keskiviikko 6. marraskuuta 2013

Kiinnostaisiko nukketeatterielämys?

Keskiviikkoista!

Päivät kulkevat puuskuttaen eteenpäin, mutta nyt on vihdoin pieni hetki blogillekin!

Tällä kertaa olisi tarjolla Turun seudun kulttuuritapahtumainfoa :)

Ensi viikon loppupuolella 14.-17.11 järjestetään nimittäin Turussa, Manillan vanhassa tehdaskiinteistössä neljäs kansainvälinen nukketeatterifestivaali TIP-Fest (Turku International Puppetry Festival).
Festivaaliohjelmistossa on esityksiä niin lapsille kuin aikuisille. Kaikkiaan TIP-Festissä nähdään 25 näytöstä 16 nukketeatteriryhmältä. 


Ilmeisesti nukketeatteri-intoiluni oli tehnyt tapahtuman järjestäjiin vaikutuksen, sillä sain kutsun tulla tutustuman yhteenvapaavalintaiseen nukketeatteriesitykseen. Valitettavasti elämäntilanteeni on pari seuraavaa viikkoa niin kiireistä, etten ehdi paikalle. Harmittaa ihan vietävästi; nukketeatterinälkäni kun on kasvanut näytös näytökseltä!
                                                 (L'ANTICA TRADIZIONE DI PULCINELLA, kuva Sonia Somma)
                                                                             (MÜNÄ,  kuva Jussi Virkkumaa)
                                                      (Noiduttu leikki, kuva Jussi Virkkumaa)
Mutta ei hätää ;)  Tapahtumanjärjestäjät ehdottivat ystävällisesti myös sitä, että voisin arpoa blogissani kaksi lippua tapahtumasta kiinnostuneille. Olettaisin, että ohjelmistosta löytyy jokaiselle jotakin. Tarjolla on esimerkiksi Volter Kilven klassikkoteosta Alastalon salissa dramatisoituna käsinukeille ja haitarille, perinteistä klassista italialaista nukketeatteria sekä esimerkiksi kouluikäisille lapsillekin sopiva fantasiaseikkailu Noiduttu leikki (, jota ainakin allekirjoittanut voi suositella lämpimästi). 

                                                             (Alastalon salissa, kuva Sami Perttilä )

TIP-Festifaaliin ja sen ohjelmistoon pääsee tutustumaan etukäteen vaikkapa turkulaisen ammattinukketeatterin kokoavilta Aura of Puppets verkkosivuilta.

Sitten tämän blogin arvontaan: Tarjolla on siis kaksi lippua TIP-Festin vapaavalintaiseen näytökseen. Voit osallistua arvontaan kertomalla kommenttiboksin puolella, mikä on ollut tähän mennessä vaikuttavin kokemasi kulttuurielämyksesi. Arvonta päättyy sunnuntaina 10.11. klo 22:00, jolloin julkaisen voittajan.

Mukavaa loppuviikkoa kaikille :)

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Onpas mukava kilpailu! Oi että olisi kiva päästä katsomaan nukketeatteria monen vuoden tauon jälkeen. Vaikuttavin kulttuurielämys on ollut joskus yläasteikäisenä Manillassa näkemäni teatteriesitys, jonka nimi taisi olla Helmi, vai olikos se sittenkin Sulo, en muista. En enää muista oikeastaan edes millainen esitys oli kyseessaä, mutta olin siitä silloin tosi innoissani. :)
Marketta

Anonyymi kirjoitti...

Kiinnostaa ehdottomasti, nukketeatteria on tullut seurattua hävyttömän vähän.

Vaikuttavin kulttuurielämys? Nyt pistit pahan, vaikea valinta. Yksi vaikuttavimmista on ehkä ollut Wienin Volksoperin lastenbaletti "Max und Moritz" tai sitten pienessä Itävaltalaisessa kappelissa esitetty konsertti.

-kata-

Augusti kirjoitti...

Oi, onpa kiva kisa! Olen Turussa nähnyt nukketeatteria vain kerran, mutta se ainakin oli todella vaikuttava esitys. Todella hienoja kulttuurikokemuksia on paljon, mutta ensimmäisenä tuli mieleen Kuninkaantien muusikoiden (www.kuninkaantienmuusikot.fi) pääsiäiskonsertti pari vuotta sitten.

Anonyymi kirjoitti...

Kiinnostava kilpailu!

Vaikuttavin kulttuurielämys oli yläasteikäsenä Tampereella näkemäni musikaali Punainen Neilikka.

Helena

Anonyymi kirjoitti...

Apua, aika vaikea kysymys! Viime aikaisista kulttuurielämyksistä vaikutuksen on tehnyt Reidar Särestöniemen taiteesta koottu näyttely Turun kaupungin taidemuseossa. Tuolloin esillä olivat hänen modernit "omakuvansa". Lappilainen mystiikka ja hienovarainen seksuaalisuuden käsittely tekivät vaikutuksen.
-Tuija

Anonyymi kirjoitti...

Hei Tilda! Hurjan kiva arvonta :-)

Nukketeatteria en ole tainnut koskaan nähdä, mutta juuri eilen prinsessa Ruusunen -baletissa muistelin ystäville, miten tajuntani räjähti muutama vuosi sitten modernissa Casanova-baletissa Tarton Vanemuise-teatterissa.

Tämä onkin ensimmäinen kerta, kun kommentoin täällä. Kiitos blogista ja hyvää loppusyksyä!

Anna