torstai 4. joulukuuta 2014

Viininpunainen Boob-mekko ja villapökäasiaa


Tervehdys!

Tässäpä pitkästä aikaa jälleen päivän asu. Hieman kyllä taas lavastin, sillä en minä tuollaisia roikkuvia koruja ole viime aikoina harrastanut. Mitään ylimääräistä tilpehööriä ei kotioloissa tarvita. Asun ehdotonta autenttisuutta lisäävät villasilkkisekoitteiset pitkikset, joista en osaa enää luopua ;) Haluaisin ehdottomasti myös paidan samaa materiaalia - saa suositella! Sukkina suosin merinovillaisia ulkosukkia, Mihin niitä puuvillaisia talvella oikein tarviikaan?


Näiden rintatulehdusten kanssa ei tosiaan enää naurata yhtään. Tiedossa olisi reissu Alvarin kanssa toiseen mummulaan, ja ulkoiluja varten täytyy pikapikaa hankkia rinnanlämmittimet tai tuollainen silkkinen/ villainen aluspaita. Onko turkulaisilla sellaisista vinkkejä? Lähetän miehen käymään ennen reissua Kaisla-nimisessä liikkeessä ostamassa minulle mahdollisesti ruskovillan kerraston, mutta kysyisin, millainen mitoitus niissä on? Väljä vai nafti? Eli kannattaako ottaa S vai M?


No, vaikka itse olenkin kärvistellyt taudissa, täytyy iloita, että lapsi on tyytyväinen huolimatta antibiooteista ym. Alvari sai eilen kehuja hyvästä ihostaan ja hän kuulema kannattelee vajaan viikon alle kolmikuisena päätään nelikuisen tavoin. Pikku jäppinen on ollut varsin jäntevä tapaus alusta asti :)  Muutenkin vaikka itseä vähän jomottaisi tai kirvelisi, niin kyllä sen unohtaa, kun saa äitinä mojovan hymyn (keskellä yötäkin, kun menee katsomaan,  mitä kopassa ähistään) pojaltaan. Pulumainen kujerrus on vain voimistunut ja juttuja kerrotaan äidin ohella hymynaamalle, kisukortille, virtahepohelistin Möölle ja mummolon sysäntyynyliinalle (?)!

Saa nähdä milloin ja missä ehdin seuraavan kerran postailemaan. Mummulasta käsin ajattelin tehdä ainakin jouluaiheiset aakkoset. Sellaiset olen väsännyt aiemmin esim. pukeutumis- ja sisustustyylistäni.Siihen saakka hyvää vointia kaikille ja tunnelmallista joulukuuta :)

18 kommenttia:

Marika kirjoitti...

Ruskovillaa olen pyöritellyt kerran, jo useamman vuosi sitten, mutta koot olivat tosi isoja, leveitä ja kangas liian jämäkkää mun makuun. Itse kun tykkään, että ohut ja ihonmyötäinen toimii parhaiten. Parit kerrastot testanneena ihan Prismasta löytyvä kerrasto on mielestäni paras, se merkki, jonka pakkauksessa (ainakin lapsille tarkoitetuissa, itselle kun meni parhaiten lasten housujen koko) on piirretyn lampaan kuva. Ohuita, mutteivat kutita vaikka ovat 100% villaa. Mun pitäisi käydä hakemassa sieltä aluspaitakin, paljon parempia mielestäni kuin urheiluliikkeistä ostamani kerrastot. :)

Karkkis kirjoitti...

Voin uskoa, että hymyt pelastavat paljon! Ihan vieraidenkin vauvojen hymyt lämmittävät mieltä.

Hömpänpömppää kirjoitti...

Moikka! Tosi kurjaa kuultavaa noi toistuvat rintatulehdukset. Kannattaa miettiä ja punnita tarkoin onko se imetyksen arvoista. Asioilla on puolensa ja puolensa. Itselläni vasn on 2 lasta pahoja korvakierrelapsia ja molempien vauva-aikana söin antibiootteja. Antibiootit sekoittavat elimistön jopa kahdeksi vuodeksi.
Toki imettäminen on ihanaa ja vauvalle parasta ravintoa, mut vauva-ajasta pitää voida muös nauttia ja se ei ssirastellessa onnistu.
Upeita kuvia ja ihanat juhlat teillä ollu😄 mukavaa joulun odotusta💚💚💚

Anonyymi kirjoitti...

Hei sieltä ruskovillasta kannattaa samalla ostaa rinnanlämmittimet. Toinen puoli villaa ja toinen silkkiä. Ihanat maitorintojen päällä! Ja mulla on kyllä ollut lapsista sekä imetetyt (rintatulehduksia...) ja imettämätön ihan yhtä lailla korvakierteessä.

Suurperheen äiti kirjoitti...

Minäkin suosittelen Prisman merinokerrastoa. Olen villahousumimmi henkeen ja vereen ja nämä ovat parhaat tähänastisista. Imetysaikoinani (jotka kestivät lähes 10 vuotta) käytin talviaikaan rinnanlämmittimenä villaista tuubia, olisikohan se joku alaselän lämmitin oikeasti. Taisi olla ihan Lidlistä ostettu. Tuskin johtui siitä mutta mulla ei ole ikinä ollut rintatulehdusta. Voimia sen kanssa kamppailemiseen! Ja korvakierre ei kyllä ole imetyksestä kiinni, mulla on kolme korvakierteistä taaperoimetettyä...

Anonyymi kirjoitti...

Villakaulahuivi rintojen ympärille ulkotakin alle :-) kokeiltu ja lämpimäksi havaittu!

Hömpänpömppää kirjoitti...

Ei korvakierre missään tapauksessa ole imetyksestä kiinni vaan sitä kautta vauvaan joutuneista antibiooteista, jotka tutkitusti heikentävät vastustuskykyä ja suoliston bakteerikantaa.

Anonyymi kirjoitti...

Tämä anonyymi tarkoitti sitä, että lapsille saattaa tulla korvakierre täysin riippumatta siitä, imettääkö äiti ja saa rintatulehduksen ja toimittaa maidossaan lapselle antibiootteja tai saako vauva vastiketta ja välttyy antibiooteilta. Olin vähän epätarkka vielä tässä erittäin luotettavassa yhden naisen tutkimusaineistossani, kuopukseni on tällä hetkellä imetyksen aikana saanut jo kolme antibioottia minun kauttani (esim. rintatulehdus ja virtsatieinfektio) ja itsekin on syönyt ja pari, mutta korvat on olleet toistaiseksi kunnossa, vaikka räkätauteja on riittänyt. On tilavat käytävät sanoo korvalääkäri. Antibiottien turhan syömisen tuomitsen niinkuin kaikki ajattelevat ihmiset. Mutta ei lasten korvakierteistä kyllä yksiselitteisesti voi syyttää äidin imetyksen aikaisia antibioottikuureja. Tai onko tästä joku oikea tutkimus, jossa on verrattu imetettyjä ja äidin kautta antibiootteja saaneita vauvoja vastikkeella syötettyihin ei antibiootteja saaneisiin? Ja sitten vielä imetetyt, jotka ei ole saaneet itse tai äidin kautta antibiootteja vrt. ne imetetyt joiden äidit tai vauvat itse saivat antibiootteja?

Oikeasti kiinnostaa.

(Ja Anteeksi Tilda, en halua riidellä, mutta en myöskään haluaisi että näin suoraan äitejä syytetään lasten korvakierteistä, jos äidit siis "itsepäisesti" imettävät vaikka saisivat antibioottikuurin imetyksen aikana jostain syystä.)

Anonyymi kirjoitti...

Minä sanoisin, että Ruskovillan silkkivillakerrastossa mitoitus on reilu, tai ei ainakaan niukka. Itse käytän tavallisesti xs tai s-paitoja, joskus myös m, ja ko. kerraston paidasta koko xs oli sopiva. Sovittelin niitä juuri pari viikkoa sitten, ja silkkivilla oli minusta pelkkää merinovillaa paljon mukavampi päällä. Kutian tosi herkästi. Mutta hikiliikuntaan silkkivilla ei oikein sovi, siksi jäi ostamatta.

-Odelma

Suurperheen äiti kirjoitti...

Äh, minä en kyllä usko niillä antibiooteillakaan olevan mitään yhteyttä korvakierteen kanssa. Mä olen syönyt antibioottia viimeksi itse lapsena (korvatulehdukseen, tietenkin :)) ja silti mulla on noita korvakierrelapsia. Meillä ainakin korvatulehdukset johtuvat siitä, että korvakäytävä on rakenteellisesti niin ahdas, että pienikin tukkoisuus pistää käytävän umpeen ja siellähän muhii sitten tulehdus. Muuten ovat tosi terveitä lapsia, korvat ovat ainoa, joka vaivaa.

Anonyymi kirjoitti...

Suosittelen lämpimästi tällaista kotimaista rinnanlämmitintä:
http://www.termo-mamma.fi/
Toimii niin ulkona kuin sisälläkin! Itsellä ollut paljon käytössä.

Anonyymi kirjoitti...

Kuten täällä jo mainittukin, Ruskpvillan mitoitus on reilunpuoleinen. Oma normikokoni on xl, ja sieltä meni L ihan kevyesti.
Mukavia talven jatkoja!

H kirjoitti...

Minulla rintatulehdus johtui siitä että oikealla rinnalla ollessaan vauvalla oli huono asento ja huono imuote. Rinta ei tyhjentynyt kunnolla ja kun maitoa jää tiehyisiin niin rinta tulehtuu. Olet varmaan saanutkin jo imetysohjausta, mutta mun ohjauksena toimi netistä haetut vinkit imetyksen tuki ry. Tms sivuilta, ja heidän vinkeillä sain asentoa parannettua pikkuhiljaa. Ja ne kaalit :)

Kirsi-Maria kirjoitti...

Toivottavasti sopiva villakerrasto löytyy ja rintatulehduskierre helpottaa!

En ole varma, oletko jo saanut inspiraatiotunnustuksen, mutta nyt ainakin saat - voit noutaa sen blogistani.

Ihanaa itsenäisyyspäivää ja joulun odotus, ystäväkallis!

Anonyymi kirjoitti...

Minua kiinnostaisi postaus aiheesta "Mitä kaikkea voin tehdä, jotta en saisi rintatulehdusta, ja jos sen kuitenkin saan, mitä voin tehdä helpottaakseni oloani?". Olen useammasta blogista lukenut rintatulehduksen olevan helvetillinen vaiva, ja koska odotan omaa pienokaistani syntyväksi tammikuun tuiskeeseen, otan kaikki vinkit kiitollisena vastaan. Ruskovillan rinnanlämmittimet olen ajatellut ostaa valmiiksi kaappiin samoin kuin suosittelemasi sähköisen rintapumpun. - Pauliina

Anonyymi kirjoitti...

Hei,
Satunnainen lukija täällä kommentoi, mutta liippaa sen verran läheltä, että pakko vinkata :)
Kohta 6 kk esikoista imettäneenä suosittelen rinnanlämmittimiksi lanacaren käsittelemättömästä villasta tehtyjä rintasuojia. Tuntuvat aivat ihanilta ja pitävät varmasti lämpimänä. Juuri rintatulehduksista kärsiville ilmeisesti todella hyvät. Minulle ei yhtään tulehdusta onneksi ole ollut (koska lämmittimet...?) Niiden kanssa ei siis mitään muita rintasuojia käytetä.
Lanacare.com löytyy lisää tietoa ja itse tilasin nettiemo.fi -verkkokaupasta (on tosi nopea toimitus!). Ja jos ihan oikeaa kokoa ei löydy, niin parempi mitä isompi!
Voimia imetystaipaleelle ja ihanaa joulunodotusta!

Kutri kirjoitti...

Voihan nyt rähmä. Mulle opetettiin synnärillä sekä v.1995 että 2006 keräkaalin käyttö (en ole lukenut näitä aiempia rintatulehduspostauksia, joten voi olla, että olet sitä ja sataa muutakin konstia jo käyttänyt). Iso kaalinlehti kehiin, murra lehtirankaa ja siitä lähteviä "suonia" nyrkillä tai jollain raskaalla esineellä ja sitten kaali rintsikoihin. Auttaa vain ALKUvaiheessa, kun tulehdus on tulollaan. Kokeilin, ja vältyin tulehdukselta!

Tähtimö kirjoitti...

Minä suosittelen Ruskovillan lantionlämmitykseen tarkoitettua tuubia rintojen suojaksi ulkona.Ruskovillan varsinaiset rinnanlämmittimet ovat varmadti hyvät sisäkäytössä, mutta tuollainen tuubi suojaa paremmin ulkona.