perjantai 22. marraskuuta 2013

Aurinkokuningatar

Perjantaista!

Tämänpäiväinen osoittautui allekirjoittaneen kohdalla oivalliseksi esimerkiksi siitä, kuinka itselleen voi ihan oikeasti suggestoida hyvän työpäivän.

Rohkaistuin aamulla kysymään eräiltä oppilailtani, voisivatko he kokeilla opetttajallekin sellaista hienoa kalanruotolettiä, joita nuorilla neideillä on päässään vähintään joka toisella. No, tytöthän riemastuivat haasteesta ja alkoivat väsätä päähäni kampausta.

Käytävällä kulki ohi lukiolaisia, joista joku taisi huikata, että nyt Tildallahan on oikea hovineitiarmeija ympärillaän! Heille tokaisin, että, no minähän olenkin aurinkokuningas (oltiin kurssilla näytelty jälleen kerran perinteikästä Ludvig XIV:n aamuheräämistä)! Tähän joku taisi vuorostaan lisätä, että ei, sinähän olet aurinkokuningatar!

No niin, ei sitten muuta tarvittu. Päätin leikkiä hetken aurinkokuningatarta ylväs letti niskassani ;)

Kun hovineidit olivat saaneet letin valmiiksi ja näyttäneet kännykkäkameralla vielä siitä kuvankin, marssin opehuoneeseen ja tilasin kollegalta kahvin tunnin päästä koevalvontaan. Tämä hieman varttuneempi "hovineiti" toikin sitten kahvin minulle ihan ajallaan ja niiasi vielä syvään ja kauniisti :) Kokeentekijät seurasivat episodia kummissaan... Kahvin kanssa nautin tietysti suklaakuorrutettuja keksejä - kuuluisan (epätodellisen) lausahduksenhan mukaan Marie Antoinettekin oli suositellut niitä itsensä lisäksi köyhälle kansalle.

Palattuani opehuoneeseen aloin tietysti rehvatella roolillani, keitin kaakaokahvia (molemmat 1700-luvun ylellisyysjuomia) ja nautin lisää leivoksia. Siihen sitten eräs työkaveri sitten totesikin makeasti nauraen, että jatkapa tuota menoa, niin pääset vielä päästäsikin kuten se esikuvasi. Glup, ehkä en ihan sitä kuitenkaan halua...

Oivoi. Kuinka paljon tykkäänkään kollegoista ja oppilaistani ja olen iloinen, että paluu työelämään on tuntunut hyvältä! Vaikka välillä elämässä on surua ja murhetta, ilo on otettava irti niistä arjen pienistä hetkistä. Samalla luo toivottavasti valoa myös muille tähän arjen harmauteen.

Rentouttavaa illanjatkoa myös teille kaikille :)

6 kommenttia:

Lammas kirjoitti...

Oi, millainen päivä sinulla olikaan! Tarinasi toi iloa minunkin päivääni (tai oikeastaan iltaani).

Kati kirjoitti...

Ihana juttu. :)

Anonyymi kirjoitti...

Voi että sinä olet varsinainen komedienne. Ihailen.

Toivottaa vanhempi englantikollega

piikkipaatsama kirjoitti...

Kuulostaapa kivalta :)
...mäkin nautin kovasti mun 2 tunnin työpäivästä... tosin siihen kuului vain 2 kokeen valvontaa ja kokeesta jutustelua....

Anonyymi kirjoitti...

Voi sinun mielikuvitustasi ja huumoriasi, ihailen!

terv. kuva letistä ois kiva

Turun Tilda kirjoitti...

Lammas: Ihana kuulla :)

Kati: Hih :D

anonyymi: Kiitos vanhempi englantikollega :)

Piikkipaatsama: Ei hullumpaa ollut sullakaan :)

anonyymi: Noi, kun ehdin purkaa... Mutta ehkäpä pyydän uusinnan vielä joku päivä :)