maanantai 11. kesäkuuta 2012

Three Dresses


 Heipä hei! Tukholmasta löytyi kolme mekkoa. Enemmittä puheitta, tässä ne ovat:


1. Beyond Retrosta tehty löytö on  Howard Wolf Boutiquen mekko. Tykästyin mekon mustavalkoiseen ilmeeseen. Yläosan vohvelikangas ja koristenauhat (tereet?) ovat hauskoja yksityiskohtia. Ainut miinus mekossa on se, että vaalea yläosa on hieman bläkkiintynyt. Millähän tällaista vanhaa mekkoa kannattaisi yrittää pestä? Onko jollakulla kokemusta sappisaippuasta? Vai pitäisikö viedä suosiolla pesulan entsyymipesuun? Aion joka tapauksessa ottaa mekon käyttöön, vaikka bläkki ei lähtisi. Yläosa on enemmän luonnonvalkoinen kuin valkoinen, joten se ei niin selvästi erotu taustasta.


2. Lisa Larssonilta löytyi tällainen Fasilko-merkkinen meko, joka on todella paksua ja hyvälaatuista kangasta. Mekon sinisyys hieman häiritsi aluksi, mutta totesin sen olevan niin raikas, että en voinut jättää tilaisuutta hyödyntämättä... Laitan sen päälleni sitten huomenna :)

Kolmas mekko hurmasi sekä värityksensä että muotokielensä puolesta. Leveä fiftarivyö viimeistelee kokonaisuuden. Mekko on ilmeisesti itsetehty tai teetetty ompelijalla ja se on jonkin sortin ohutta villasekoitetta. Äsken ilo vaihtui kuitenkin kiukuksi, kun huomasin mekossa enemmän kuin yhden reiän... Luulin olleeni tarkkana, äsh! Tässäpä siis opetus kaikille vanhojen vaatteiden liikkeitä koluaville - olkaa huolellisia!

Mikä mekoista on suosikkisi?

9 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Voi ei reikiä!!!!
Ovatko reiät pikkuisia vai isohkoja koloja. Onko ne pakko korjata? Näin äkkiseltään ehdottaisin:
a) kiinnelaastarin palasta nurjallepuolelle. Siis sellaista apteekista ostettavaa kankaista kiinnelaastaria. Oman kokemukseni mukaan pysyy hyvin pesussakin .
b) liimakangasta, siis sellaisa ns. kovikekakngasta, joka silitetään kiinni nurjalle puolelle.
t. O

Elina kirjoitti...

Rei'istä: jos et itse huomannut niitä sovittaessasi, eivät ne muidenkaan silmiin kovasti pistä. Kokemukseni mukaan sappisaippua on tehokas moniin vanhoihinkin tahroihin, kannattaa kokeilla jos vaate muuten on vesipesunkestävää mallia.

Pupu kirjoitti...

Oih, kaikki mekkoset ovat aivan superihania:D Itelleni ottasin ehkä mieluiten tuon ykkösen, johtuen mustavalkovärityksestä;) Tukholma-vimma vaivaa tääläki, ja saattaapa olla että syyspuoleen pääsenki reissuun:) Kyllä nuo 50s-mekot vaan on niin ykkösiä että!

Anna kirjoitti...

Ihania mekkoja, etenkin ensimmäinen kolahti! Reiät ovat harmilinen juttu. Villakankaat ovat tuhoötököiden lemppareita.

Karkkis kirjoitti...

Oih, kaikki kolme mekkoa ovat upeita! En osaa päättää kummasta pidän enemmän, tuosta mustavalkoisesta vai sinisestä ruusumekosta.

Minä sain jo miehen puhuttua lähtemään elokuussa Tukholmaan.

Turun Tilda kirjoitti...

O: Sellaisia pieniä reikiä samassa linjassa... Mietin, että onko kangas sitten vain niin hapertunutta kyseisistä kohdista? vai jokin torakka jyrsinyt?! No tuskin jälkimmäinen... Täytyypä harkita noita mainitsemiasi keinoja. Aion kyllä pitää kys. om. mekkoa rei'istä huolimatta. Keksin keinon.

Elina. niin, noin ajatelen itsekin ja aion tod. näk. ottaa mekon käyttöön. Silti oma sokeus tietysti pännii... Kiitos sappisaippuakokemusten jakamisesta!

Pupu: Kiitos :) niin, 50-luvun tyyli on vain niin hurmaava! Ja hei, en muista onnittelinko sinua vauvan tulosta kunnolla, kun olin kiireinen ja kuvittelin onnitelleeni jo sitä edellisen kommentin yhteydessä. Eli kolmas kerta todensanoo: IHAN mielettömästi onnitteluja odotuksen johdasta ja rauhaisaa loppuodotusta :)

Anna. IIK! Toivottavasti ei tuhoötökät eivät ole matkustaneet lahden toiselta puolen nyt meille asustamaan...

Karkkis: Molemmat ovat kivoja omalla tavallaan. Hienoa, että mies suostui ;)

Anonyymi kirjoitti...

Sappisaippua on hyvä.
Varsinkin, jos tahroihin pääsee käsiksi tuoreeltaan. Sappisaippuakaan ei välttämättä tehoa, jos ensin pesee koneessa ja toisella pesulla vasta saippuoi. Jotenkin tahrat juuttuvat/palavat kuituihin kiinni tavallisella pesuaineella pestessä koneessa.
Nestemäinen sappisaippua on tehokkaampaa ja helpompaa käyttää. Sitä saa ainakin lastentarvikeliikkeistä. Mulla on kesällä aina sappisaippuaa kaapissa, nurmitahroja ja jäätelöpläkkejä löytyy niin paljon lasten vaatteista.

Tuhoötökkätorjuntaan pakastin on hyvä. Vähintään kolme vrk, mielellään viikko pakastusta, niin ei tarvitse miettiä enää asiaa.

-maria

Comments kirjoitti...

Tsau, sappisaippua on aina hyvä olla taloudessa.

Ja toi kakkosmekko. Koklaas punaisten kenkien kanssa. Tulee niin täyteläinen että.

Turun Tilda kirjoitti...

Maria: kiitos vinkeistä. niistä on varmsti hyötyä jatkossa!

Comments: Hihi, punaiset korkkarit olivatkin publiikissa mekon aisaparina ;)