torstai 24. lokakuuta 2013

Vuosikerrospukeutumista

Torstaista!

Tätä postausta suunnitellessani mietin, että kirjoittelenkohan samoista vaatteista vielä viiden vuoden päästäkin, siis jos tämä blogi on silloin yhä pystyssä?


Tämän jutun syy ja seuraus on ihana ruusuhame, jonka ostin auskuvuonnani 2005. Se on siis aika hyvin käytetty hame! Vaeltelin siinä helmat hulmuten (ja Puolalanpuiston lehtikasoissa pomppien) kyseisen armon vuoden hehkuvan ruskaisessa syksyssä.  Olinhan tuolloin vielä alle 25 ja kirkasotsainen idealistinen auskultantti; ajattelin pistää Suomen historianopetuksen metodit uusiksi, kunhan vain voittaisin ensin esiintymispelkoni.


No, vuoteen 2013 mennessä opetusotteeni on pragmatisoitunut ja pahin idealismini karissut, mutta toisaalta kyllä Tilda eronnee osasta kollegoista siinä, että hän pomppii yhä lehtikasoissa sekä saattaa imitoida kinkeripappia tai hakkapeliittaa kesken tunnin niin, että vähän hurjempikin teini unohtaa älypuhelimensa hetkeksi ( mutta tietysti vain hetkeksi). 


Ruusuhamekin on kokenut mullistuksia. Ensin kamalaa lannemittaa nostettiin Eijan toimesta korkeammaksi vyötäröksi ja toissapäivänä totesin tuon tyllihelman olevan sen verran passè, että saksin sen veke. Ehkäpä hame siis kestääkin sen 13 vuotta ;) Tietty olen siitäkin vaihtoehdosta huomattavan onnellinen, että olisin viiden vuoden päästä kahden pienen onnekas paksuvyötäröisempi äiti, jolloin voisin lahjoittaa hamoseni jollekulle runotytölle, joka osaa arvostaa sen historiaa.

Mukavaa päivänjatkoa!

Ps. Lumin laukku on yksinkertaisesti vuoden paras ostos. Se sopii tämänkin asukokonaisuuden kanssa :)

5 kommenttia:

Lady of The Mess kirjoitti...

Kaunis hame ja voin hyvin kuvitella sinut Puolalanpuistossa hyppelemässä;) Ja tuo Lumin laukku vaan on yksinkertaisen ihana!
Oikein hyvää viikonloppua, Tilda!

Pirteät munat kirjoitti...


Mainio hamonen ja vielä jos vyötärökin levenee, niin tykkään. Onnea matkaan!

Terv. Emmi, vakkarilukijasi ja hissan ja yhteiskuntaopin ope, joka harvoin kommenteeraa

Sylvi kirjoitti...

Oi Tilda, niin kaunis! Ihania ajatuksia. Ostin muuten myös Lumin laukun tänä syksynä, vielä vähän oudoksun sen väriä, mutta muuten tykkään täysillä. Kerrankin mahtuu kaikki tavarat sinne mukaan, jopa tanssikuteet, jos on tarvis. - Lehdenhyppimisonnea sinne!

Kutri kirjoitti...

On muuten älyttömän tyttömäinen ja kaunis hame olematta millään lailla liian teini. Mielelläni ottaisin omaankin garderobiiin.

Turun Tilda kirjoitti...

Lady of the Mess: Kiitos :) Hyvää alkanutta viikkoa sinulle :)

Pirteät munat: Onpas pirteä nimimerkki ;) Kiitos onnentoivotuksista :)

Sylvi: Kiitos :) Lumi on tosiaan ihme tilaihme! Kaikki tarpeellinen mahtuu mukaan. Innoittavaa syksyä myös siihensuuntaan :)

Kutri: Kiitti, kuvailitpa hyvin hamosta :) Ideaalia olisi, että kertakäyttöpyntteiden sijasta löytyisi joka vuosi muutama tällainen aikaa kestävä vaatekappale...