maanantai 6. elokuuta 2012

Varsinainen vintage-mäihä

Maanantaista! Mies palasi tänään töihin ja minä lähdin samalla kyydillä turkuilemaan. Tarkoitus oli tehdä blogipostaus eräästä kaupungin vintage-putiikista, mutta ennen kuin ehdin löytämään tietäni sinne, päädyinkin sattumalta aivan toiseen paikkaan...

Sanotaanko näin, että nyt on löytynyt turkulainen vintage-helmi! En paljasta tässä postauksessa vielä paikkaa, vaan esittelen ensin löytöni. Löysin kolme suomalaista tuotantoa olevaa 70-luvun mekkoa (tai jos ne eivät ole, saa korjata...) Parasta niissä on materiaali ja ylipäätään kunto. Sekä sopiva koko! Mekot ovat erittäin laadukasta ja tukevaa puuvillaa. Lisää tällaisia! Otan näistä kaksi heti työmekoiksi....

1. Pia & Paula- merkin mekko. Tästä tulee ensimmäinen työmekoistani. Mekossa on ihanat taskut, korsettimainen yläosa napeilla. Helmaa voi hieman lyhentää, jos on tarve. Hinta 10 e



 2. Golden Finn-merkkinen maximekko, jossa merkintä handprinted. En ole yleensä 70-luvun suuri fani, mutta tämä iski ja upposi. Tynkämittaisesta olemuksestani huolimatta ;) Takuulla 30 euron arvoinen!


3. Figura Finland-merkin mekko. Tämä on aivan mahtava "kirkonkylän Pirkko eli meidän oma Marilyn-mekko" :D Täytynee laittaa heti tällä viikolla, onhan rakkaan idolin kuolemasta kulunut eilen jo 50 vuotta... Kyseinen ihanuus kustansi 20 euroa :)



Mistä mekosta pidit eniten? Onko sinulla muuten lisätietoja jostakin noista suomalaisista valmistajista tai omistatko kenties aarteita kyseisiltä merkeiltä?

12 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Siis aivan ihania mekkoja. Maxi-mekko mieluisin, jos joku pitää valita.Sinulla on aina kaikki asut niin kivoja. Terveisin Eija Naantalista

Anonyymi kirjoitti...

Noi oli kaikki aivan ihania!!! Mulla on itellä yks Pia&Paulan pitkä puuvillainen juhlahame, mutta en tällä hetkellä voi käyttää sitä, koska se ei mahdu päälle (nyyh!). Tavoite on, että vielä pääsen se hame päälläni ihmisten ilmoille. ;) Mutta niin, todellista äidiltä tyttärelle -laatua. Tykkään! <3

Anonyymi kirjoitti...

Heips!

Kaikki kolme ovat kauniita, mutta eka mekko on kyllä suosikkini. Tosi hyviä löytöjä.

Satunnainen lukija

Anonyymi kirjoitti...

Tuo punaruutuinen on kyllä oikea söpöläinen. Sopii hyvin sinulle.
Minä en yleensä hartioineni mahdu vintagevaatteisiin. Olen yläosasta kokoa 38 ja alaosasta 36. Suomi menetti kai minussa yhden olympiauimarin, jalatkin ois just passelia räpylämallia :)
Kokeilin joskus äitini sairaanhoitajamekkoa 60-luvulta. Oli kyllä niukat hartiat ja hui, miten lyhyt helma. Mitenköhän työnteko onnistui, vielä se tärkätty hilkka tms. päässä ??? Nykypäivän sairaalaväen asut näyttävät lähinnä pyjamilta.

-maria

Elina kirjoitti...

Aaaaaivan ihana söpöläinen tuo viimeinen! Mulla oli odotusaikana jotain Pia & Paulaa, ovat tehneet paljon äitiysvaatteita. Figura Finlandilta on myös vuosien mittaan ollut montakin leninkiä, mutta tällä hetkellä ei taida olla yhtään.

Anonyymi kirjoitti...

Ihania mekkoja!! Mun suosikki on kuitenkin tuo ensimmäinen. Voi, jos itekin joskus uskaltautuisin laittamaan töihin tuollaisia kaunistuksia :)
-M-

suvi / zubiscorner.blogspot.fi kirjoitti...

Aivan ihana tuo pitkähelmainen ja imartelee vartaloasi todella! Miten niin pitkät helmat ovat pitkille ihmisille tarkoitettuja?? Nämä ovat näitä päähämme iskostettuja "muotisääntöjä", jotka eivät pidä ollenkaan paikkaansa. Itsekin yllätyin kun joskus uskaltauduin pitempää helmaa kokeilemaan, terv 155-senttinen.

miss_marjorie kirjoitti...

Minullakin on yksi Pia&Paula, mallista päätellen myös raskausmekoksi tarkoitettu. Tosin on nyt mekkofiksaajani (eli äidin) työpinossa odottamassa, kun menin ensin lyhentämään sitä hieman liian lyhyeksi, nyt pitää sitten vähän lisätä pituutta helmaan... Ai miten niin liian innokas saksija :)

Turun Tilda kirjoitti...

Eija: Kiitti!

Saara: kiva kuulla, että merkin vaatteet ovat noin laadukkaita :) :)

satunnainen lukija: kiitos!

maria: Entisajan hoitsuasuhan kuulostaa vähän liiankin sensuellilta ;)Mulla on kropan mittasuhteet sitten ihan päinvastoin - yläosa 36, alaosa 38...Olisit muuten ihan varmasti tuonut sen puuttuvan uintimitalin Suomelle... JA jos lohduttaa, niin uimarivartaloiselle sopivat kyllä erinomaisesti halterneck-iltapuvut!:)

Elina: Ok, eli aika yleismerkkejä kaiketi entisajaan :)

-M-. Uskalla, uskalla! Mekot vain kehiin!

Zubi: OI, no kiitos kaunis! Koen olevani kovin hartiaton ihminen, jonka vyötärökin katoaa puuttuvien hartioiden vuoksi ainakin edestä päin kuvattuna. Ehkäpä nuo maximekko vain pitkille-periaatteet voi tosiaan heittää romukoppaan. Maxi-helmahan on hyvinkin armollinen jalkojenkin suhteen, kun niitä ei näy :)

miss-marjorie: Onni on siis oma mekkofiksaaja :D

Anonyymi kirjoitti...

Golden Finn on ykkönen! Mulla oli 70-luvun lopussa Pian&Paulan leveä kukkamekko. Se on yhä käyttökunnossa, vaikka pidin sitä aikoinaan paljon.

Wilmainen kirjoitti...

Aivan ihania löytöjä! Varsinkin tuo punavalkoinen mekko, joka oli kyllä ehdoton lempparini. Täytyypä itsekin eksyä kyseiseen puotiin ennen töiden alkua. Oli mukavaa myös lukea kokkausvinkkejäsi, sillä tomaattikeittosi näytti makoisalta ;) Voikun itsekin saisin jo blogini pystyyn. Onko mitään hyviä vinkkejä aloittelijalle?

Miuku kirjoitti...

Jee, Pia & Paulaa. Pia & Paula on mun isoäidin perustama, Pia nimeltään, ja on tosiaan 70-lukua. Suomalaista käsityötä ja desingia!