tiistai 29. toukokuuta 2012

Tyhjäpään mustavalkokolttuIltoja!

Lukion kylmää sotaa käsittelevä koekysymykset on tarkastettu ja seuraavaksi Euroopan maiden toista maailman sotaa edeltäneisiin ulkopoliittisiin kiemuroihin.

Sitä ennen pieni lepohetki blogin parissa. Pää hakkaa kylläkin tyhjää nyt, kun tuijotan tätä tyhjää postauspohjaa. Odotankin jo päivää, jolloin voin kirjoitella kaikkea maan ja taivaan väliltä, niin vakavaa kuin hömppää tänne blogiin ilman, että ajatukset kiertävät koulumaailman kiertoradalla.

Viime päivien pelastus on ollut se loistavin kylmän sodan päättymistä kuvaava elokuva eli Good Bye Lenin!. Olen näyttänyt sitä luokalle jos toiselle... Mikä luotettava toveri (heh, eli Genosse ! Tuli opittua leffaa katsoessa ihka oikeaa vasemmistosanastoa ;) )

Työpukeutumiseni pelastus on ilmeisesti puolestaan ollut tämä mustavalkokolttu, luotettava toveri sekin ;)Nyt takaisin uurastamaan. Moikka!

8 kommenttia:

Onneli kirjoitti...

Me oltiin viime keväänä katsomassa samaista elokuvaa oppilaiden kanssa, mutta koulun kone ei suostunut pyörittämään kuin siihen varoituskohtaan asti. Kyllä hävetti kun se sitten minuuttitolkulla siinä näkyi, että ei saa näyttää julkisesti esim. koulussa jne ;) Onneksi mulla oli saksalainen versio, joka laitettiin pyörimään saksalaisilla teksteillä, mutta oli se silti vähän haastava yseille. Mutta ilmeisesti teidän laitteet ei alkaneet soimata opettajan omaatuntoa :D

Turun Tilda kirjoitti...

Onneli: Ei soimannut, kun niitä ei tainnut tulla ollenkaan. On nimittäin hieman huojuva nauhoitus Teemalta. (tai nyt ehkä hiukan, kun mainitsit... Eikö se kuitenkin ole niin, että Yleltä nauhoitettuja saisi näyttää?) Siveää opettajaa ehkä hieman nolottaa se yksi tissipornokohtaus kyseisessä leffassa, mutta saapahan kersat kerrankin hiljaisiksi ja on se kaiken muun siinä leffassa havainnollistuvan arvoista ;)

Tessa kirjoitti...

Aa, se on kyllä todellakin loistava elokuva! Ikäviä tuommoiset varoitukset, onneksi näkyi kuitenkin.

Kutri kirjoitti...

Goodbye Lenin on kyllä yks elokuvien valioita! Olin tukehtua hihittelyyni kun ne sitä uutista värkkäsi, että cokiskin on DDR:n keksintö :-D

Mekkosi on kaunis ja erittäin tildamainen. Sopii sulle kuin (nuha)nenä (meikäläisen) päähän.

Anonyymi kirjoitti...

Ei, Yleltä nauhoitettuja elokuvia ei saa näyttää. Elokuvia ei ylimalkaan saa näyttää koulussa ollenkaan ellei ole hankkinut elokuvalisenssiä, jolloin saa näyttää joidenkin (lähinnä amerikkalaisten) tuotantoyhtiöiden elokuvia. Tai jos on ostanut kotimaisen elokuvan näyttämiseen Tuotoksesta oikeudet. Piste. Ikävä kyllä näin on. Sitaatin Tuotos tulkitsee muutamien sekuntien esitykseksi, johon liittyen on laadittu oppilaille joku tehtävä

Turun Tilda kirjoitti...

anonyymi: Tiedän kyllä, että elokuvien näytämiseen pitää olla lisenssi ja koulullamme on sellainen. Muistelin ulkomuistista kuitenkin, että yleltä nauhoitettujakin saisi näyttää. Se taisi kuitenkin koskea dokumentteja. Vai oliko näin? Olisin kiitollinen, jos anonyymi kommentoisit vielä tätä.

miss_marjorie kirjoitti...

osoitteesta kopiraitti.fi tietoa esitysoikeuksista.

Anna kirjoitti...

Toi mekko on kiva!

Mun blogissa on sulle haaste...