maanantai 17. marraskuuta 2014

Synnyttäneen naisen pohdintoja imetysmekossa


 Tervehdys!

Pitkällinen paussi päivän asu-pimennon suhteen päättyy tänään. Tässäpä Tilda mekossa pitkästä aikaa :)

Kieltämättä lapsen saaminen hieman nosti rimaa näiden päivän asujen esittelyjen suhteen. Odotusaikana minulle kertyi painoa sellainen + 18 kg ja niistä suli synnytyksessä ehkä kuusi. Jep. Vuosikaudet 58 kiloisena oleilleena, olihan se järkytys. Nyt kotona ollessa painoa on hävinnyt ehkä se toiset kuusi kiloa ja vielä olisi jäljellä entiseen sellainen 6-8 kiloa. No, kilojen tuijottaminen ei kiinnosta, mutta vanhoihin vaatteisiin sen sijaan haluaisin vielä joskus mahtua. Toppahousurintamalla edistystä on jo tapahtunut (ehdin ostamaan jo kokoa suuremmat housut, mutta nyt vanhatkin jo menevät! ), mutta vintagemekoista ei kannata vielä puhua samana päivänä. Pieni tauko niistä ihanuuksista olisi tosin muutenkin ollut edessä, sillä ne eivät ole imetyksen kannalta mitään helpoimpia vaatekappaleita.


Vartaloni uudet mittasuhteet ovat aiheuttaneet muutenkin päänvaivaa. Pylleröisenä olinkin jo varautunut siihen, että takamus ja reidet nyt varmasti leviävät ja koska vauva asustelee raskausajan vyötärön tienoilla, on selvä, että tuollekin sektorille saattaa muutoksia tulla. Nämä kropan osat levisivätkin hiukan, mutta kuitenkin siedättävissä määrin.

Sen sijaan olen ollut ihan ymmyrkäisenä rintavarustukseni suhteen. Siis voi hemmetti, kuppikoko on tällä hetkellä jokin E, ja arvatkaapa, mahtuvatko vanhat paidat ja tunikat tällä hetkellä ylle. No ei! Olen kuitenkin edelleen varsin siroharteinen (eiväthän ne raskauskilot nyt sinne tietty tartu ;)), joten suurempien kokojen hankkiminen on vähän ongelmallista. Hartioista istumatomat vaatteethan levittävät ihmistä entisestään! Vastaavaan tilanteeseen joutuneet - puketumisvinkkejä otetaan siis mielihyvin vastaan.


Pistänkin toivoni nyt siihen, että tämä Baywatch-ilmiö on vain väliaikaista, ja kuppikoko pienenee imstyskuukausien edetessä. Siis pieneneehän? Oletan muutenkin, että osa raskauskiloista on kiinni tuossa puskurivarannossa...

No, pukeutumisongelmani ovat ratkenneet pääasiassa sillä, etten pahemmin pukeudu ;) Siis vaatteita on toki yllä, mutta ei kovin suunnitelmallisesti. Pitkät villakalsarit, yöpaita, ihanat Me & I-velouricolleget ja huutonetistä hankitut imetyspaidat hoitavat arkityylin hienosti. Mutta koska olen turhamainen lyyli, hankinhan minä tietysti muutaman (tai oikeastaan kuusi) Boobin imetysmekon huutiksesta.;) Perustelin tämän sillä, että sain ne kahden normaalihintaisen hinnalla.

Boob on noussut ihan oikeasti lempparimerkikseni tällä imetyspukeutumisen sektorilla. Kuten jotkut teistä aikoinaan vinkkasittekin, ovat merkin luukkumalliset imetysaukot tosi kätsyjä. Olen ostanut kaikki Boobini käytettyinä. Kun eri palstoja (huutonet, tori.fi, facebook) seurailee säännöllisesti, niin helmet oppii erottamaan ja hintatason arvioimaan. Ihan halvalla ei käytettyjä, luomupuuvillaisia Boobeja saa. Olen maksanut mekoistani noin 15-30 e kpl; uusien lähtöhinnat ovat sellaiset 50-80 e. Jos ostaa uudenveroisen Boobin, sen saa ehkä myöhemmin myytyä vielä jollakin hintaa eteenpäinkin.

Kuvan petroolinsininen, collegekankainen boob-mekko on tosi kiva arkimekko. Ei tule yhtään hienosteleva olo kotioloissa, mutta toisaalta pystyy olemaan edes jollakin tapaa tyylilleen uskollinen ja piristämään näin päiväänsä. Mekon kiva yksityiskohta on imetysluukun alareunassa oleva kiristysnyöri, joka on oikeastaan synnytäneen naisen vartalon kannalta edukkaalla kohdalla. Rintojen alapuolinen kohta on kookkaammallakin naisella yleensä siro.

Se, että ylipäätään kehtaan kertoa tästä imetysmekkohamstrauksestani, johtuu siitä, että vihdoin viimein tuntuu siltä, että imetys on alkanut sujua meillä. Poika osaa tarttua suurimmaksi osaksi omatoimisesti rintaan eivätkä rinnanpäät enää rikkoudu. Viikko on menty lähes täysimetyksellä ja olo on tosi toiveikas! Ehkäpä imetysmekoille löytyy siis käyttöä vielä pitkäksi aikaa :)

Tässä postauksessa oli siis yksi niistä kuudesta mekosta. Haluatteko nähdä talven mittaan ne muutkin?

Mukavaa päivänjatkoa! Muistakaanhan mattimyöhäiset vielä sivupalkin kysely :)

Edit. Ja ennen kuin joku keksii huomauttaa - sukassani on siis todellakin reikä. Eikä haittaa yhtään villasukkien alla ;)

14 kommenttia:

Kippuralla kirjoitti...

Mulla taisi olla 3 pitkähihaista imetypaitaa, muut hihattomia/tpaitoja joiden kanssa käytin neuletakkia tai hupparia =)

Anonyymi kirjoitti...

Jep, mulla kanssa mikään hame ei mahtunut rintojen kohdalta. Mutta kun lopetin imetyksen, pari kuukautta sen jälkeen tissit ennallaan kuten aiemmin ja kaikki mekot sopii kuten ennen. Eli yleensä palaa vanhaan kokoon tai pienenee.

T. Salla

Anonyymi kirjoitti...

Vakuutan, että rinnat normalisoituvat jos kilotkin jossain vaiheessa karisevat. Eräs pienirintainen ystäväni oli tyytyväinen imetysajan rintoihinsa ja toivoi niiden jäävän sellaisiksi, mutta eihän siinä tietenkään niin käynyt.

Pieni määrä pyöreyttä on imetysaikana hyväksi, koska läski kuulemma imee ympäristömyrkkyjä ja ne eivät siis päädy äidinmaitoon. Näin olen jostain lukenut.

Vakkari

Lady of The Mess kirjoitti...

Voin kyllä lohduttaa, että kyllä ne rinnat siitä imetyksen edetessä ja viimeistään sen loputtua pienenevät. Ja se muukin kroppa!
Tuollaiset imetysmekot ovat aarre - olisipa ollut tuollaisia aikoinaan!

Anonyymi kirjoitti...

Niin lisäys pienenee siis alkuperäisestä.
T. Salla

Elina kirjoitti...

Olen kokenut saman rintayllärin, mutta ensimmäisen imetyksen päätyttyä kuppikoko jäi pysyvästi yhtä pykälää suuremmaksi kuin ennen ensimmäistä raskautta. Muut raskauskilot kyllä välillä katosivat. Näinkin voi siis käydä! Raskautta edeltänyt vintagemekkolajitelma jäänee täälläkin pitkäksi aikaa varastoon, mutta paitapukumalliset voisivat olla hyviä imetykseen. Kun jaksan miettiä synnytyksen jälkeistä aikaa, hankin tai ompelen ehkä pari.

Anonyymi kirjoitti...

Tietysti halutaan nähdä ne muutkin mekot! :) Ja noista vartalonmuutoksista: ne tuntuvat olevan kauhean yksilöllisiä, tosilla jäävät pysyvämmiksi, toisilla eivät. Monillahan kengänkoko esimerkiksi muuttuu, miksei sitten kuppikokokin. Minulla se on pikemminkin pienentynyt alkuperäisestä, vaikka vyötärö ja lantio ovatkin levinneet. :( Toivottavasti Sinun käy näissä vartalomyllerryksissä kaikin puolin hyvin. :) - Lotta

Kristiina kirjoitti...

Ihanaa kuulla, että imetys alkaa sujumaan <3 Boobin vaatteet ovat kyllä niin hyviä! Ne ovat nättejä, istuvia ja toimivia.

Anonyymi kirjoitti...

Minä laihduin ekan ja tokan jälkeen suht normaaliksi, mutta kolmannesta ei enää, nyyh. Tissit kasvoi vaan väliaikaisesti, nehän on täpösenä maitoa :) Mun mielestä kyllä näytät tosi hyvältä nytkin! Itse kekkuloin t-paidassa ja sukkahousuissa tänkin päivän, puuh. Imetysvaatteita ei tullut koskaan hommattua, olisi varmaan olleet näppäriä. T: Taina

Bisquits kirjoitti...

Hyvältä näytät tosiaan nytkin! Rintamuksen kasvaminen on asia, jota olen / olisin itsekin toivonut omalle kohdalleni. Mulla ei nimittäin kuppikoko ole kasvanut yhtään raskauksien aikana tai jälkeen, mikä on ollut mulla yhteydessä maidon vähäiseen tuotantoon. :-( Nähtäväksi jää, kuinka toisen vauvan kanssa käy parin viikon päästä.

Anonyymi kirjoitti...

Oma kuppikokoni kasvoi maidon nousuun D:stä G:hen. Koko imetysajan (reilu vuosi) pärjäsin kaksilla imetysliiveillä ja muita erikoisvaatteita ei sitten ollutkaan (hihattomat topit ja neuletakit hoiti homman). Kun imetys loppui alkoi rintojen muutos. Muutos lähti kuitenkin kulkemaan rataa: miinus yksi kuppikoko ja 5cm ympärys. Evoluutio oli vielä melkoisen nopeaa, joten nyt on laatikollinen järkyttävän suuria liivejä, joita on käytetty vain muutaman pesun yli. Vuosi imetyksen jälkeen rinnat ovat yhden kuppikoon suuremmat kuin ennen raskautta ja ympärys -5cm

Turun Tilda kirjoitti...

Kippuralla: Heh, varmasti niinkin pärjää :)

Salla: Hyvä tietää :)

Vakkari: lohdullista kuulla, että läskistä on hyötyä;)

Lady: Kiitos kokemuksen jakamisesta! Nämä mekot ovat kyllä mukavia yllä ja onneksi myös tyylikäitä :)

Elina: Jaahas... No ehkä yksi koko suurempi vielä menettelee kunhan ei kolmea! Paitamalliset mekot ovat jees, mulla eivain mene vanhat tuosta rinnuksen kohdalta kiinni vielä nyt. Mutta ehkä muutaman kuukauden päästä kun vaavi syö kiinteitäkin niin rinnukset jo hieman pienenevät...

Turun Tilda kirjoitti...

Lotta: Ilmeisesti muutokset ovat aika moninaiset tosiaan... JA usein pienirintaiset naiset varmasti toivovat imetyksen myötä hieman suurempia rintoja, mutta tällainen kaamea paisuminen saa jo ymmärtämään, miksi jotkut haluavat rintojen pienennysleikkauksiin. Paino on sitä luokkaa, että ryhti menee ja tulee selkävaivoja...

Kristiina: Onneksi on sujumana päin :) Boob rules!

Taina: Kuule, tuo kekkulointi kuulostaa normaalilta. Itse kekkuloin yleensä fleecessä ja villapitkiksissä, sillä jos poika nukkuu iltapäiväunia ulkona, on oltava toppahousuvalmiudessa noiden rintatulehdusten takia. Ulos ei auta mennä missään imetysmekossa ;) Mutta kiva kuulla, että ihan ok:lta jo näyttää :)

Bisquits: Tsemppiä synnytykseen! mua ei haittaisi pieni rintojen kasvu, muttei tällaista 3-4 kuppikokoa suurempi. Se on jo kivuliasta :/

anonyymi: Mielenkiintoista! Voihan rintaevoluution ihmemaa ;)

Meri kirjoitti...

Hei Turun likka !
Blogisi on kiva, mutta miksi peität kasvosi vaikka sinut tunnetaan hyvin ?
Tuo tähti, sydän peite ärsyttää kuvissasi.
Itselläni on avoin blogi eikä koskaan ole tullut mieleen peittää kasvojani.

Terveisin ja hyvää Joulukuun avausta.