yhdistettynä. Biancon kengät ovat kestäviä ja kauniita.
2. Olen saanut perintönä 60-luvun alun kotimaisen, kellohelmaisen mekon. Vastaavia etsin, usein heikoin tuloksin. Tyylini ja mittani ovat pysyneet samoina vuosia; lähinnä täydennän varastojani jonkin käyttövaatteen tai asusteen saavuttua elvytyksestä huolimatta tiensä päähän. Vanhat mekot, ompelijan tekemät hameet, villatakit ovat listallani; samoin villakangastakit. Jos ne ovat kestäneet jo vuosikymmeniä, kestävät ne toiset moiset.

t. rita

Elina kirjoitti...

1. Vanha merkki, mutta hyvä edelleen toisella/kolmannella/kymmenennellä kierroksella, on kotimainen Pola. Polan kynähameet ovat kerta kaikkiaan toimivia monenlaisissa vintagemix-asuissa.
2. Vedetään tähän yllättävä asia, eli kirppikseltä kannattaa etsiä vanhoja liinavaatteita. Kaikki tietävät, että uudet liinavaatteet ovat kamalia kovia tärkkikasoja vielä monen pesun jälkeen. Mutta jos sattuu löytymään kirppikseltä moneen kertaan pesty 60-70-luvun raionpussilakana, kokeilkaapa miten pehmeä ja ihana se on! En enää muuta huolikaan sänkyyni.
KanssaKeijuElina

Anonyymi kirjoitti...

1. Pikolinos-kengät! Euroopassa valmistettuja käsittääkseni, eko-merkillä, ja kauniita. Valitettavasti Sokos lopetti jo monta vuotta sitten näiden myynnin, mutta netti pelaa. Toisena valintana niin ikään Nudie Jeans, myös mies käyttää niitä :) Marc O 'Polo kestää myös (trikoopaitojen käyttöikä todella pitkä!), ja Polarn och Pyretin univaattet kestävät ainakin oman öisen urheiluni.
2. Laukkuja, tarjontaakin on yleensä jonkin verran. Bleiserejä myös. Muista kuin vaatteista peltipurkkeja jää käteen.

t. Meeri

Karkkis kirjoitti...

1. Benettonin neuleet ovat kauniita ja kestäviä. (Tosin lempparivillatakkini olen kuluttanut puhki.) Monkee genesin housuista olen myös tykännyt, mutta en ole löytänyt niitä pitkään aikaan mistään. Netistä tietysti saa, mutta koot vaihtelevat yksilöstä toiseen jonkun verran, joten pitäisi päästä sovittamaan.

2. Metsästän villaneuletakkeja. Olen kovin viluinen ja kunnon villatakit ovat helposti aika kalliita. Siispä metsästän niitä hyväkuntoisina kirppareilta. Vintagekauposta etsin eniten mekkoja.

Anonyymi kirjoitti...

1. Tiger of Sweden. Minulla on vuosia käytössä ollut villakangasmekko joka on kerta toisensa jälkeen aina upea, kangas ei ole mennyt miksikään vaikka olen vesipessyt mekkoa ja siinä luvataan vain kuivapesu ;). Samoin ostin villaisen neulemekon ja vaikka se on ollut vain kaksi talvea käytössä niin ei ole nyppyyntynyt yhtään eikä vanunut.

2. Kirpputoreilta metsästän ihan kaikkea ja mitä vanhempi sitä parempi. Jos vanha vaate/esine on vielä käyttökuntoinen vuosikymmenten jälkeen niin tuskin se minullakaan heti hajoaa.

-Elisa

Anonyymi kirjoitti...

Noolanin villamekkoja voin suositella, ihanan lämmin ja kestävä. Lisäksi itselläni on ollut jo muutaman vuoden jatkuvassa käytössä Mhannin (ostettu siis Lumi accessories liikkeestä) nahkalaukku ja on edelleen varsin hyvässä kunnossa.
-Milla

-Iris- kirjoitti...

1. Vagabondin kenkiin luotetetaan täälläkin.

2. Itse metsästän kirpputoreilta lähes kaikkea. Esim. perustrikoopaidat ostan mieluusti kirpparilta eikä tule pettymyksiä yleensä laadun suhteen. Kuten täällä muutkin mainitsivat, niin neuleita kannattaa etsiskellä. Mukava löytää laatua pikkurahalla.

Hanna GoingToRain kirjoitti...

1. Täytyy sanoa, etten ole sattuneista syistä omistanut ikinä mitään ns. 'hienompia' merkkejä joiden voisi olettaa olevan myös laadukkaampia, mutta toisinaan halpaketjujenkin rytkyt pääsevät yllättämään. Sehän siinä onkin hankalinta, kun koskaan ei voi tietää onko joku vaatekappale hyvä vai ei vaan sen näyttää vasta aika. Pari kestävyydellään ja laadullaan yllättänyttä vaatekappaletta minulla on: H&M:n villakangashousut joita olen pitänyt viisi vuotta, ja joista ei ole edes yksikään nappi tippunut tai taskun sauma ratkennut! Pientä nyppyyntymistä on havaittavissa, mutta ei mitään mikä estäisi vaatteen käyttämisen ihmisten ilmoillakin. Toinen on Indiskan puuvillamekko, sekin nelisen vuotta vanha ja yksi eniten pitämiäni vaatteita. Väri ja muoto on säilynyt lukuisista pesukerroista huolimatta ja myös vyötärön kuminauha on edelleen kuosissaan. Joskus myös halpa voi olla hyvää.

2. Kirppiksiltä metsästän hyväkuntoisia t-paitoja ja neuleita. Erityisesti miesten neulepaidat käyn aina läpi, sillä niissä on lähes poikkeuksetta suurempi prosentti luonnonkuituja kuin naisten vastaavissa. Ja jostain syystä monet miehet karsastavat villapaitoja, joten joulupukin tuoma pusero saattaa päätyä kirppikselle ihan käyttämättömänä. ;)

Anonyymi kirjoitti...

Luotan Nanson trikoovaatteisiin. Ne eivät petä.
Kirpparilta metsästän kaikkea kivaa ja käytännöllistä.
- Liisukka

Emilia kirjoitti...

1. Samoja merkkejä luettelit kuin mistä itsekin tykkään. Erityisesti Marc O'Polo on suosikkini ja kengistä Clarksin kengät ovat mielestäni laadukkaita, mukavia jalassa ja niissä on hyvä hinta-laatusuhde. Kaikki ostamani Clarksin kengät ovat päätyneet kovaan käyttöön.
2. Kirpparilla katselen tiettyjä merkkejä ja materiaaleja. Tutkin aina materiaalilaput tosi tarkkaan, erityisesti silkki ja villa kiinnostavat.

Anonyymi kirjoitti...

1. Falken Wolfordin, kunertin ja Philippe Matignonin ( kirjoitetaankohan noin?) sukkahousut. Täydellinen koko - ei tarvitse nostella päivän aikana, täydellinen laatu - ei tule reikiä. Noin kahden vuoden jälkeen jalkaterissä voi olla hieman pilliintymiä kovasta käytöstä. Nämä merkit ovat siis käytössäni 40den->. Ohuissa sukkiksissa käy mikä tahansa halpismerkki.
Kaiholla muistelen kun HM aloitti postimyynnin Suomessa noin 17 vuotta sitten. Ostin t-paitoja, jotka kestivät vuosikausia. Olen sotkenut paitani omenatahroilla, joten nykyään ne palvelevat aluspaitoina.
Usein merinovilla kestää aikaa, ei siis helposti pilliinny. Merkkiä en osaa nyt sanoa.
Minulla on nyt reissussa jalassani Rizzon 9 vuotta vanhat saappikkaat.
2. Kirppiksellä pitää yllättyä. Jos tykkää aidoista turkeista, niin niitä löytää edullisesti. Mielestäni turkki on lämpimämpi kuin untuvatoppatakki.
t. Outi

Anonyymi kirjoitti...

Shock absorber urheiliivit ovat parhautta! Kirppareilta olen etsinyt juhlavaatteita esim. vähän käytettyjä mekkoja ja hameita. T: Leninki
luumunkukia @luukku .com (kaikki yhteen)

ann kirjoitti...

Nanso on luotettava merkki. Kengistä Pomar on suosikkini, jos mallistossa sattuu olemaan mieleinen malli. Komppaan Hannaa tuossa, että merkki tai ei aina kerro tuotteen laadusta.

Kirppiksiltä ostan erityisesti mekkoja, laukkuja ja koruja.

Kirppisrakkautta Eeva kirjoitti...

1. & 2. Kiinnitän huomioni kirppiksillä silkkipaitoihin (esim. Stockman silk), nahkahameisiin, Vuokon mekkoihin ja Arolan neuleisiin. Myös vanhemmat suomalaiset nahkaiset talvikengät ovat mahtavia.
t: Eeva

Me Wämili kirjoitti...

Itse suosin valtavan paljon Marimekkoa,varsinkin vanhempaa.
Siitä saa tuunattua uudelleen lapsille sopivaa,kankaiten hinta/laatu-suhde on kirppiksillä yleensä hyvä ^_^

Ostan itse paljon kankaita,varsinkin vanhoja verhoja/lakanoita jotka päätyvät milloin vaatteeksi,milloin sisustujutuiksi.

Xeve kirjoitti...

Luotan Vagabondin ja Eccon kenkiin. Jälkimmäiset ovat yllättäneet erityisesti, koska niiden korkolaput eivät kulu mihinkään. Yleensä joudun vaihtamaan saapikkaisiini korkolaput vähintään kerran ja se on kallista...

Kirpparilta kannattaa metsästää vain sitä, mitä tarvitsee! Toimii kyllä muisskin kaupoissa. :)

Anonyymi kirjoitti...

1. Kenkämerkeistä minä suosin Ten Pointsia, Artia, Gaboria sekä Clarksia. Joka merkillä on tietyt mallit, jotka sopii jalkaan ja on todettu käytössä mukaviksi. Vaatteissa en osaa nimetä mitään erityisiä merkkejä. Teen paljon mekkoja itse ja ostan kirpparilta mitä satun löytämään.
2. Kirpparilta etsin ja löydän: vanhoja (kotimaisia) villaneuleita - ihanaa ohutta neulosta ja kestävät aikaa. Muita neuleita, mutta ei akryyliä. Trikoopaitoja ja jakkuja, Nanson ja Marimekon vaatteita, vanhoja retro-mekkoja. Alaosia löytyy harvemmin, koska olen niin lanteikas, etteivät ne yleensä sovi. Vanhoja käsilaukkuja. Vanhoja takkeja.
-toinen nuori opettajatar-

Anonyymi kirjoitti...

Nansoa ja nahkaa...
Näihin luotan sekä uusia ostaessani että second handinä.


TVBJ

Anonyymi kirjoitti...

1. Muotikuu on ykkönen. Jokaista ostettua tuotetta muokataan ompelimossa niin kauan, että asiakas on tyytyväinen. Olen myös teettänyt Muotikuun mallien pohjalta lukuisia mekkoja niin arkeen kuin juhliinkin. Noa Noa on myös hyvä vaatemerkki. Kengistä fanitan Wondersia ja Vagabondia.
2. Kirppareilta kannattaa katsella vanhoja sisustusjuttuja, esim. valaisimia vuosikymmenten takaa.

Anonyymi kirjoitti...

1. Laadukkaita vaatteita olen löytänyt mm. seuraavilta merkeiltä: Me & I, Nanso, Marc O'Polo, Marimekko. Kemgistä mm. seuraavat merkit ovat olleet laadukkaita: Ecco, Sievi, El Naturalista.
2. Kirpputorilta ostan (ja suosittelisin ostamaan) erityisesti seuraavia: puuvillaiset vintagemekot, villakangastakit, huopahatut, villatakit, pukukorut ja vanhat liinavaatteet.

-e-

Anonyymi kirjoitti...

1. kengät ostan uusina ,suosin vagabondia, riekeriä, gaboria...

1.Olen kirppisintoilija ja etsin sieltä esim nansoa...liinavaatteita.. tuunaustarpeita...
satu.kantoluoto@hotmail.com

marjakl kirjoitti...

1. Olisikin joku tietty merkki johon aina luottaa, niin voisin aina käyttää vain sitä. Valitettavasti tällaista ei itselläni ole, mutta tästä saa hyviä vinkkejä. Minä kiinnitän siis lähinnä huomiota materiaaliin ja leikkaukseen sekä työn laatuun. Olen ostanut erittäin kestäviä juttuja H&M:ltä, ja toisaalta joutunut pettymään joihinkin laadukkaampina pidettyihin merkkeihin (esim. Marimekko) ja päinvastoin.

2. Harvoin varsinaisesti metsästän kirpputoreilta mitään, vaan ostan jos tulee vastaan jotakin laadukasta ja sopivaa. Vaatteiden ostamisen koen joskus hieman hankalaksi, mutta laadukkaita takkeja olen ostanut kirpputorilta, siis oikeasti vuosikymmeniä vanhoja villakangastakkeja jotka ovat edelleen lähes uudenveroisia. Lisäksi kaikenlaiset nahkatuotteet, eli kengät ja laukut sekä tietysti huonekalut ja valaisimet ovat joita erityisesti suosin käytettynä.

Rinna Pitsiunelma kirjoitti...

1. Vogue Luxe Cotton puuvillasukkahousut pysyvät täysin nypyttöminä, ja sen jälkeen kun ne ovat kuluneet pohjasta puki, niistä saa vielä tosi siistejä pölyrättejä.

2. Kirpputoreilta kannattaa ostaa trikoopaitoja, koska niistä näkee kunnon. Kaupassa on vaikea arvata pysyykö trikoopaita siistinä vai kulahtaako ensi pesussa. Ja tietysti kaikkea ihanaa ja mielenkiintoista vintageasiaa löytyy kirppiksiltä, kun jaksaa etsiä.

Anonyymi kirjoitti...

Itse katselen menneitten vuosien mekkoja. Yksi suosikkimekkolöytöni on merkkiä Vestio. Myös villakangastakit ja nahkaiset talvikengät katson tarkkaan. T: Tupu

Anonyymi kirjoitti...

1. Kengistä ehdottomasti El Naturalista. Kestävät useita vuosia ja vain paranevat käytön myötä. Vaatteista taas tykkään Indiskan vaatteista, mutta vain luonnonmateriaaleista valmistetuista. Eli jätän ostamatta kaikki muoviset mekot ja neuleet vaikka olisivatkin nättejä. :)Esim puuvillaiset ja villaiset Indiskan mekot kestää hyvin monta vuotta, vaikka niitä pesisi ahkerastikin.
2. Kirpputoreilta haalin (suomalaisia) nahkakenkiä ja kaikenlaisia mekkoja.

T. Kaisa

Augusti kirjoitti...

Ensimmäiseen en osaa kunnolla vastata, vaikka Nanso tulee mieleen minullekin.

Kirpputoreilta löytää helposti ainakin vanhempia laadukkaita hameita esimerkiksi villasta tai jostakin sekoitteesta. Vähään aikaan en ole ehtinyt käydä kirpputoreilla, mutta hameiden runsaus aiheuttaa kohta jo ongelman: pitäisi niitä yläosiakin löytää eikä vain hameita!

JM kirjoitti...


1. Aidot nahkakengät , mm. juurikin se vagabond. Mainitsen vielä marimekon laukut, jotka on kestäneet minulla pian viitisen vuotta ja varmasti kestää ainakin toiset viisi vuotta.
2. Aitoa nahkaa, aitoja merkkivaatteita: ei niitä halppis kopioita! Marimekon mekkoja, laukkuja yms. Laadukkaita villetakkeja ja neuleita myös metsästän.

♥ jelena.nieminen@hotmail.com
♥ Jelena Nieminen

Satu kirjoitti...

Hauskaa lukea muiden kommentteja ja ihmetellä, mistä kirppareilta löytyy laatuvaatteita. Meidän kaupungin kirppareilla tarjonta on Vero Modaa ja Henkkamaukkaa.

1. Aiemmin luotin Marc'o Poloon, mutta nyt kun olen katsellut tai sovittanut merkin vaatteita, en ole uskaltanut ostaa. Hinta on pysynyt samana, mutta laatu vaikuttaa heikentyneen. Espritillä oli myös aiemmin hyviä trikoopaitoja, mutta onko enää? Tykkäsin monista Jackpotin vaatteista, mutta merkkihän on nyt lopetettu.

Nanson läpivärjätyt vaatteet ovat usein pitäneet muotonsa pitkään. Printeistä on kahtalaista kokemusta.

Eniten käyttökertoja on loppujen lopuksi hyvillä kengillä. Clarksin kengillä on ollut valtavat määrät käyttökertoja Eccon ulkoilukengillä ja Asicsin lenkkareilla myös. Biancon laatu on ollut huono. Niitä on joutunut (useampaa paria) liimailemaan, kun pohjat lähtevät irti.

Myös kunnon talvitakki kestää miltei loputtomiin. Hihasta rispaantuu sitten lopuksi.

2. Parhaat löytöni kirppikseltä: Marimekon 90-luvun pussilakanat. Lakanapuoli muutenkin. Pellavaiset tekstiilit. Lasten juhlavaatteet ja -kengät. Eräs oma juhlamekko. Aiemmin löysin hienoja takkeja, mutta en enää.

Ai niin, ja ihanista ihanin nahkahameeni on kirpparilta, samoin paksua denimiä oleva mekko. Molempien takia olen valmis pysyttelemään mitoissani, vaikka tekisikin mieli karkkia. :-)

Anonyymi kirjoitti...

Minun jalkaani paras kenkilesti om Marc. Laatukin mainio. Housuissa Boomerang istuu hyvin. Vaatteissa tykkään monista Sandin vaatteista ja ovat olleet myös laadukkaita. Samoin Ril's. Takeissa ehdoton on Aino (johon en osaa laittaa tässä kahta pistettä i:n päälle...)

Anonyymi kirjoitti...

1.Mielenkiintoista! Suosimme lähes poikkeuksetta samoja merkkejä,mutta kenkien suhteen olen eri mieltä. Mielestäni Vagabondin kengät ovat nykyään harmittavan heikkolaatuisia, olen joutunut pettymään jo kolme kertaa peräkkäin käsiin hajoaviin Vakabondeihin.( Toivottavasti ei käy kuten Clarkseille ja monille muille vanhoille laatukenkien maineessa oleville, että laatu heikkenee,mutta maine jää :( )

2.Kirppareilta ostan hyvälaatuisia neuleita ja mekkoja,jonkinlaisena käsityöihmisenä huomioin tietenkin myös tarjoolla olevat verhot/pöytäliinat/kankaat ja tuunattavissa olevat vaatteet
(-teetin juuri kirpparilta löytyneestä miesten kashmirvillaisesta ulsterista itselleni talvitakin!).
Nykyään painotan hankinnoissani niiden käytettävyyttä.
Vaikeasti pestävät, tai omasta tyylistä liian poikkeavat vaatteet jäävät ostamatta. En halua vaatekaappiini enempää vaatteita,joita voi yhdistellä vain muutamien ylä-tai alaosien kanssa..

-li

Anonyymi kirjoitti...

1. Myös minä omistan useat Vagabondit, muun muassa juurikin samat kuin kuvassasi. Ostan vähintäänkin yhdet Vagabondit vuodessa, enkä muista vielä heittäneeni yksiäkään menemään. Vagabondien lesti sopii vaivaisenluiseen lättänään jalkaani, koko talven olen tallannut läpi loskan Vagabondin talvisaappailla.

Nytkin päälläni on Nanson trikoomekko. Näitä toivoisin omistavani enemmänkin. Käytän todella vähän niin sanottuja kotivaatteita, mutta jos en kävisi töissä vaan häärisin kotiäitinä, pukeutuisin varmasti enemmän Nanson trikoomekkoihin, sillä niitä saa melko huoletta pestä ilman, että täytyisi heittää mekon edustavuudelle hyvästit heti muutaman pesukerran jälkeen.

2. En lähde enää metsästämään kirpputoreilta vaatteita (kuten nuorempana tein) vaan kotimaista lasia, astioita ja kirjoja. Kirpputorien vaaterekit tuntuvat olevan niin täynnä lumppua, riepuista H&M-vaatetta ja menneiden vuosikymmenten rumimpia tuulipukuja, että en jaksa enää penkoa, mutta silloin tällöin voi löytää jonkun ketjuliikkeen kerran juhlissa käytetyn vaatteen, mekon tai bleiserin - itselleni ne tulevat arkivaatteiksi.

Pauliina