keskiviikko 15. tammikuuta 2014

London Calling

Keskiviikkoista!

Tällä viikolla on ollut jotenkin todella paljon parempi mieli kuin edellisellä - mitään haittaa ei liene ollut säkenöivistä hangista ja ihanasta auringonkajosta, joka sentään hohtaa vielä illemmalla, vaikka päivä olisi jo lähes laskenut töistä päästyään. Se saa päivät tuntumaan jo himpun verran pidemmiltä :)

Kylmät kelit vaativat tietysti lämpimät asut. Kaivoin kaapin perukoilta parisen vuotta vanhan kietaisuneuleen, joka tuntuu vuodesta toiseen ajankohtaiselta. Olisikohan klassisella mallilla jotain tekemistä asian kanssa ;) Neule on esimerkki siitä, että ihan Henkkamaukan tapaisista liikkeistä löytyy pienellä valikoinnilla ihan kohtuullisen laatuisia vaatteita. En tosin ole vielä koskaan törmännyt villatuotteisiin, jotka eivät ennemmin tai myöhemmin jonkin verran nypääntyisi. Tällaisia vinkkejä otetaan toki mielellään vastaan!


Ylimmässä kuvassa näkyvä Marco Polo-laukku on second hand-löytö Sifongista (ks. edellinen postaus) ja rintarossi taas Art+ Design-liikkeestä. Yllä oleva hamonen on taas eräs blogini vakkarihameista. Se on kokenut kuitenkin asteittaisen muodonmuutoksen ensin lannemallista korkeampivyötäröiseksi ja viime syksynä nipsaisin pois tyllimäisen harson, joka pilkotti helman alta. Se oli mielestäni vähän passé ;) Muuten tämä yhdenksän vuotta vanha Vero Modasta ostettu samettihame ei ole aiheuttanut tympäätymisen oireita kohdallani. Ellestä muuten luin, että kukkakuosit taitavat olla taas keväällä muodissa. Heh, milloinkahan muodinluojat keksivät oiekasti jotakin raikasta ja uutta?  Muoti sanana suorastaan tympii minua. Ostan kyllä ajoittain muotia esitteleviä lehtiä, mutta ihan oikeasti inspiroidun melkein enemmän omasta blogiarkistostani ja tiettyjen muiden persoonien blogeista huomattavasti enemmän kuin ns. ajankohtaisista tyylivinkeistä. Onkohan tämä lähinnä merkki siitä, että oma tyyli on löytynyt...


Mutta sitten, voi iik, elämäni ensimmäinen Lontoon matka alkaa lähestyä! Haluaisitteko te lukijat jakaa minun ja muiden kanssa niitä parhaita Lontoo-elämyksiä, joita omalle kohdalle on sattunut? EN jaksaisi reissua suorittaa, matkailuideologiamme on hengailla vähän siellä ja täällä, kuvaillä järkkäreillä tunnelmia, syödä hyvin ja jättää se materianhankinta vähän vähemmälle. Toki  esim hyviä vintageliike- ja second hand-sisustusvinkkejä otetaan mielellään vastaan. Samoin musikaalivinkkejä (en ole nähnyt koskaan ainuttakaan, joten mistä olisi hyvä aloittaa), ruoka- ja kahvilavinkkejä sekä tietysti museo- ja taidevihjeitä!

Jos saan hyviä vinkkejä, teen mielelläni matkalta palattuani sitten juttusarjan kokemisen arvoisisista paikoista kyseisessä metropolissa :)

Mukavaa illanjatkoa jokaiikalle!

15 kommenttia:

Kate kirjoitti...

Olisin suositellut Imperial War Museumia, mutta se on näköjään suljettu heinäkuuhun asti uudistustöiden takia. Höh. Se on paras museo, jossa olen käynyt.

Jen / Avenue Eight kirjoitti...

Grease on klassikko, todella hieno ja taitavat esiintyjät! Lion king on elämys jo aivan mielettömien lavasteiden vuoksi, tähän on panostettu aivan valtavasti. Viimeksi kävimme katsomassa vähän pienemmän Once musikaalin, musatyyppinä musiikkeja fiilistelin kyllä ihan täysillä, mutta muuten vähän vaatimattomampi ja ei-niin-spektaakkelimainen. Mies ei tykännyt. Rock of ages oli kasarirokkiklassikoilla höystetty pläjäys, upea sekin. Mutta ehkä suosittelisin kuitenkin ensikertalaisena Lion kingiä, sitä valintaa ette varmasti kadu! Kakkosena Grease :)

Ihana blogi, olen seurannut jo pitkään, saman alan ihmisiä ollaan :) Nauttikaa kaupungista ja toisistanne, kaikkea hyvää ja tsemppiä jatkoon!

Anonyymi kirjoitti...

Me käytiin pari vuotta sitten, kulutettiin urakalla teatteri-, musikaali-, ja balettikatsomoita. Royal baletissa (?) nähtiin iki-ihana Liisa Ihmemaassa, johon liput jonotettiin samana aamuna. Lipun hinnaksi jäi "vähän". Sitten käytiin kansallisteatterissa, ensin tutustumassa kulissien taa ja illalla joku pienen näyttämön puhedraama. Kummatkin nämä kosketti enemmän kuin kaksi musikaalia, jotka nähtiin. Toinen musikaali taisi olla nimeltään "Shoes", ihan karsee... Ja toista en edes muista. Vaan se Liisa Ihmemaassa -ihana!

Anonyymi kirjoitti...

Mun miehellä on H&M:stä ostettu villatakki (100% superwash villaa) joka on ollut sillä aktiivisessa käytössä 15 vuotta ... eikä ole nyppyyntynyt (sen sijaan on kyllä kulunut puhki kyynärpäistä varsin monta kertaa ja koska villatakki on niin superhyvää laatua ja miehen lemppari, niin olen uskollisesti korjannut ne). No, noi on harvinaisia löytyjä kyllä, en ole naisten vaatepuolelta löytänyt vastaavaa laatua edes kalliimmista merkeistä, saati sit H&M:stä (100% villaa esim. ei melkein koskaan löydä naisten puolelta Lindex/H&M jne).

Arya kirjoitti...

Les Miserables :) Wicked-musikaalista olen myös kuullut paljon kehuja, mutta en ole itse nähnyt.

Anonyymi kirjoitti...

Lontoossa on niin hirmusti nähtävää! Museoista National Portrait Gallery ja Tate Modern on ihan suosikkeja, myös tietysti historiafanille ehdoton käyntikohde on British Museum. Thamesin rantaa kannattaa myös kävellä Tower Bridgelta Parlamenttitaloille, ja South Bankilla National Theatren ja BFI:n nurkilla tapahtuu usein jotain pientä hyvällä ilmalla. Toivottavasti siis ilmat sattuvat kohdalleen eikä ainakaan vesisade kiusaisi koko matkan ajan!
-Elina

Kikka kirjoitti...

Me käytiin katsomassa Sweeney Todd ja se oli mahtava, mutta musikaaleissa on niin paljon valinnanvaraa, että senkun otatte jonkun josta tiedätte ees jotain vähän etukäteen - helpottaa seuraamista.

Yksi parhaista käyntikohteista oli Sherlock Holmes -museo. Osoite on tietenkin 221b Baker Street, mikäpä muukaan.

Anonyymi kirjoitti...

South Bankin joku taisikin jo mainita, sielta loytyy kaikenlaisia tapahtumia ja siella myos jarjestetaan konsertteja ja sensellaisia. Viikonloppuisin Royal Festival Hallin takana on Real Food Market, josta voi nappaista mukaan lounasta, ja Waterloo Bridgen alla siina vieressa on jokapaivaiset kirjamarkkinat.

Ja tokihan siina jokirannassa on myos Tate Modern, ja edempana Borough Market London Bridgen kupeessa - myoskin suositellaan lounasaikaan (joskin siella tapaa olla etenkin launtaisin melkoista tungosta). Siina lahella Golden Hinden viereisesta pubista on komeat nakymat joelle, jos vain ilmoja riittaa ulkona istumiseen.

Kannattaa myos menna esim.jokilaivalla Greenwichiin, mista loytyy Greenwich market, mukavia pubeja seka tietysti observatorio.

Vintagea ja kahviloita loytyy Brick Lanelta ja Spitalfieldsilta; Brick Lanen toisesta paasta taasen curryravintoloita (innokkaita sisaanheittajia kannattaa kilpailuttaa!).

Museoista esim. Hunterian, Wellcome, Grant Museum, Dr Johnson's House, seka Geffrye (etenkin sisustuksesta kiinnostuneelle) ovat kaikki mielenkiintoisia (ja ilmaisia). British Libraryn nayttelyista saattaa myos loytya jotain kiinnostavaa, ja siina piazzalla (tai sateen sattuessa sisalla) on hyva hengahtaa Lontoon kiireen keskella.

Pumpkin Lady kirjoitti...

Moikka! Ruokapuolelta suosittelisin kaymaan Burger & Lobsterissa ( 5 ravintolaa Lontoossa), josta saa nimensa mukaisesti lobsteria ja burgeria. Kavin marraskuussa Mayfairin ravintolassa ja ruoka oli maukasta, drinkit hyvia ja hinta mielestani kohdallaan (£20 kokonainen grillattu lobster.) Ketjuhan se on, mutta seurue ja mina kylla tykattiin.

Ja sitten afternoon tea on tietty niin englantilaista. Kesalla kaytiin Mandeville hotelissa, Marylebonessa, jota suosittelisin afternoon tealla. Viikonloppusin siella taitaa olla free flowing champagne, joten sillakin ehka taitaa olla jotakin tekemista hyvien muistojen kanssa ;)

Lotta kirjoitti...

British Museum ehdottomasti. Jo pelkkä tuloaula on ihan mieletön ja toki ilmainen sisäänpäsy on myös plussaa. Jos vaan on mahdollista, niin kannattaa käydä vaikka joka aamu joku osasto läpi, ei kaikkea kerralla.

Shoppailuista suosittelen Covent Gardenia, Long Acre-nimistä katua ja erityisesti sen poikkikujia. Oxford Streetille ei kannata mennä, ei edes katselemaan meininkiä... Me ainakin turhauduttiin aika nopeasti siihen tungokseen. Covent Gardenista löytyy ihania pikkukauppoja, osassa vintagea ja osassa uustuotantoa vintagehenkisesti.

Jos olet teeihmisiä, niin Covent Gardenista löytyy myös ihana, pikkuinen The tea house http://www.theteahouseltd.com/

Noista musikaaleista... muistelisin, että meidän oppaan mukaan jollain aukiolla (mutten kuollaksenikaan muista millä, veikkaisin Trafalqaria) on pieni kioski, jossa myydään ns. viimehetken lippuja kaikkiin teattereihin, sieltä kannattaa käydä kyselemässä lippuja muutamaa tuntia ennen näytöstä. Ja ainakin meidän hotellin aulassa oli myös lipunmyyntipiste, joten luulisin, että muissakin hotelleissa saattaa sellainen olla. http://www.lontoonmusikaalit.fi/
Tuolta voi etukäteen ostaa lippuja, mutta paikanpäältä saa myös varmasti lipun, jos ei ole kovin kranttu esityksen suhteen :)

Hauskaa reissua! Nimimerkillä alati Lontooseen kaipaava :)

Kate kirjoitti...

Ai niin ,ja Waterstone's-kirjakauppa. ISO!

Rhia kirjoitti...

Itsehän palasin juuri torstaiyönä Lontoosta jossa olin kaverin kanssa shoppailumatkalla (omat shoppailuni rajoittuivat pitkälti kirjoihin ja pieniin vintage-esineisiin).

Jo mainittu Waterstones-kirjakauppaketju on vierailemisen arvoinen jos pitää kirjoista. Heidän kirjavalikoimansa hakee vertaistaan! Itse toin tämän viikon reisulta kolme kirjaa.

Vintage-kauppoja Lontoossa on paljon, mutta ovat aika hintavia ja monessa edullisempi valikoima on varsin kasaripainotteista. Jos haluaa vintagekauppojen ryppääseen, kannattaa mennä Brick Lanelle (metrolinja Hammersmith & City). Brick Lanen lähettyvillä on myös Spitalfield market jossa torstaisin klo 8 alkaen vintage-markkinat.
Portobello road Notting Hillissä on myös legendaarinen markkinapaikka jossa myös paljon antiikkiliikkeitä. Notting Hill on muutenkin kivaa aluetta ihan vain kävellä ja katsella paikkoja.

Tate Modern on modernin taiteen ystävälle hyvä kohde, itse olen käynyt siellä katsomassa Frida Kahlo-näyttelyn joka oli huikea. Tate Modernissa on myös kiva taidekirjakauppa.

Jos haluaa turistinähtävyyksiin niin Tower on kiinnostava, samoin tietysti British Museum jossa upeat vanhojen kulttuurien kokoelmat.

Muusta kulttuurista voin suositella englantilaista pantoa joka on komediallista koko perheen teatteria jossa myös yleisö saa osallistua. Pantomime on joulunalusperinne, mutta jotkut esitykset jatkuvat vielä tammikuulle asti. Jos näitä panto-näytöksiä menee vielä teidän matkan aikana niin suosittelen kokeilemaan.

Rhia kirjoitti...

Ja niin... peri-englantilaista on tietysti teatterissa koettu Rocky Horror Picture show. Jos onnistutte löytämään sen niin suosittelen, se kokemus on ihan omaa luokkaansa, mutta kannattaa varautua siihen että yleisökin saattaa esim kastua ;)

Kutri kirjoitti...

Wicked-musikaali oli visuaalisesti loistokas, mutta ei vedä musiikillisesti vertoja Phantom of the Operalle. Jos olet Monty Python -fani, varaa liput Spamalotiin. Ja kaikki varaukset theatremonkey.comin kautta, mikäli mahdollista, ettei tuu ikäviä ylläreitä.
Portobello Roadilla pitää käydä hiplaamassa ja kuljeksimassa, London Eye on kokemus mutta varaa fast track -liput, Piccadillyn Waterstonesin lisäksi on mahtava Foyles Charing Cross Roadilla, HMV Oxford Streetillä myy leffoja ja tv-sarjoja ja dokkareita dvd:nä, Covent Gardenin kauppahallissa voi shopata ja ympäristössä ihailla katutaiteilijoita, kierros BBC:llä on hyvä (liput BBC:n sivuilta netistä, voit varata myös pääsyn yleisöksi johonkin ohjelmaan jos sattuu sopiva ajankohta)... Kuule, lue mun viime kesä-heinäkuun postaukset, ja kesät 2011 ja olisko 2009... Juu, ja National Gallerysta ei taidemuseo parane, tykästin enemmän kuin Tatesta. Westminster Abbeyn jumalanpalvelus on mulle kans traditio.

Anonyymi kirjoitti...

Monen monituista matkaa olen Lontooseen tehnyt ja olet saanut mainioita vinkkejä, joten toistoa tulee:
-varmasti mikä tahansa musikaali on mahtava kokemus; itse olen viimeksi nähnyt We Will Rock You, jossa musiikki oli niin tuttua, että sitä lauleskeli mukana
-museoista Tower ja siellä nimenomaan Beefeatereiden opastettu kierros on ollut mieleenpainuvin museokokemus; toki British Museum on klassikko ja melkeinpä must
-Covent Garden ja sen tunnelma katuesiintyjineen
-Camden Town
-kirjakaupoista Foyles on mieletön