keskiviikko 4. marraskuuta 2015

Murenan joulu


Keskiviikkoista!

Muistatteko vielä keväisen retkeni minulle täysin tuntemattomaan salolaiseen putiikkiin, Herkku ja Lahja Murenaan? Tuolloin ihana yrittäjä Miina ja hänen poppoonsa tekivät minuun suuren vaikutuksen energisyydellään ja yrittämisen kipinällään.

 

Sain nyt uudemman kerran kutsun tulla tutustumaan Murenan valikoimiin. Tällä kertaa teemana oli joulu - ja mikäs sesonki oikeastaan sopisi paremmin liikkeelle, joka myy syötäviä ihanuuksia sekä kaikenlaista sisustus- ja lastentavaraa. :)

 

Iloitsin kutsusta kovasti, sillä olen ehdottomasti jouluihmisiä, mutta oli intoilulleni eräs toinenkin syy...

Juttuni lähtee nyt hieman sivupoluille. On pakko mainita, että Alvarilla on tällä hetkellä jonkin sortin uhmaikä. Se ilmenee muun muassa siten, että lusikka lentää kauniissa kaaressa seinään heti ensimmäisessä käänteessä, jos hän ei saa ITSE lapioida puuroa suuhun. Ongelma on vain se, ettei hän vielä oikein osaa, mistä seuraa jälleen hermostuminen ja se, että lusikka lentää uudemman kerran puuroineen joko seinään tai äidin päälle... Ääh. Olenkin viettänyt päiväni viime aikoina pääasiallisesti puurolla kuorrutettuna kitinää kuunnellen, joten jo itsellinen automatka Saloon radiota kuunnellen tuntui luksukselta saati tällainen blogitapaaminen ;)

No, vaikka vaihdoimme mieheni kanssa lastenvahtia lähes lennossa, myöhästyin Murenasta silti hieman. Hikisenä puuskutin sitten paikalle mattimyöhäisenä... Muta ei se mitään - Aah, tiedossa oli OMAA AIKAA!

Mutta takaisin asiaan: Miina yhteistyökumppaneineen oli pannut jälleen pöydän koreaksi. Uusi tuttavuus oli kotimainen teebrändi NIIPPERI, jonka teelaatuja saimme maistella. Kotiinvietäväksi saatiin mutakakun makuista teetä; omani taidan sujauttaa osaksi isäni isänpäivälahjaa :)Kuten jo keväällä totesin, en ole Murenan kaltaista liikettä ennen nähnyt. En ole mikään suurimman luokan ruokahifistelijä, mutta voisin kuvitella, että Murenan valikoima vetäisi sellaisenkin hiljaiseksi. Miina kertoi meille, että miesten ensimmäinen kommentti on yleensä, että "tuollaiseen paikkaan en jalallani astu". Kuitenkin, jos kaksilahkeisen saa kynnyksen ylittämään, niin ilmeisesti hän kanssa sille tielle jää. Tällä hetkellä noin  40 % Murenan asiakkaista on miehiä. Erityisesti laadukas makkaraosasto kuulema vetää heitä puoleensa. ;)

 

Löytyipä jotain jouluksi anopillekin! Etikka on vanha marttojen puhdistusniksi, mutta kanssabloggaajien kilvan kehuessa lähti testiin tällainen miedosti hajustettu versio. Huuhteluaineen tapaan käytettynä sen pitäisi poistaa niin pahat hajut kuin poistaa pesuainejäämät. Voi olla, että ostos osoittautuu turhaksi luksukseksi ja Rajamäki olisi hoitanut asiat yhtä hyvin. Katsotaan, miten käy. Lupaan infota asiasta myöhemmin :)

 

Koska kodin ulkopuolista shoppailuaikaa on nykyisellään hieman rajoitetusti, päätin hankkia joululahjoja hieman enemmänkin. Lähinnä niitä tuli hankittua Alvarille, mutta löytyipä jotakin myös itselle.

Koristepaljoudesta silmiin osuivat ihastuttavat betoniset talonmalliset kynttilälyhdyt. Näyttipä niitä hamstraavan muutama muukin bloggaaja. Mitäs me sopulit (kuten usein kuuluu kutsuttavan)! No, taisimme ihastua niihin kyllä ihan omina itsenämme. Nuo yksinkertaiset, rouheat talot sopinevat hyvin monelaiseen sisustukseen ;)


Murena-keikka oli minulle päivän piristys siksikin, että tapasin useamman uuden bloggaajatuttavuuden, joiden kanssa minulla on nykyään yhdistävä tekijä. :) Oli kiva tavata Teija, Anu ja Suffeliini :)

Olettekin ehkä huomanneet, että sivupalkkiini on ilmestynyt uusi banneri. Se kertoo siitä, että olen nykyään osa Turun alueen sisustus- ja lifestyleblogien, Åblogien verkostoa. 

Olen kovin iloinen, että Turun Tilda pääsi tähän monipuoliseen joukkoon! Minulle ehkä eniten merkitsee se, että pystyn nyt käymään bloggaamista koskevaa keskustelua hallitun, alueellisen, samaa harrastusta harrastavan porukan kanssa. Tällaisena yksinäisenä blogisutena olen vuosien varrella olen kaivannut erityisesti vertaistukea. Kaikkea bloggausta koskevaa ei voi jakaa julkisesti. Bloginpitäjä saattaa esimerkiksi saada hyvin erikoisia sähköposteja tai muita yhteydenottoja, joista haluaisi keskustella harrastajien kanssa. Toiseksi tekniset kysymykset vaivaavat välillä. Näistäkin on kiva jakaa kokemuksia muiden bloggaajien kanssa.

 

Lopuksi kiitoksia kovasti Murenan väelle kivasta illasta!  Suosittelen kaikkia varsinaissuomalaisia lukijoitani poikkeamaan kyseisessä putiikissa, jos paikka ei ole entuudestaan tuttu. Joululahjaksi palvelut ja muut aineettomat lahjat ovat erinomaisia, mutta niin ovat myös suuhun sulavat ja katovat paketit! Tällöin Murena on oikea osoite niitä hankkimaan!

Mukavaa illanjatkoa kaikille :)

Ps. Koodilla Turun Tilda saa marraskuun ajan kertaostoksesta  10 % alennuksen Murenan koko valikoimasta.

9 kommenttia:

Kutri kirjoitti...

Toi näyttää paikalta, jossa mä menettäisin järkeni alta aikayksikön. Ensin järjen ja sitten rahat. Ehkä minua raahattaisiin poliisien kanssa paikalta pois yrittäessäni vielä takertua kiinni tonttuja notkuvan myyntipöydän jalkaan. Pelkäsin jo, että paikka on Turussa, jolloin taatusti hinkuisin käymään siellä tytärtä moikatessa, mutta onneksi välimatkaa on siis vielä jonkin verran Turusta eteenpäin... Se lienee pelastukseni?

Lady of The Mess kirjoitti...

Harmitti kyllä vietävästi etten tuonne ehtinyt lähteä.
No - luottokorttiani ei harmittanut ollenkaan yhtä paljon - niin paljon kaikkea ihanaa tuolla näyttää olleen.
Ja vielä tätäkin kautta: tervetuloa Åblogeihin! Meillä on mahtava porukka ja kiva saada sinutkin mukaan!

Teija kirjoitti...

Oioi, mukava ilta oli ja ehdottoman mukava oli tutustua! Tervetuloa tätäkin kautta vielä joukkoon mukaan <3 Samaa mieltä olen Murenan tarjonnasta, pakko poiketa uudemman kerran vielä ennen joulua! Nähdään taas :)

Karkkis kirjoitti...

Huikean näköinen putiikki ja tarjoilut! Minä vietän tässä omaa aikaa vapaaehtoishommien parissa koneella, mutta tuollainenkin oma aika kuulostaa erittäin hyvältä!

Teija Hakula kirjoitti...

Kiva kun liiityit joukkoomme iloiseen! Meillä Åblogeilla on
hyvä tekemisen meininki ja kivoja tapahtumia, ehkä
tapaamme niiden puitteissa joskus.
Tuo Murena näyttää kyllä tutustumisen arvoiselta putiikilta.
Sinne pitää mennä visiitille seuraavalla Saloon suuntautuvalla
työmatkalla.

Mukavaa viikonvaihdetta!

Teija Hakula kirjoitti...

Kiva kun liiityit joukkoomme iloiseen! Meillä Åblogeilla on
hyvä tekemisen meininki ja kivoja tapahtumia, ehkä
tapaamme niiden puitteissa joskus.
Tuo Murena näyttää kyllä tutustumisen arvoiselta putiikilta.
Sinne pitää mennä visiitille seuraavalla Saloon suuntautuvalla
työmatkalla.

Mukavaa viikonvaihdetta!

Anu T - Arjen timantteja kirjoitti...

Olipa kiva tavata sinut - ja ilta oli tosiaan ihana! Tervetuloa vielä tätäkin kautta mukaan Åblogeihin. Sanoinko jo (taisin sanoa useamman kerrankin...), että olen aivan koukussa tuohon pyykkietikkaan. Käy kurkkaamassa blogistani viime tammikuussa siitä tekemäni postaus. Siitä näet mihin kaikkeen käytän pyykkietikkaa. Mukavaa viikonlopun jatkoa!

Rinna Pitsiunelma kirjoitti...

Voi, Mureena on aivan ihana! Salossa on muutenkin kokoonsa nähden mielestäni aivan mahtavia yrityksiä. Oletko käynyt Toinen keksi -kahvilassa? Suosittelen, jos vielä et!

Turun Tilda kirjoitti...

Kutri: Pelstuksesi ehdottomasti ;) mutta olen niin julma, että vinkkaan vielä toisesta salolaisesta ihanuudesta, Toisesta Keksistä. Teepä retki Saloon ja vieraile molemmissa paikoissa ;)

Lady: Lämmin kiitos!

Teija: :)

Karkkis: no eihän noita juttuja voi eds verrata. Hienoa, että olet ollut auttamassa muita :)

Teija H: Kiitos kommentista! Murenassa kannattaa ehdottomasti vierailla!

Anu T: Kiitos samoin! KÄyn ehdottomasti vilkaisemassa postauksesi!

Rinna: Voi, Toinen keksi on aivan ihana! Meillä taitaa olla sama lemppari. Lisäksi Salon taidemuseossa on usein ihania valokuva ja muita näyttelyitä!