tiistai 1. tammikuuta 2013

Tildan vuosi 2012

Erinomaista vuoden ensimmäistä!

Oikeastaan minun ei pitäisi nyt istua tässä vaan Lahdessa. Uudenvuoden vastaanottajaisten isäntäperhe kuitenkin sairastui, joten heitä ja itseämme säästääksemme Suomen-turneemme (Jyväskylä- Joensuu-Lahti) jäi sitten hieman torsoksi. Toisaalta olen näin vanhemmiten  todennut, että lomia on kiva viettää ihan kotonakin - vaikkapa villasukat jalassa ja kuplivaa kädessä ;)

Mutta mitäpä tapahtui armon vuonna 2012? Tildan kohdalla se osoittautui tällaiseksi:

Tammikuu

Vuosi alkoi kirpeällä pakkasjaksolla. Tällöin olikin ihanaa, tilaisuuden niin salliessa, kaivautua olohuoneen sohvan nurkkaan, juoda kuppi lämminta ja lueskella kirjoja. Vapaavalintainen lueskelu olikin neljän vuoden mittaiseksi venähtäneen G-urakan jälkeen silkkaa luksusta - lopputyön ollessa keskeneräinen minulle tuli tosi huono omatunto, jos lueskelin jotakin muuta kuin tutkimuskirjallisuutta.


Helmikuu

Vuoden alkupuoli oli toki myös työntäyteinen. Muistelen erityisellä ihmetyksellä energisyyttäni noina kuukausina. Täytyy kuitenkin todeta, että pätevöityminen nosti ammatillista itsetuntoani kummasti ja antoi samalla uusia paukkuja. Aika nopeasti teinkin päätöksen siitä, että yrittäisin hakea tällä samalla imulla opinto-ohjaajan koulutukseen, varsinkin kun se nyt viimeinkin oli mahdollista.


Helmi-maaliskuu oli myös koulumaailmassa hektistä ja haasteidentäyteistä, mutta hauskaa aikaa. Penkkareista sain abeilta muistoksi jättisuuren teekupin :)

 
Helmikuussa sydämemme valloitti myös pikkuinen täystuho. Emännän hermot ovat olleet raunioina lukuisia kertoja. Me muut olemmekin mielellämme ihastelleet menoa täältä vähän kauempaa ;) Siskontyttö sai muuten meiltä joululahjaksi välkkyvän kaulapannan!


Mies on tehnyt muuten tänäkin talvena kauniita jäälyhtyjä...
 
Vielä muutama talvinen työasu....

Maaliskuu

Maaliskuu oli ylioppilaskirjoitusten aikaa, mutta omat kiireeni moninkertaistuivat haettuani opiskelemaan sekä Jyväskylään että Joensuuhun. Elämä oli siis rytmitettävä uudella tavalla...


Onneksi päivä oli jo pitenemään päin, ja ulkolenkit kotiseudun maisemissa antoivat uutta puhtia arkiseen aherrukseen.

Huhtikuu

Huhtikuussa minä huhkin urakalla koepinoja ja pänttäsin pääsykokeisiin, mutta mies lähti työmatkalle Singaporeen. Eikä muuten ihan yksin....


Säikähdin ihan oikeasti, kun sain siipaltani sähköpostia, jossa hän kertoi huonosti käyttäytyvästä ja räyhäävästä kämppiksestä. Vasta kuvatiedostot avattuani minulle valkeni, että kyseessähän olikin (olisi pitänyt arvata) Herra Råtta!

Huhtikuussa reissailin ristiin rastiin Suomea pääsykokeissa. Siksi en ehtinyt myöskään päivittää kovin paljon blogiani eikä kuvamateriaaliakaan yksittäisten päivän asu kuvien ohella ole. Huhtikuu toi mukanaan myös erään raskaan käänteen, kun pitkäaikainen ystäväni menehtyi. Äärimmäinen latautuminen ja valmistautuminen pääsykokeisiin yhdistettynä tähän suru-uutiseen saivat minut lopulta sairaslomalle. Ihmettelen oikeasti, mistä sain voimaa selviytyä pääsykoerumban kakkosvaiheesta haastatteluineen.

Toukokuu

Ympäröivän maailman jälleen vihertyessä minä pakersin edelleen surutyön, pääsykoehaasteiden ja viimeisten koerumbapinnistysten kanssa.


Vähitellen pahin synkkyys hälveni, vaikka suru ja kaipaus jäivätkin. Kaunis, kevääseen heräävä luonto oli paras terapeutti!


Kevään lopulla keittiömme sai uuden asukkaan. Kaunis Juvi-vitriini on muisto isotädistäni ja samalla myös isoäidistäni. Vagabondin punaiset avokkaat olivat taas monessa mukana kesän korvalla!
Kesäkuu

Kesäkuu jatkoi tunnepitoista alkuvuotta. Se oli monella tapaa unelmien täyttymysten mutta myös joidenkin pettymysten kuukausi. Kouluvuoden ja pääsykoerumban päätteeksi suuntasin erään kollegan kanssa Tukholman reissulle...


Ystäväni tiesi monia mielenkiintoisia paikkoja Tukholmassa, joita jaoin myös teille tärppeinä postauksissa.


Eräs ihastuttavista Tukholma-löydöistä oli publiikkiinkin päätynyt vintage-mekko!


Muistan kesäkuulta myös hetken, jolloin olin kaikista tapahtuneista käänteistä huolimatta - ja tietysti myös niistä johtuen äärimmäisen onnellinen. Katsellessani merta kotikalliolta olin juuri saanut tietää päässeeni opiskelemaan Jyväskylään....


Eräs kesäinen projektimme oli pation rakentaminen...


Siihen menikin sitten muun muassa koko juhannus, mutta oli se sen arvoista!


Heinäkuu

Heinäkuu alkupuoli oli kotimaanmatkailun aikaa...Vaimo pääsi myös ruisrokkiin kuuntelemaan omia lemppareitaan...


Vinkkasimme myös teille Colourscapesta!


Tämän jälkeen olikin vuorossa hartaasti odotettu Itävallan reissu!


Näitä postauksia voisin väsätä vielä muutaman lisää. Jostain syystä esim. Wien-kuvat ovat kokonaan julkaisematta.


Minä löysin matkalta kaksi laukkua. Ylempi on arjen uskollinen seuralainen lähes jokaisena päivänä. Alempi taas juhlallisempien tilaisuuksien jokapaikan höylä. En voisi pärjätä enää ilman näitä kahta :)


Elokuu

Elokuussa ehdin ennen koulujen alkua vielä löytämään ihastuttavan retro-mekon töihin.


Muuten kuukausi oli melko asu- ja koulupohdintavoittoinen.


Syyskuu


Syyskuussa arpaonni suosi minua Lumoan tunikan muodossa. Mikä loistava työasu!


Syksyn lempipuuhaamme on sienestäminen. Miehen uutuusvillitys on taas omenanviipaleiden kuivattaminen. noita siipaleita annoimmekin rakkaillemme joululahjaksi.


Loppuun on laitettava vielä tämä kuva. Se on ehkä kivoin minusta otettu kuva tänä vuonna ;)

Lokakuu

Vuoden parhaita vaatehankintoja oli päätös teetättää vanhasta hameesta paremmin istuva kynähame.

 

Toinen yhtä hyvä päätös oli ostaa hääpuvun myynnistä saaduilla rahoilla uusi kevyt talvitopppis. Käytin villakangastakkia itse asiassa ensimmäisen kerran viime vuonna vasta eilen eli vuoden viimeisenä päivänä!


Lokakuulle osuu näköjään näitä vaatehankintoja. Istuvat herrainhousut ovat hyvä hankinta - suosittelen!


Muuten vuoden loppukuukaudet kuluivat leipätyötä tehden ja siinä sivussa opiskellen. Ehkä joku huomasikin minun olleen edellisten asioiden suhteen hieman vaisu. Se on johtunut pääasiassa kiireestä, mutta toisaalta myös pienoisesta väsähtämisestä ja pettymyksestäkin. Opinnot eivät ehkä ole olleet toistaiseksi vielä sitä, mitä toivoin, mutta toisaalta vastahan tässä on kolmasosa matkasta tarvottu. En siis ala antamaan mitään arvosanoja tässä vaiheessa opintokokonaisuuksille. Toisaalta myös kohtuu tiheä reisaaminen ja lähijaksojen jälkeiset palaamiset töihin ovat olleet rankkoja huolimatta siitä, että minulla on ollut tosi hyvä sijainen ja itselläkin asiaosaaminen on jo toista luokkaa kuin parin ensimmäisen työvuoden jälkeen.

Marraskuu

Marraskuussa minulla oli ensimmäinen opintoihin liittynyt harjoittelu lähijakson sijaan. Se antoi uutta puhtia opintoihinkin. Kyllä käytäntö opettaa parhaiten!Käyttökelpoisimmiksi kapistuksiksi osoittautuivat kuluneen kuukauden aikana uudet, myös hääpukurahoilla ostetut Tommy Hilfigerin tikkauskumpparit. Jos ihmettelette, miksi korostan tuota hääpukujuttua, niin perustelen nääs tässä samalla itselleni, miksi minulla oli oikeus hankkia nuo jutut. Raha ei tänä vuonna kasva (heh, ei toki muinakaan vuosina) oksilla, koska joudun ottamaan palkatonta vapaata töistä. Lompakon nyörien pitääkin pysyä kiinni myös armon vuonna 2013!


Flapper-mekkoa en ole vielä ehtinyt töihin laittaa, mutta näin varmaan tapahtuu tammikuussa :)


Joulukuu


Joulukuussa en ollut montaa päivää töissä, sillä vuorossa oli jälleen lähijakso Jyväskylässä.Tein postauksen menneiden vuosikymmenten tyylistä ja annoin vinkkejä vintage-henkiseen juhlapukeutumiseen.


Kotikin sai, kiireestä huolimatta, pientä jouluntuntua sisustukseensa. Herra Råttakin heräsi kaamoskoomasta ja näytti mallia omatoimiseen joulunviettoon. Ehkäpä häntä näkyy tänä vuonna vähän useamminkin täällä blogissa?


Tälläinen oli siis Tildan vuosi. Oli oikeastaan aika opettavaista ja lohdullista tehdä tällainen kooste. Harmittelen usein, ettei elämässäni tapahtu muka mitään, mutta totuus taitaakin olla ihan toinen. Kiitollisin mielin suuntaan tästä eteenpäin. Häntä pystyyn - niin minä kuin te kaikki siellä ruudun toisella puolella :)

9 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Paljonhan sinulla on vuoden aikana tapahtunut! Täytyykin tehdä itsekin vastaava. Samalla tulee kerratuksi mitä kaikkea sitä onkaan tapahtunut.
Kiitos mukavista postauksista kuluneelta vuodelta ja erityiskiitos inspiraation antamisesta naisellisempaan pukeutumiseen :) Terv. lukija Jyväskylästä

Anonyymi kirjoitti...

Olipas kiva yhteenveto. Tuli tässä myös mieleen, että rakkautesi vintagevaatteisiin sopii jotenkin todella hyvin historian opetajalle. ;) (enhän muista ihan väärin sun opetettavaa ainetta, enhän?)

Sen sijaan itse muuten tykkään esim geometrisista muodoista vaatteissani ja koruissa (oonko kertonu, minkä aineen opettajaksi mun pitäs valmistua kunhan gradu valmistuu?). :P

Karkkis kirjoitti...

Hauska lukea kootusti vuodestasi! Nyt kun olen tämän vuoden aktiivisemmin seurannut blogiasi, moni asia tuntui tutulta, mutta toisaalta monista asioista tuntui olevan tosi kauan aikaa.

Laitoin sinulle haasteen blogissani viimeistä edelliseen postaukseen, mutta älä ota paineita. Jos et jaksa, ehdi tai viitsi toteuttaa haastetta niin jätä rauhassa väliin. Kun vaan mietin, kenen matkailutottumukset minua kiinnostaisivat, tulit mieleeni. :)

Turun Tilda kirjoitti...

Lukija Jyväskylästä: Kiitos kaunis palautteesta :)

Saara: Hih, oisko sitten jokin matemaattinen aine?

Karkkis: Kiitos haasteesta! voisin toteuttaa sen jossakin vaiheessa. muistutapa , jos mitään ei pariin kuukauteen kuulu ;)

Bisquits kirjoitti...

Asusi ovat todella inspiroivia! Tänä vuonna ajattelin itsekin panostaa taas enemmän pukeutumiseen, kun vaatteet mahtuu taas vihdoin päälle. :-)

Karkkis kirjoitti...

Oho, en yhtään muistanut että olin jo kertonut sinulle haasteesta edellistä postausta kommentoidessani! No, en varmaan muista muistuttaa parin kuukauden päästä, kun pää on niin hatara. :D

Turun Tilda kirjoitti...

Bisquits: Kiitos palautteesta :) kiva tietää, että inspiraatiota on tiedossa myös sinun garderoopisi suunnasta :)

Karkkis: No mennäään sitten mahdollisella "päähän pälkähdys" -linjalla ;)

Ilona kirjoitti...

Vilkas ja tapahtumarikas on ollut sinunkin vuotesi. Olen lukenut blogiasi edelleen, ties kuinka mones vuosi jo menossa :), mutta kommentointi blogiisi (kuten moneen muuhunkin) on vain jäänyt lähes nollaan. Mutta täällä lukijapuolella siis ollaan edelleen!

Hyvää vuotta 2013 sinulle :)

Turun Tilda kirjoitti...

Ilona: Kiitos kivasta kommentista. Minäkin vierailen edelleen sinun blogissasi, kun sinne jotakin ilmestyy :) Onnellista ja tapahtumatäyteistä uutta vuotta myös sinulle!