maanantai 8. huhtikuuta 2013

Siellä, missä aurinko paistaa aina

Tervehdys jälleen!


Reissattu on, maakunnissa lähellä ja kaukaa. Opintoja kävin edistämässä Jyväskylässä, mutta nämä kuvat ovat "armon laakson" tietämiltä viime viikonlopulta.


Kaupunkipromenaadille pääsi mukaan marjainen vintage-hattu. Keväinen päivä oli jännä yhdistelmä purevaa merituulta, kimmeltävää jään pintaa, narsisseja mutta kuitenkin jo paljasta asfalttia, johon korot kopisivat sekä sen kuuluisan Naantalin auringon hymyilyä :).


Tuulen suojassa, kahvilan aurnkoisella seinustalla saattoi nauttia kevään ensimmäiset kahvit kera kakkutikkarin.

Ehkäpä tuo ylenpalttinen kirkkaus ja kimmellys sai aikaan sen, että ensimmäisen kerran tänä vuonna yllätin itseni haaveilemasta tulevasta kesästä. 


Haaveita on tällä hetkellä kolme: Haluan palata Naantaliin ja tehdä opastetun visiitin liikemies Alfred Kordelinin rakennuttamaan Kultarantaan. Tuo presidenttiemme kesäasunnon puutarha on kiehtonut mieltäni jo vuosikaudet. On oikeastaan vähän noloakin, etten ole saanut aikaiseksi käydä kyseisessä maamme kulttuuri- ja poliittisen historian kannalta merkityksellisessä paikassa aiemmin.

Tahtoisin nähdä (kokea) myös uudistetun Tyrvään Pyhän Olavin kirkon. Lempinykytaitelijoitteni Osmo Rauhalan ja Kuutti Lavosen kirkkomaalaukset ovat olleet vaikuttavia jo taidekirjojenkin sivuilla, mutta uskon vakaasti, että näky on paikan päällä henkeäsalpaava.


Haaveilen myös tähän asti kokematta jääneestä täydellisestä kesäteatterielämyksestä - siihen kuuluisi erinomainen teatteriesitys ja ravintolailta Aurajokirannassa pitkän kaavan kautta.

Saavu siis jo ihana kesä!

Mitä suunnitelmia sinulla on kesäksi? Mitä suosittelet kesäelämykseksi meille muillekin?

9 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Urajärven kartanomuseo pitäisi avattaman 2013 restauroinnin jälkeen. Se on hieno paikka. Sinne tahdon ehdottomasti.

Anonyymi kirjoitti...

Suosittelen kyllä Kultarantaan tutustumista. Vaikka olen itse vanha naantalilainen (käytännön pakosta turkulaistunut 7 vuotta sitten), niin harvemmin sitä kotikaupungin nähtävyyksiin tutustuu. Kultarannassa olen kuitenkin käynyt (muualta tulleiden vieraiden kunniaksi) muutamia kertoja. ;) Kävitkö meren jäällä kävelyllä? Vaikka kävelyreittejä ei enää auratakaan, ne oli ainakin viime viikonloppuna vielä erinomaisessa kunnossa. :)

Itse olen suunnitellut tutustuvani joihinkin Turun tarjoamiin mahdollisuuksiin paremmin tänä kesänä. En ole esimerkiksi tutustunut ulkoilusaariimme Vepsään ja Pähkinäiseen ollenkaan, joten näihin (tai ainakin Vepsään) aiotaan suunnata vesibussilla joku kaunis kesäpäivä. :)

Anonyymi kirjoitti...

Minäkään en ole käynyt Tyrvään Pyhän Olavin kirkossa. Kirkosta tehdyn kirjan olen lukenut ja katsellut useampaan otteeseen huolellisesti läpi. Uskon kirkon olevan aivan fantastisen. Tehdäänkö retki? t. O.

Maria kirjoitti...

Ihania kuvia ! <3 Ja toi auringonpaiste on kyllä täydellisyyttä !

-Maria

ps. kakkutikkari on kyllä harvinaisen herkullisen näköinen :P

Kate kirjoitti...

Louhisaari on kiva, ja päivä Nauvon satamassa melkein vastaa pientä ulkomaanmatkaa.

Christina kirjoitti...

Ihania kuvia! :)

Anonyymi kirjoitti...

Pyhän Olavin kirkko on upea ja kaiken lisäksi mahtavalla paikalla, eväät mukaan ja järven rantaan retkelle. Sastamala gregorianan aikaan tuon seudun kirkoissa on upeita konsertteja, lähellä olevissa keskiaikaisissa kirkoissa siis kantsii poiketa muissakin.

Louhisaari on tosiaan hieno myös.

Tampereella Amurissa työväen kortteli on myös kiva kesäkohde ja siinä lähellä on myös Tallipiha. Samoin Pyynikin vanha näkötorni munkkikahviloineen ja pikkuinen vohvelikahvila Ojakadulla, samallahan voi käväistä Tuomiokirkossa ihmettelmässä Simbergin ja Enckellin taidetta.

Porvoon vanhakaupunki on myös suosikkini.

Ja vanhat ruukkialueet, ah. Fiskars, Billnäs, Fagervik... Mustion linna. Ajelee vaan vanhaa kuninkaantietä lännestä itää kohti. Omenapuiden kukinta-aikaan aivan hurmaava reitti.

-m

Anonyymi kirjoitti...

Ja vielä lisäys Kuninkaan tien reitiltä, lempipaikkani Hvitträsk.

Anonyymi kirjoitti...

Vepsän ulkoilusaaressa olisi kiva käydä ja Vanhaan Raumaan pitää päästä taas ihailemaan taloja ja pihoja.

Keväiselle sadepäivälle vinkki Turussa: lauantaina aukeaa uusi kirppis Turun keskustassa, nimensä mukaisesti Ihana Kirppis. Kävin tänään jo pöytääni täyttämässä, ja hyvältä vaikutti.