lauantai 4. tammikuuta 2014

Viime vuoden parhaat hankinnat

Iltaista!

Syön nyt sanaseni sen verran, että palaan viime vuoteen pieneksi hetkeksi.

Aloin tuossa miettiä, mitkä edellisen vuoden hankinnoistani ovat osoittautuneet ehdottomasti aikaa kestäviksi laatuhyödykkeiksi.

Tällaisen listan sain aikaiseksi. Ensiksi parhaat vaatehankinnat:

Vuoden hame-tittelin saa Ihana Kirppikseltä löydetty Topolino-merkkinen nahkahame.


Vuoden parhaan mekon tittelistä käytiin sen sijaan aika kova skapa. Hintansa puolesta se voisi olla tämä Ihana Kirppikseltä löydetty 50-luvun mekko...


Toisaalta Art+ Design-liikkeestä löydetyn pikkujoulumekon kangas on aivan ihana...


Voiton taitaa kuitenkin viedä UFF.lta löydetty 70-luvun retromekko; keräsihän se aikamoisen kommenttivyöryn täällä bloginkin puolella ;)


Vuoden paras takkilöytö on puolestaan prätkätakki, jonko ostin eräästä jyväskyläläisestä outletista sen viimeisellä aukioloviikolla. Takki kustansi 170 euroa. Takki on laatutyötä. Sen olen huomannut yksityiskohdista sekä siitä, että se on ihanan lämmittävä hieman kylmemmälläkin säällä.


Vuoden paras asustelöytö on ehdottomasti Ihana Kirppikseltä löytynyt Lumin laukku. Uudenveroinen veska maksoi 70 euroa. Kävin tsekkaamassa hinnan Stockalla; uusi olisi kustantanut 170 euroa.


Vuoden parhaaksi kenkäostokseksi ja ehkä koko vuoden parhaaksi ostokseksi ovat tyrkyllä Julia Lundstenin suunnittelemat kiilakorolliset nilkkurikumisaappaat. Wiklundin mobiilialella sain 30 % hinnasta pois ja maksoin popoista lopulta satasen.

Saappailla on kuulkaa kahviteltu niin Turun keskustan kahviloissa kuin käyty koiralenkillä maaseudun rapakoissa. Täydelliset kengät lumettomaan varsinaissuomalaiseen talveen!Suosittelen tsekkaamaan keväällä Lundstenin uuden saapasmalliston. Taisin lukea jostakin blogista (ehkä Pupulandia), että saappaita saa tällöin myös väreissä.


Vuoden paras keittiöhankinta on ollut ehdottomasti Moccamaster. Kaikkien hirveiden litkuvuosien jälkeen hyvä kahvi on autuutta :D Rahat kahvimasiinaan keräsimme kirpparipöydän turvin :)


Vuoden valaisin-tittelin saa keittön Lokki. Olihan se tyyris, vaikkakin Kodin Anttilan tyhjennysalesta, mutta siitä tuleva valo on ihanan pehmeä ja kirkas samanaikaisesti.


Vuoden parhaan huonekalulöydön tittelistä en ole varma. Kaksi niin makeaa juttua nimittäin löysimme:

Littoislaisesta Pilipalipajasta löytyi vihdoin viimein olohuoneeseemme sopiva sohvapöytä 50 euron hintaan.

Uudestakaupungista löysimme taas 30 euron hintaan ihastuttavan mallisen  (ja kuntoisen) vanhan armeija-arkun eteistämme somistamaan.


Päättäköön kukin, kumpi on parempi. Minä en taida yksinkertaisesti osata :)

Olen aika tyytyväinen tähän listaan. Suuri osa näistä vuoden huippuhyödykkeistä on ollut kierrätyslöytöjä ja jos jotain uutena ostaa, kannattanee ostaa laatua. Moccamasteri taisi olla muuten ainut normaalihintainen ostos.

5 kommenttia:

Karkkis kirjoitti...

Tämä oli hauska näkökulma vuosikatsaukseen! Olet tehnyt kyllä taas niin hyviä löytöjä. En osaa päättää onko suosikkini tuo retromekko, pikkujoulumekko vai nahkahame.

Tuire kirjoitti...

Ihania vaatelöytöjä! Äänestän parhaaksi pikkujoulumekon, niin kaunis! Onnellista uutta vuotta!

Tuulia kirjoitti...

Hienoja ostoksia! Tuureporinkadulla oli aikoinaan Topolino-niminen liike, tekivät siellä yksilöllisiä nahka-asuja, sieltä on punainen nahkahameesi:)
Ja nuo Lundstenin saappaat ovat mainiot!

Lady of The Mess kirjoitti...

Kaikki hankinnat ovat hyviä ja laadukkaita. Tuota nahkahametta olen himoinnut siitä saakka, kun sen täällä blogissasi näin - ja tuo pikkujoulumekko - voiko kauniimpaa mekkoa ollakaan?

Turun Tilda kirjoitti...

Karkkis: Ne ovat kyllä kaikki kivoja :)

Tuire: Sitä samaa sinulle :)Muistapa se Turku-reissu keväämmällä ;)

Tuulia: Aika info, kiitos! Luulin, että hame olisi valmistettu Italiassa. Täytyypä tsekata uudestaan...

Lady of the Mess: Hih, käypä tsekkaamassa Ihana Kirppis - siellä on lähes aina jokin nahkahame myynnissä :)