torstai 28. huhtikuuta 2016

Tyttö ja vuohi - nättiä ja reilua

Tervehdys!

Vuodesta toiseen, ainakin gallupien perusteella, te lukijani toivotte kotiin ja sisustukseen liittyviä postauksia. Kyseiset teemat ovat minulle mieluisia, mutta näin taaperoarjessa siistien kotoisten kuvakulmien löytäminen on hieman haasteellista.

Aiemmin rakastamieni sommitelmien kuten kynttiläasetelmien ja vaasien sijaan kotoista menoa määrittää lähinnä turvallisuus - miten saada vaaralliset tahi vaaravyöhykkeellä olevat, mutta taaperoa niin kovin kiinnostavat esineet yhä osaksi sisustusta, mutta pienten käsien ulottumattomiin. Olenkin jo joutunut hyväksymään kaksi tosi asiaa: osa tilpehööristä on yksinkertaisesti ollut pakko raivata kaappiin odottamaan tolkullisempia aikoja ja toiseksi lapsen leikkitavarat ovat tulleet osaksi vakituista sisustusta.

No, onneksi sisustusta voi esitellä muutenkin kuten vinkkaamalla suosikkikaupoistani (joo, eikä tämä aloitus meinaa sitä, etten tekisi postauksia kotinikin sisustuksesta). Vaikka osa teistä lukijoistani ei ole varsinaissuomalaisia, ei koskaan tiedä, viekö esimerkiksi kesäisen retken tie Suomen Turkuun. Siksi haluan jakaa kanssanne seuraavan vinkin:


Osoitteessa Linnankatu 9-11 (käynti myös kauppakeskus Forumista) toimii nykyään todella uniikki ja ihana liike nimeltä Tyttö ja vuohi. Putiikin pitäjät kuvaavat itse kauppaansa "tarinataivaana, jonka punaisena lankana on liputtaa kehitysmaiden kädentaidoille". Tyttö ja vuohi eroaakin positiivisesti vallitsevasta valkoisen-kliinisen-tanskalaisen-countryhenkisen sisustusliikepaljouden massasta. Se on rehellisesti värikäs, etninen, iloinen - täynnä kaukomaiden tunnelmaa!

Liikkeen pitäjät ovat aiemmin toimineet kehitysyhteistyössä Afrikassa, josta idean siemen putiikin tuotteille on saatu. Myynnissä on kolmannen maailman, lähinnä Afrikan ja Aasian, pienten kylien pajojen tuotteita reilun kaupan hengessä. Tarkoitus on taata valmistajille parempi huominen, mutta toki tuoda iloa meille tänne koto-Suomeen.


Jos säikähdit alkuperäistä kuvaustani, niin voin painottaa, ettei kyseessä ole mikään "liian hippi" puoti. Tuotteet on valittu hyvällä maulla, skandinaaviseen makuun istuen.


Erityisesti kiinnitin huomioni ihaniin luonnonmateriaaleista tehtyihin tarjottimiin, vaaseihin ja koreihin. Ne sopivat monenlaiseen tyyliin. Osalla tavaroista on tosiaan huikea tarina ihan toisenlaisesta käytöstä kuten aivan mahtavilla kulunutta puuta olevilla kiinalaisilla koulujakkaroilla tai intialaisilla metallisilla ruoka-astioilla.



Kaiken ei etnisessä kaupassa kuitenkaan pidä olla väritöntä. Tytön ja vuohen tekstiilit iloittelevatkin kaikissa elämänkirjon sävyissä. Suosittelen myös tsekkaamaan huikeat höyheniset Kamerusta peräisin olevat Jujut, joita näkyy myös ylemmissä kuvissani.


Nettikauppaa Tytöllä ja vuohella ei vielä ole, mutta toivokaamme hartaasti, että sellainen vielä joku päivä saadaan. :)

Mukavaa vapunaikaa! Kuullaan viimeistään toukokuun alussa :)

Ps. Kyselyni jatkuu sivupalkissa. Käykääpä kertomassa mielipiteenne siitä, mitä haluaisitte lukea Turun Tildasta kevään korvilla :)

2 kommenttia:

Celia C/ good to be home kirjoitti...

Täällä toinen Tyttö ja vuohi -fani! Kannattaa ehdottomasti piipahtaa!

Turun Tilda kirjoitti...

Celia: Meillä on siis yhteinen fanituksen kohde - hienoa!