tiistai 15. huhtikuuta 2014

Bileissä Maariankatu kympissä

Heipparallaa!

Viikko on kulunut aika kiireisissä merkeissä, mutta nyt oli vihdoin aikaa istua alas ja kirjoitella kuulumisia :)


Sain taannoin kutsun kivaan illanviettoon. Kuten jo aiemmin kerroin, turkulainen lempiputiikkini VintagEija´s on muuttanut uusiin tiloihin ja sen kunniaksi Eija ja hänen kanssaan tilat jakava huopasuutari Seena Luostarinen järjestivät viime lauantaina avajaisjuhlat. Nappasin aveciksi paremman puoliskoni, ja suuntasimme tutustumaan VintagEijas´sin uusiin tiloihin osoitteeseen Maariankatu 10. Kivijalkaputiikin sijainti on muuten ihan loistava; se sijaitsee nyt Soitin Laineen vieressä vain korttelin päässä Turun kauppatorilta!


Eija oli kutsunut paikalle paljon fiftarihenkisiä ystäviään, ja joukkoa viihdytti bluegrass-bändi. Suomen bluegrass-yhdistyksen sivut kuvailevat tätä minulle tuntemattomampaa blues-musiikin muotoa näin:


 Bluegrass-musiikki on Amerikkaan muuttaneiden pohjois- eurooppalaisten siirtolaisten kelttiläisestä musiikkiperinteestä sekä Amerikan mustien blues- ja gospel- perinteestä kehittynyt musiikkityyli. Musiikissa voi yhä kuulla moninaisen eurooppalaisen kansanmusiikin perinteen vaikutukset yhdistettynä bluesin sointiin.


  Bluegrass-musiikin nousukausi oli 40-luvulla juuri ennenkuin rock- musiikki syntyi. Bluegrass onkin tunnustettu yhdeksi rockmusiikin vaikuttajaksi. Triviaalitietoiskuna mainittakoon vaikkapa, että Elvis Presley levytti ensimmäiselle singlelleen bluegrass- musiikin isän Bill Monroen tunnetun bluegrass- kappaleen Blue Moon of Kentucky. Bluegrassin toinen huippukausi sijoittui 60-luvun folk- boomiin jolloin Yhdysvalloissa kaivettiin vanhat perinnepelimannit naftaliinista yleisempään tietoisuuteen.

Bluegrass toi mieleen ehkä eniten elokuvan Voi veljet, missä lienet tunnelman. Bändi oli todella hyvä hauskoine ja valistavine välispeekkeineen. Musiikin lomassa saimme napostella kaikenlaista pientä kivaa huikopalaa :)


Entäpä oma illanviettoasuni? Fiftarimekot ovat tällä hetkellä ylläni aika no-no, mutta löysinpä vielä vintagemekon, vieläpä Eijalta ostetun, joka mahtuu yhä ylläni!


60-luvun mukasiveä kirjastonhoitajatarmekossa on niin oiva leikkaus, ettei alati paisuvaa raskausmasua kaikki tainneet edes havaita ;) Mekko on muuten yksi ikiaikaisista lemppareistani, josta tuskin luovun koskaan. Oli jotenkin mukavan yllättävää todeta, että se mahtui ylleni ja mahtuu vielä ainakin kenties kuukauden päivät. Päätinkin alkaa käyttää klänninkiä nyt aikaista aktiivisemmin. Ja heh, sain kuulla näyttäväni raskaana olevalta keijulta :D


Kiitos Eijalle vielä kivoista juhlista ja toivotan putiikin naisille menestyksekstä jatkoa yrittäjinä! Käykääpä tsekkaamassa liikkeen tämän hetkinen entistä laajemmalta vaikuttava valikoima ja huippuhieno myyntitiski :) Muistattehan myös Eijan nettiputiikin.


Mukavaa viikonjatkoa kaikille ja sunnuntaihin jatkuvaan arvontaan saa toki vielä osallistua tai ilahduttaa minua muuten vain kertomalla jotakin itsestään :)

4 kommenttia:

Augusti kirjoitti...

Enpä ole tuolla vielä ehtinyt käydä, mutta jossain vaiheessa pitää taas käväistä.

Suositteletko muuten edelleen Kaarinan ykköstien kirpputoria? Johonkin ajattelin viedä tavaroitani myyntiin.

Anonyymi kirjoitti...

Näytät kauniilta tuossa mekossa :) Kävisin mielelläni VintagEijassa, mutta ainakin vanhoissa tiloissa haisi ikävästi homeelta :( Huomasitko sinä vastaavaa?

Anonyymi kirjoitti...

Olen eri mieltä: Vintageijasin vanhoissa tiloissa Ei haissut home. Minä haistan homeen, sillä meillä oli mökillä homeongelma. T. Vakkariasiakas

Turun Tilda kirjoitti...

Augusti: Kannattaa käydä :) Enpä tiedä tällä haavaa, mitä suosittelisin. Itse ajattelin viedä kamppeita myyntiin ehkä Ihanalle, sillä siellä käy paljon nuorempaa oman kokoistakin väkeä. Tuolla maakunnissa menekki on aina vähän huonompaa...

anonyymi: Kiitos kaunis :)

En kyllä ole koskaan havainnut mitään tuollaista Eijan vanhassa paikassa. Tietysti, jos ihminen on joskus altistunut homeelle tai sisäilmaongelmille, hän voi saada oireita aika monessa paikassa. Tiedän henkilöitä, jotka eivät voi menne edes ruokakauppaan tai tuttavilleen kylään ongelman takia. Eivät edes ulkoilemaan tietynlaisella säällä! Joka puolellahan on hometta ainakin hieman.

Vakkariasiakas: Olen samaa mieltä, ei haissut. Joissakin muissa vanhan tavaran liikeissä/pienillä kirpputoreilla olen sen sijaan pysähtynyt miettimään asiaa.