tiistai 29. huhtikuuta 2014

Iloisia ja harmillisia uutisia second-hand-rintamalta

Iltaista!

Päivä on kulunut niinkin riemukkaissa merkeissä kuin lukemalla teosta nimeltä Laadullinen tutkimus ja sisällönanalyysi. Kyseessä on viimeinen pakollinen kirja-alustus, joka minulla on tekemättä opo-opintoihin. Yritän nyt saada kaksi kärpästä yhdellä iskulla, sillä toivon voivani hyödyntää teoksen ajatuksia oma kehittämistyöni analyysissa.

Heh, ehkäpä ensimmäistä kertaa minulle muuten valkeni, miten monimuotoisen kentän laadullinen tutkimus muodostaakaan. Miksi kummassa tämä teos ei osunut käsiini gradua tehdessä? No, eipä haittaa. Hassua vain, millaisissa soissa sitä välillä tulee turhaan rämmittyä...

No, viimein päivän varsinaiseen aiheeseen. Sain tänään uusimman Huutonet-ostokseni. Menin sitten huutamaan vielä yhden Nanson mekon. Tällä hetkellä tuo XS-kokoinen Paola Suhosen suunnittelema Black Dress-malliston I`m Your Queen-klänninki ei kyllä näytä kovin hotilta päälläni, jätän sen suosiolla odottamaan jakautumisen jälkeistä aikaa.

Tämä on siis se päivän positiivinen Second Hand-juttu. Olen varsin iloinen, että löysin tämän mekon lähes uutena.  Myyjän mukaan hän oli käyttänyt sitä kerran ja siltä mekko vaikuttikin. Tein muuten joskun kolmisen vuotta Black Dress-mallistosta postauksenkin, jossa ykkössuosikikseni nimesin juuri tämän mallin. :)

Ainut, mitä ihmettelin mekkoon tutustuessani, oli se, etten löytänyt merkintää, missä mekko on valmistettu. Vieläköhän Nanso valmistaa kaikki mekkonsa Suomessa? Siinä parisen vuotta vanhemmassa LoveCats-mekossa oli vielä Suomi-merkintä!

Ja sitten se ei niin kiva uutinen...

En tiedä, saisiko tätä kertoa, mutta ei minua kiellettykään. Ihana Kirppis kuulema lopettaa kesän alla. Olen NIIN harmissani, sillä pidän paikasta todella. Välillä suorastaan turhauttaa, kun yrittää puhua vaihtoehtoisten putiikkien puolesta ja mainostaa niitä ja sitten touhu ei kannatakaan. Kuinkahan monen pienen turkulaisen putiikin puolesta, jotka sittemmin ovat lopettaneet, olen jo tässä kuuden vuoden aikana puhunut? En jaksa edes laskea. Pienyrittäjyys on totisesti nykypäivänä hardcore-laji.

Ei voi muuta kuin todeta, että jatketaan töitä asian puolesta. Ja ihmiset hyvät, menkää ja tukekaa pieniä putiikkeja, kun se on mahdollista! Käykää nyt vaikka siellä Ihana Kirppiksellä ostoksilla tai varatkaa pöytä toukokuuksi! On turha harmitella jälkikäteen, että olisipa ollut mukava käydä...

Kuva Nanson sivuilta.

7 kommenttia:

Sra kirjoitti...

Mä ostin joku aika sitten Nansolta reilun kaupan mekon ja kysyin samalla, missä se on valmistettu. Myyjä totesi, että Nanso valmistaa yhä edelleen suurimman osan vaatteistaan Suomessa. Myös lapussa luki, että tuote on mm. kehrätty Suomessa.

MOT-ohjelmasta aiheutuneen keskustelun yhteydessä näin kyllä jonkin tilaston, jonka mukaan Nanso taisi valmistaa jopa 90%(en muista tarkalleen..) tuotteistaan ns. korkean riskin maissa. Tulkitsin nämä kaksi tietoa niin, että nimenomaan Nanso-merkin vaatteista suurin osa valmistetaan nimenomaan Suomessa, kun taas yhtiöön kuuluvat merkit kuten Black horse tulevat kauempaa... :/

Onpa harmillista tuo Ihana Kirppiksen lopettaminen! Olen ollut huomaavinani, että some-aktiivisuus ja erityisesti tuotteiden päivittäminen Facebookkiin ovat pienille kaupoille elinehtoja. Ihana Kirppistä tämä ei valitettavasti taida auttaa.. :/

Anonyymi kirjoitti...

Ihana kirppis aloitti tosi hyvin, ja itsekin möin siellä pari kertaa tavaraa, MUTTA palvelu ei ollut aina ihan parasta, pöytävarauksissa oli ihme sählinkiä ja pöytävuokran hintakin taisi olla liian kova. Harmi kun lopettaa, mutta valituksia olen kuullut muiltakin, joten ihmeissäni en ole.

Augusti kirjoitti...

Kuten ensin kommentoinut totesi, Nanso-merkin vaatteet valmistetaan käytännössä kaikki Suomessa. Nanso-konserniin taas kuuluu monia muitakin merkkejä (Finnwear, Black Horse jne.), jotka kai pääosin suunnitellaan Suomessa mutta valmistetaan muualla. Myös Vogue, Amar ja Norlyn kuuluvat Nanso-konserniin, ja näiden merkkien sukkahousuista suurin osa valmistetaan Tornion sukkahousutehtaalla, joka on ainoa laatuaan ainakin Pohjoismaissa tai jotain sinnepäin. Kannattaa siis suosia noitakin merkkejä!

Anonyymi kirjoitti...

Olen viimekertaisen arvonnan voittaja. Haluan sanoa tämän julkisesti ja kyllä se joten kuten aiheeseenkin sopii :)

Rintakoru on aivan ihana! Vintage-tuotteissa on oma viehätyksensä. Ne on tehty kestämään ja kun löydät sen, se on tuottanut iloa jo monta vuosikymmentä. Se saattaa hyvin periytyä lapsillesi tai ylipäänsä seuraavalle sukupolvelle. Long live vintage! Ja kiitos Tilda!

Olen myös innokas kirpputorilla kiertelijä ja aina kun hyvä kirppari lopettaa toimintansa, se harmittaa.

Nim. Etelä-Amerikassa asunut.

Anonyymi kirjoitti...

Ihana kirppis oli hyva ja toivottu, mutta mouthtomouth ei aivan toiminut. Pari kertaa henkilokunta kinasi asiakkaiden kanssa ja kaikkea saatoa oli. Vuoden parhaat loydot tein Laiskan kirpparilla, olen tosi otettu siita. Saali, koska Turussa on mm.paljon kivasti pukeutuvia naisia, jotka vievat sitten vaikka Pelastikseen.

Anonyymi kirjoitti...

Mulla oli juuri huhtikuussa pöytä Ihana Kirppiksellä, ihan hyvä myynti siellä ja sijainti tosi hyvä. Negatiivista oli juurikin tuo edellä mainittu hiukan horjuva toiminta kassalla (ei todellakaan koske kaikkia työntekijöitä siellä). Lisäksi osalla myyjistä lähti todella hinnat lapasesta Ihana kirppiksellä, vähensi varmasti kaikkien tuottoa. Myös vanha suosikkini, lasten second-hand vaateputiikki Pikku Kroko Martissa lopettaa kesän aikana, harmi!

Anonyymi kirjoitti...

Olen itse metsästänyt tuota samaista mekkoa kissojen ja koirien kanssa. Sovitin mekkoa malliston julkaisuvuonna mutta hinta oli opiskelijan kukkarolle liikaa vaikka mekko oli lähes täydellinen. Luulin etten löydä sitä enää mistää mutta onni potkaisi nopeammin kuin osasin arvata. Liityin taannoin Me&i-vaatemerkin secondhand-ryhmään Facebookissa ja alkuviikosta löysin samanlaisen ryhmä Nanson vaatteille, ja siellähän se mekko minua odotteli. Nyt vaan toivon että koko on oikea.

Minäkin olen tehnyt Ihana-kirppiksellä ihan huippulöytöjä välillä jopa tosi edullisesti. Toiminta ei heillä ole kuitenkaan profiloitunut niin kuin alunperin oli suunnitteilla. Myyntipaikoilla on ihan täyttä roskaa välillä mutta joukosta tosiaan löytyy välillä kyllä helmiäkin. Olen työntekijöiden käytöksestä hyvin samaa mieltä kuin moni muukin. Tuntuu että he eivät halua olla sielä ja tehdä työtänsä :( Uutiset paikan loppumisesta eivät siksi juuri yllätäkkään mutta on se harmi juttu silti.

Suvi