perjantai 15. kesäkuuta 2012

Kysymyksiä ja vastauksia

Ellen haastoi minut vastailemaan keksimiinsä kysymyksiin:

1. Mitä tulee herkkuleipäsi täytteeksi?
 Ehdottomasti mozzarellaa tai jotakin muuta juustoa, tomaattia, pestoa, basilikaa.

2. Millainen olet kun suutut?
 Olen aika hidas pukemaan suuttumustani sanoiksi tai ilmaisemaan tuntemiani tunteita ilman itsetutkistelua. Eli jos en nyt ihan pitkävihainen ole niin ainakin hitaasti märehtivä (ja tämä kuulostaa tietysti ihan kauhealta...)

3. Aiotko vielä joskus tulevaisuudessa opiskella?
Aivan varmasti! Haluaisin työllistyä paremmin koulutustani vastaavalle alalle. Jos en sitten historian ja yhteiskuntaopin opettajana, niin sitten mieluimmin opona. Harrastuksena voisin sivistää itseäni monin muinkin tavoin.

4. Suosittele jotain hyvää kirjaa, joka kannattaisi lukea?
Viimeisin suuren vaikutuksen tehnyt kirja on Laura Honkasalon Eropaperit. Opiskelijoilleni olen suositellut monia fiktiivisiä tai elämänkerrallisia historiateoksia. Tällaisia ovat mm. Sofi Oksasen Puhdistus, Khaled Hosseinin Tuhat loistavaa aurinkoa sekä Jung Changin Villijoutsenet.

5. Onko sinulle tapahtunut joskus jotain "yliluonnollista"?
Jotkut asiat kokee toisinaan "johdatuksena", jonakin toisena päivänä samat seikat selittää kylmän analyyttisesti. Oliskohan tämä asennekysymys? Kallistun tällöin mieluummin yliluonnollisen suuntaan.

6. Mistä tahtoisit jäädä ihmisten mieliin?
Koen usein olevani hieman vaikeasti lähestyttävä. En ehkä ihan ensimmäiseltä vaikutelmalta, mutta pidän tietynlaista muuria ympärilläni, mikä vaikeuttaa lähempää tuttavuutta. Todennäköisesti tämä päänsisäinen ongelma vaivaa eniten itseäni. Haluaisin kuitenkin jäädä ihmisten mieliin sellaisena kuin koen olevani eli persoonana, jolla on syvällisiä ajatuksia ja joitakin erityistaitoja, joka on huumorintajuinen ja kanssaihmisiään ystävällisesti ja reilusti kohteleva.

7. Harrastus, jota toivot joskus  harrastavasi?
Näitä on ainakin tuhat! Haluaisin laulaa kuorossa, käydä laulutunneilla, maalata ja piirtää, tuunata vaatteita, kokkailla ja kirjoittaa jotakin vähän vakavammin otettavaa. Mistähän sen ajan repäisisi? Niin, ja tietysti pitäisi harrastaa liikuntaa...

8. Onko sinulla jotain "merkityksetöntä erityistaitoa"?
Olen lyömätön Trivial Pursuitissa ja kärsinyt koko ikäni siitä, että ihmiset eivät halua pelata kanssani sitä.

9. Lempikarkkisi?
Fazerin Sinistä ei ole toistaiseksi voittanut vielä mikään :)

10. Onko sinulla lemmikkejä/haluaisitko niitä? Jos haluaisit, niin mitä?
Tutustu tämän blogin kategoriaan Herra Råtasta.

11. Tää oli niin paha kysymys Bisquitsilta, että pakko laittaa kiertoon... Kumman kaa: Henry Saari vai Matti Nykänen? 
Ei kumpikaan , mutta jos on ihan pakko, niin kai mun pitää vastata tähän tuo ensimmäinen vaihtoehto. Syyn voivat päätellä ne, jotka tuntevat minut henkilökohtaisesti ;)

Tässä vielä muutama Bisquitsin lanseeraama kysymys:

12. Milloin ja millaisessa tilanteessa olet viimeksi itkenyt?
Tänään, sillä eräs uraani liittyvä etenemismahdollisuus kariutui.

13. Millainen olit 17-vuotiaana?
 Aika mustavalkoisesti ajatteleva, oikeudentuntoinen, ensi kertaa seurusteleva feministi

14. Mikä on kummallisin tilanne (esim. saamasi kommentti tai muualla tapahtunut asia), joka sinulle on tapahtunut blogisi ansiosta?
 Hmmm... minulle on ehdotettu mm. opettajuutta käsittelevän kirjan kirjoittamista, mutta ehdottomasti hullunkurisen ehdotus taisi olla , kun eräs tuntematon mies lupasi lahjoittaa minulle 30 paria 70-luvun pokia! Oiskohan pitänyt reagoida kyseiseen viestiin jollakin tavalla ;) Niistähän olisi saattanut luoda makean "Poka päivässä"-kuukauden ;)

15.Millaiseksi kuvittelisit elämäsi nyt, jos olisit vielä yhdessä ensimmäisen vakavan poikaystäväsi kanssa?
 Se ei ole mahdollista, sillä hän on poissa keskuudestamme.

16. Kuka on ihannenaisesi julkkisten joukosta?
 Ehdottomasti Hillary Clinton! Ihailen tosin myös Paula Vesalaa, Leena Landeria, Kaari Utriota, Minna Parikkaa...

17. Mainitse yksi asia, jota olet elämässäsi myöhemmin katunut.
En lähtenyt koskaan vaihtoon. Ehkäpä pääsen joskus ulkomaille vaikka kotirouvana ;)


 En tiedä yhtään, ketkä ovat haasteen jo ottaneet vastaan. Kokeilen tikulla jäätä ;) Mites on sinun laitasi, Kirsimaria?  Haluaisitko osallistua? Vastaapa kymmeneen vapaavalintaiseen edellisistä sekä seuraaviin:

1. Jos olisit mennyt ammattikouluun, niin mille linjalle?

2. Pitäisikö Suomen erota euroalueesta?

3. Oleko joskus äänestänyt samaa puoluetta eduskunta- tai kunnallisvaaleissa kuin vanhempasi?

4. Millaiselta, aivan erilaista alaa edustavalta ammattilaiselta historiantutkijalla voisi olla opittavaa?

5. Jos voisit aikamatkailla kerran, minne menisit?

Toki muutkin voivat halutessaan osallistua!

Ps. Kiitos postausaihekyselyyn vastanneille. Te haluatte hämmästyttävän heterogeenisia postauksia! No, se on toivottavasti jatkossakin tämän blogin suola :)

Ps2. Jos haluat keksi minulle vielä jonkin kysymyksen tähän postaukseen liittyen, voit jättää sen kommenttilootaan. Näihin on ihan mukava vastailla :)

5 kommenttia:

ViKa Mix kirjoitti...

Minulla olisi yksi kysymys sinulle. Jos saisit yhteiskuntatieteiden opettajana tehdä yhteistyötä kenen tahansa kanssa, niin minkä tahon kanssa se olisi, mitä aihetta se koskisi ja minkä muotoisen yhteistyön valitsisit (esim. luento, workshop...)?

/Viola

Turun Tilda kirjoitti...

Viola: Varmaankin yhteistyötä paikallisten yrittäjien kanssa, mutta jollakin järkevällä tavalla. Yrittäjyys/ sisäinen yrittäjyys on eräs valtakunnallisen opetussuunnitelman aihekokonaisuuksista, mutta se jää usein vain sananhelinäksi. Yrittäjyyttä kuitenkin tarvitaan tulevaisuuden Suomessa yhä enemmän (kuinka akuutti kysymys esim. Salon seudulla) ja nuorille sen pitäisi olla helposti lähestyttävä vaihtoehto.

Nimetön kirjoitti...

"12. Milloin ja millaisessa tilanteessa olet viimeksi itkenyt?
Tänään, sillä eräs uraani liittyvä etenemismahdollisuus kariutui."

Ei kait tämä tarkoita että Jyväskylä-suunnitelmatkin meni mönkään? Voi harmi, jos näin on :(

Turun Tilda kirjoitti...

anonyymi: Kyse ei ollut onneksi siitä, vaan eräästä vakituisesta työpaikasta :( Onneksi on tullut laskettua useampia vapoja veteen, ja toivon nyt todella, että JKL:ssä tärppää. Muuten alan epäillä omaa sosiaalisten testitilanteiden osaamistani. Ehkäpä tuo eilinen itkuni aihe olisi kaiken kaikkiaan ollut liian hyvää ollakseen totta. Pitää vain ajatella positiivisesti. En ole siinä mestari, mutta yritän kovasti!

Kirsi-Maria kirjoitti...

Nyt on koppi otettu, eli kysymyksiä ja vastauksia löytyy täältä: http://kirsimaria.wordpress.com/2012/07/17/kysymyksia-ja-vastauksia/