sunnuntai 2. syyskuuta 2012

Muutamia lempiasioita

Iltaista!

Ajattelin näin illanratoksi kirjoitella muutamista lempisisustusjutuistani. Pahoittelen te pitkään blogiani seuranneet, tässä ei taida olla teille mitään uutta...


1. Ystäväni suunnitteli minulle taannoin tyynyn, johon saatoin valita jonkin lempikuvani. Halusin ehdottomasti ikuistaa isoäitini sisaruksineen myös jälkipolville. 1920-luvun pyhäeleganssia ei voita mikään... Ps. Kaikki isoäitini sisarussarjasta eivät ole enää elossa, mutta he saattoivat taannoin juhlistaa yhteisiä 250-vuotisjuhliaan Jyväskylän vesitornissa. Mielestäni aivan uskomaton juttu!2. Mieheni Päkä-peitto. Appivanhempani muistivat viluista lastaan ihanalla pässiviltillä. Se on täyttä villaa ja tuoksahtaakin lampolle. Olen viettänyt pari viime vuorokautta siihen kietoutuneena, mustaviinimarjamehua samalla hörppien..


3. Indiska-kynttelikkö. Hankin tämän erään hikisen, kasvihuoneissa vietetyn kesän jälkeen. Olin kuolannut kynttelikköä ainakin pari vuotta. Onkohan muuten lainkaan ihme, että muistelen lämmöllä juuri monia kesätyörahoilla hankkimiani sisustusjuttuja - niiden eteen on saanut ahertaa kädet rakoilla, multaa kynsien alla! Kyseinen puutarha oli nimittäin vakiokesätyöpaikkani aina 24-vuotiaaksi saakka.4. Marionettinukkekokoelma. On karttunut omien ja lähipiirin Praha-matkojen seurauksena. Eli jos joskus lähdet Prahaan ja haluat muistaa Tildaa, niin tuopa mulle uusi nukke! Kokoelmissa on tällä hetkellä rabbi, lääkäri, kokki ja mummo. Naiset näyttäisivät olevan vähän alakynnessä, vink-vink ;)
5. Tässäpä hieman nolo asetelma. Karkkikupu on täytetty viimeksi joskus edellisen joulunaikaan. Seuraava täyttö onkin sitten vasta tulevana. Siihen on edellisen satsin tuhonneen miehenikin tyytyminen ;) Asetelman tärkein osa ovat nuo puukukat, jotka tarttuivat matkaan häämatkalla Kroatiasta. Kihlajaiskuvan valokuvakehys Stockmannilta.

6. Tykkään edelleen tästä vuosi sitten tilaamasta helmiäisvalaisimesta. Taustalla näkyy myös muuta tärkeää; Boknäs-hylly täynnä luettavaa sekä kuvallisia muistoja omasta ja menneiden sukupolvien elämästä.


7. Stockmannilta hankitut väripallot ovat viehättäneet jo puoli vuotta. Arvatenkin seuraava puoli vuotta sujuu vieläkin rattoisammin, kun punainen lisääntyy sisustuksessa muutenkin :)

Tässä kaikki tällä kertaa!

Tai oikeastaan... Toivoisin, että te kaikki, jotka viihdytte useamminkin blogini parissa avaisitte sanaisen arkkunne ja tekisitte konkreettisia postausehdotuksia tulevaisuutta silmällä pitäen. Mielikuvtukseni loihtii kyllä kaikenlaisia juttuja tasaiseen tahtiin, mutta opintojen pian alkaessa arvelen aivojeni kuumenevan ja tahtini viipuvan. SIksi täsmäideat voisivat olla paikallaan. Toki voi myös kertoa, jos on nimenomaan pitänyt tietyntyylisistä postauksista. Sillä vaikka pidänkin tätä blogia miellelläni ja vapaaehtoisesti, niin osallistuminen ja yhdessä ideointi lämmittävät aina mieltä.

6 kommenttia:

Arya kirjoitti...

No opiskelustasi olisi tosi kiva kuulla, ihan siitä millaista se on käytännössä ja tietysti myös siitä, kuinka opiskelun, pitkän välimatkan, töiden ja kodin yhdistäminen onnistuu.

Mieluusti luen aina myös koulutunnelmistasi, katselen päivän asuja ja sisustusjuttujasi. Voimia ja iloa syksyysi!

Anonyymi kirjoitti...

Mä oon tykännyt parissa blogissa semmoisesta Photo A Day -haasteesta. Se on ilmeisesti alunperin Fat Mum Slim -blogista jossa joka kuukausi julkaistaan kuukauden haastekuvat. Tässä esimerkiksi syyskuun: http://fatmumslim.com.au/september-photo-a-day-challenge-heres-the-list/

Se on ehkä vähän rankka jos aikoo joka päivään osallistua mutta voihan sitä poimia vaikka kerran viikossa mielenkiintoisimman kuvaidean tai muuten helpottaa hommaa.

miss_marjorie kirjoitti...

Iltaa! Pukeutumiseen liittyen olisi hauska kuulla, onko sinulla joitakin "luottovaatteita" tai garderoobin peruspilareita, joihin turvaat ja luotat aina hädän hetkellä.

Anna kirjoitti...

Marionettinukkesi ovat hienoja, muistan että ihastelin niitä jo siinä eräässä vanhassa turkulaisessa puutalossa:).

Ps. Oletko koskaan harkinnut luopuvasi tuosta robottitestistä, en meinaa koskaan saada sitä läpi!!!

Anonyymi kirjoitti...

moikka! tykkään blogistasi tosi paljon ja erityisen mielelläni luen juttuja koulumaailmasta, olen itsekin opettajaopiskelija. olisi kiva kuulla myös millaista aineenopettajan on pitää tunteja alakoulussa!

turkuaiheiset sekä sisustusta ja pukeutumista koskevat postaukset ovat myös mieleeni.

ja jos sinulle siunaantuj jälkikasvua jossain vaiheessa niin siitäkin kuulisin mielelläni, itselläni on pieni lapsi. :)

mukavaa syksyä ja onnea opintojen ja työn jatkumiseen!

Turun Tilda kirjoitti...

Arya: Kuten myös sinulle! Kiitos vinkeistä. Ehkäpa sitten junassa Turku- Jyväskylä välillä postailen aina opintokuulumisiani :)

Valeriaana: Kiitos, tosi hyvä vinkki. voisin toteuttaa jossian vaiheessa :)

Miss_ Marjorie: Tuo onkin hyvä, kiitti!

Anna: Kiitos kaunis ja kiitti robottipalautteesta :) Mä en edes tiedä, mikä tuo robottijuttu on; täytyy katsoa ajan kanssa säätöjä!